Srpski ministri bošnjačke nacionalnosti

46
45

Jedan od ključnih razloga zbog čega se Bošnjacima, tokom istorije dogodilo 11 genocida, ali i puno drugih bolnih iskustava, jeste i taj da su, što svojom voljom, vrlo često pod prisilom, bili skloni „zaboravu“. Nerijetko su to počinjali rečenicom: „Daj, pusti…, samo nek’ je prošlo…, nek’ više ne biju! Nemoj ih ljutiti“ Beograd je to, bato moj!“  No, nisu Bošnjaci bili „zaboravni“ samo kada su u pitanju „tamo oni“, nego i ovi „naši“.Ključni razlog našeg optimizma zbog kojeg hoćemo da vjerujemo da je prošlo vrijeme „zaborava“ jeste svijest bošnjačkog insana o njegovoj sudbini, o onome što ga je nepravedno zadesilo, ali i onome što je mnogo važnije od toga – svijest da želi i hoće, ima snage da učestvuje, kao subjekt, u kreiranju sopstvene, izvjesnije budućnosti.

Da ne želimo i nećemo zaboraviti niti jedan od 11 genocida toga su svjesni kreatori takve politike, koji na sve načine pokušavaju naći među Bošnjacima one koji će iznova kazati: „Nije to ništa…, izolovani incedent, ni habera!“  Očigledno da prije nego li ih u potpunosti ubijedimo da nećemo zaboraviti Srebrenicu, niti dozvoliti da se ona ponovi, moramo saopštiti onima koji pokušavaju da u naše ime relativiziraju sva naša stradanja da je došlo vrijeme da nas ostave na miru!

Znam da oni neće poslušati ovaj bratski savjet, ne zato što im to ne bilo od koristi, već zbog činjenice da još nisu „odradili ministarsku platu“. Zbog toga smo odlučili da im pomognemo u tome, podsjećajući sve nas: ko su, šta hoće, šta su obećavali, a šta rade u „naše ime“ srpski ministri bošnjačke nacionalnosti?

Metastaza autonomaša

Na krilima svenarodnog pokreta, Sulejman Ugljanin, sadašnji srpski ministar bez pertfelja, postao je bošnjački lider br. 1. Odmah je zadobio simpatije vlastitog naroda, a o njemu su pjevane pjesme. Jeste da su sandžački Bošnjaci tek bili strgnuli sa sebe jaram komunizma i oplakali „voljenog Tita“, ali nije fenomen „kulta ličnosti“ bio presudan da se tako „zaljube u Ugljanina“. Prije je to bila populistička i demagoška retorika kojoj je bio sklon „najveći sandžački sin“. Na prvom svom javnom pojavljivanju 1990. godine, Ugljanin je najavio „bespoštednu borbu za prava Bošnjaka“: „U vrijeme dok postoji Ustav i Zakon i mi ga poštujemo u tzv. pravnoj državi, nama se Sandžaklijama svakodnevno preko TV i štampe izriču uvrede i lažne klevete pored živih visokih državnih funkcionera i niko nam ne staje u zaštitu… Ja ovdje poručujem da ćemo mi taj Ustav poštovati onoliko koliko on bude poštovao nas. (Sandžačke novine, 29. jul 1996.,  br. 10)

Zanimljivo je da će Sulejman Ugljanin već na prvoj Generalnoj skupštini SDA Sandžaka, koja je održana 7. marta 1992. godine,  pokrenuti glavnu temu njegovog političkog djelovanja, koja će obilježiti i kraj njegovog političkog upravljanja Sandžakom: IZDAJA!
Izvještaj sa Prve Generalne skupštine SDA Sandžaka, kojeg je objavila Nezavisna revija „Sandžak“, sadržao je sljedeće:  „Skupštinu stranke otvorio je predsjednik Ugljanin, koji je u svom referatu ukazao na aktivnosti stranke na domaćem i međunarodnom planu, a zatim ukazao kritički na djelatnost prodanih muslimanskih konformista. On je mišljenja da će se sigurno sprovoditi u život odluke Haške mirovne konferencije.
U tom smislu Sandžaku pripada poseban status autonomije, počev od demilitarizacije, regionalnog sudstva, policije, školstva, nacionalnih znamenja i dr…

„Kao što vidite“, rekao je Ugljanin, „Beograd nije naša krajnja instanca za rješavanje našeg pitanja već je to Haška Mirovna konferencija, sada u Briselu, kao i Organizacija UN.“

Na Skupštini je predloženo da se osnuje Sandžačka banka (Rifat Dupljak), što je jednoglasno prihvaćeno.“(Nezavisna revija za politiku i kulturu „Sandžak“, br. 1-2, Novi Pazar, 1992. str. 23-24.)

Muslimani Bošnjaci Sandžaka Osnivačku skupštinu SDA Sandžaka nisu doživjeli samo kao osnivanje jedne partije. To je, prije svega, shvaćeno kao osnivanje svenacionalnog pokreta koji će se od sada brinuti za „nas i našu stvar“.  Pomislili su da sada postoji neko ko je odabrao sam, ni od koga prisiljen, da bude njihov heroj, vođa otpora protiv nepravde, o kome će se pjesme pjevati, po kome će se imena djeci nadijevati. Neko ko je spreman i svoj život za svoj narod, zlu ne trebalo, položiti.

Ili će te biti slobodni  ili šehidi

Intervju Sulejmana Ugljanina „Preporodu“, br. 20/507, 15. oktobar 1991., str. 18., bio je jedan od prvih koji je dao u svojstvu političkog lidera sandžačkih Bošnjaka, iz kojeg izdvajamo najzanimljivije detalje:

Preporod: Da počnemo priču iz početka. Kako je došlo do osnivanja SDA za Sandžak i čija je to inicijativa?
Ugljanin:
SDA za Sandžak je bila neminovnost u političkom organizovanju muslimanskog naroda. Inače, to je bila inicijativa grupe naših studenata koji studiraju u Sarajevu…

Preporod: Šta biste uradili u slučaju da se raspadne Jugoslavija ili proglasi vanredno stanje?
Ugljanin:
U tom slučaju stupilo bi na snagu Muslimansko nacionalno vijeće.

Preporod:  Zahvaljujući zalaganju SDA i Vas kao njenog čelnika od prošle godine proradila je Medresa u Novom Pazaru. Da li postoji mogućnost da se otvori još neka viša škola ili možda fakultet?
Ugljanin:
To ćemo, ako Bog da, jednom ostvariti, jer to je osnova autonomije.
(Iako je to notorna neistina, Ugljanin je otvaranje Medrese u Novom Pazaru, bez trunke srama, predstavio kao svoju zaslugu, iako ni do dan-danas nije odgovorio na pitanje šta se je desilo sa novcem kojeg je, na osnovu ugovora sa Odborom Islamske zajednice Novi Pazar, potpisao u Hotelu „Vrbak“, na temelju čega je kupio novac za izgradnju Islamskog centra u Jaklji. Kontakt osoba ispred Islamske zajednice u ovom slučaju je bio sekretar Novopazarskog odbora h. Hajro-ef. Tutić, a ugovor je ispred Odbora potpisao tadašnji predsjednik Šemso-ef. Šaćirović.)

Preporod: Međutim, organizovana propaganda je na djelu. Skoro je gradom kružila vijest da Vi imate blindirana kola, tjelohranitelja, kao i stan u Sarajevu. Naravno, sve se ovo čini ne bez razloga jer se time želi narušiti Vaš ugled  u narodu. Šta Vi, kao čovjek koji zaista nema nikakve veze sa tim neosnovanim lažima, mislite o svemu tome?
Ugljanin:
Protiv mene i Alije Izetbegovića se vodi propagandni rat srpske štampe, a što se tiče imovine, lično sam podstanar već 20 godina, imam porodični auto kojeg sam kupio polovnog. Ali zaista, svaka muslimanska kuća, kola i imovina stoje mi na raspolaganju. A ja lično uživam gledajući sretne ljude, a patim zbog siromaštva u koje je gurnut muslimanski narod. I neću biti sretan dok ne doživim da muslimani postignu sva prava kao i svi narodi koji žive na ovim prostorima.

Preporod: Šta biste poručili muslimanskom narodu?
Ugljanin:
Poručujem muslimanima da budu jedinstveni i nepokolebljivi. Ili će biti slobodni ili šehidi. Oni koji ne prihvate tu poruku nemaju pravo zvati se muslimanima, jer u vrijeme Muhammeda a.s. rob je rađao roba, a tako je i sada. Ako ne želimo to radi sebe, dužni smo radi djece koja će ispaštati kroz svoj život. A sad se kroji njihova budućnost.

Autor. Prof. Dr. Admir Muartović

Izvor: Glas-Islama.info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

46 KOMENTARI

 1. Jedan od ključnih razloga zbog čega se Bošnjacima, tokom istorije dogodilo 11 genocida, ali i puno drugih bolnih iskustava, jeste i taj da su, što svojom voljom, vrlo često pod prisilom, bili skloni „zaboravu“….
  Ovako pocinje ovaj tekst,da ne kazem “umjetnicko djelo”,nekog poznatog pisca,mudraca,sta li vec…
  Bosnjaci skloni zaboravu? To znaci,treba da zaborave ko je 1990 god,pokrenuo najorganizovaniji pokret Sandzackih Bosnjaka u historiji,SDA Sandzaka? Treba da zaboravi ko je stao iza njega tih najtezih godina,kada su se mnogi koji su sada na nekakvim listama za izbore,tada krili “pod jorganom,da slucajno neko ne vidi sta misle,a ne sta rade”… Treba da zaborave na ono ko je,samo dbije godine nakon Srebrenice,u srce Sandzaka,u Altun alem dzamiju dobodio Mirka Marjanovica,Premijera one tadasnje Srbije koja je sve to Bosnjacima radila,Premijera koji je,on i njemu slicni,i stvori razno-razne Ratke Mladice…I sada nam ovaj kaze da su Bosnjaci “zaboravni”,i tako olako koristi taj termin,da bi u daljem tekstu tim “zaboravom” osvijestio nesto u sta i on sam ne vjeruje…
  Gospodo…kazite Bosnjacima,zasto je Marjanovic kao predstavnik tog zla 90-tih,dovodjen bas u to vrijeme,kada je Milosevicev rezim pogazio Bosnjake i uveo prinudnu upravu u Novom Pazaru? Zasto,i ko ga je to doveo?
  Zasto nam je neko ko se zove “vjerskim liderom” dovodio samo prije dvije godine Ministra vojske da nam cestita Bajram? Zasto bas ministra Vojske,kakvu je to poruku hteo tada Muamer da posalje nama Bosnjacima koji nismo za njega? Da ce nas mozda vojska gaziti ako se njemu suprotstavimo?
  Zasto su samo Slobodan Milosevic i njegov rezim sjedne,i Zukorliceva islamska zajednica se nasli na istoj talasnoj duzini,i samo iz razlicitih uglova,da ne bi sve bilo isuvise providno,da kritikuju onoga koji je simbol politickog organizovanja Bosnjaka i njegovog otpora prekma tadasnjem zlocinackom rezimu?
  Nisi Bosnjaci ni malo zaboravni…osim tako kada naidju neki izbori pa neki mudraci se pojave sa tom zeljom da budu…
  Nikakve lazi ne mogu pobiti ove historijske cinjenice,koje ce ostati zapisane u udzbenicima Bosnjaka,dok je svijeta i vijeka… No,svako odgovara pred sudom istorije,pred sudom naroda i ono sto je najvaznije pred Sudom Bozijim,pa ce tako i ovi “mudraci ovakvih tekstova”.
  I,samo pogledajte iz kojeg to motiva rade? Dovedu dvije agencije iz Beograda da ispita raspolozenje gradjana pred izbore,i kada im oni kazu kakvo je raspolozenje,oni onda pocnu trovati ljude,vrijedjati njihovu inteligencije,zdrav razum,nekakvim budalastinama…Ali,kako Bosnjaci nisu zaboravni,vec samo ponekad,zbog svojeg merhameta naivni…,tako naravno ni ovog puta nece biti dileme da “prozru” u one koji bi Bosnjacima da vladaju….

 2. Samo posmatrajte kakve tekstove pisu i salju u etar ovi Muamerovi,i odmah vam je jasno sta ce biti na izborima. Zamisli teksta “srpski ministri bosnjacke nacionalnosti”. Razmislite kakav to utisak treba da ostavi na Bosnjake? I ostavilo bi,da su Bosnjaci kolektivno montalno ometeni u razvoju… Ovako,pogledajte i razmisljajte zasto se uopste takav naslov pojavljuje sada? Dok je Sulejman Ugljanin trazio autonomiju za Sandzak,Muamer je dovodio Milosevicevog premijera i govorio mu da te eto “neki tamo fundamentalista trazi nekakvu autonomiju”,sada kada drzava po prvi put postuje volju Bosnjaka,da su sa svojom Bosnjackom listom dobili 2 poslanika (koja nisu pala sa marsa,kako to ovi sto pisu tekstove hoce da prikazu),i drzava uvazila to i dala jedno ministarsko mjesto Bosnjackoj listi…sada oni koji su govrili to tada Marjanovicu ne mogu da shvate,kakvo je to vrijeme doslo da neko “islamskom fundamentalisti Sulju”,dodjeli ministarsko mjesto…a njima (Muameru),koji je i u vrijeme Milosevica bio odan ovoj drzavi,sad okrene ledja…Pa gospodo,Milosevic i Marjanovic su odavno u grobu.

 3. Ljudi….. hajde da malo realno razmislimo???
  Vidite da svi brinu za svoje d…, narod se pita se jedino kad treba da se pokupe glasovi, ko nas sta pita posle ???? Niko do sad nije pomenuo tu nerealnost i nelogicnost da se izbori za nacionalni savet odrzavaju u vremenu kad se trebalo pomuciti oko regionalizacije, ko kome zatvara oci ovde????
  Nadam se da ce se nasi predstavnici ujediniti i da ce Sandzak ponovo vratiti svoj stari “sjaj” a ako nastavimo ovako daj Boze da nam bude ista bolje !!!!

 4. Danas u tutinu ispred doma kulture u 14 h bi bruka 15 ljudi na miting vucu ljude zorom dzaba nece ljudi. Ostase ko popisani esko bajro salih .A pustili ozvucenje vidose da nece narod da pridje i razbezase .A ovaj seljak prica o skupovima muftinim sestog uvece sramices se ovi komentara .Rece muftija daim je rok trajanja 06.06 2010g .Bogamisu dosta i trajali ti inkubatori beogracki dosta su ih drzali.THE END.

 5. http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/ustav/ustav_1.asp
  E ovakav ustav je podrzao izdajnik Ugljanin i pozivao narod da izadje i glasa te se i tu normalno naslo stoke koja ga je poslusala i glasali za takav ustav jest da taj broj nije bio veci od 5% ali ga je Ugljanin predstavio kako smo mi glasali masovno pa je izaslo da je najveca izlasnost bila u Sandzaku veca nego u Srbiji,kakav je to bednik ali oni sto ga podrzavaju nikako da shvate da on to cini zbog interesa i fotelje a narod u tome nema nikakave koristi.Kad bi sutra Ugljanin rekao da je Ratko Mladic nevin vecina njegovih pristalica bi rekla kako Suljko kaze,u pravu je!!

 6. http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/188913/Ljajic-Trazili-smo-premestaj-Krstica-iz-zatvora
  Procitaj te tekst kako se “NAS MUSLIMAN MINISTAR”angazuje da zastiti haske osudjenike i zlocince,uputio bih pitanje da li se ovako zalagao da se zastite ljudska prava Bosnjaka koji su premlacivani u Sandzaku 90-ih godina zbog navodnog posedovanja oruzja a bio je ministar za ljudska prava,pogledajte braco kako se covek prodaje svakim danom sve vise kakav je to jadnik i bijeda od coveka!!!

 7. za naseg uvazenog Muftiju nema sta ko reci sta je uradijo za bosnjake to suljo i rasim nikad nece postici oni samo obecavaju a nista nerade Muftija sve sta je obecao postigao je imamo jake obrazovane ljude institucije veliko skolstvo jasnije to je jednom narodu potrebno da nebi nestalo to su upravo dela i uspeh a ko ne vidi znaci nedovoljno je neskolovan i nezna znacaj skolstva

 8. Evo danas primise neki pozivnice od muamera,zamislite poziva narod u utorak u 20h i15 min na trg da proslave DAN BOSNJACKE ZASTAVE,a BNV u 19h svake godine odrzava tu svecanost,a ovaj BaKzuZ samo kontrira i hoce da izazove incidente,a nikad do sad nije hto da okaci zastavu a kamoli da je proslavi,a sad nasao da pokazuje neko “bosnjastvo”!!!!!

 9. Ne ne, da je bilo 200 ljudi bilo bi i njega. On je bio sigurno tu negdje, a ne zeli da se bruka ukoliko nema naroda. Isto je ucinio bio i sa skupom protiv RATA u Palestini. Prvo je cekao da vidi hocel bit naroda a onda se pojavio i taj skup prozvao podrskom njemu…

 10. Sinoc (8. maja 2010.) ispred sjedista BKZ okupio se “veliki” broj gradjana koji po prvi put obiljezavaju „Dan bošnjačke nacionalne zastave“. AERIM za ljih, jer su se opametili i osvijestili poslije niza godina obiljezavanja „Dan bošnjačke nacionalne zastave“.
  Medju njima su se pojavili ljudi koji po prvi put gledaju u zastavu,Hajro Tutic,Djerlek i dr. i pitaju seo juce smo je ignorisali,palili i dozivljavali je tudjom a vidi sada je ljubimo i volimo.AFERIM junaci,licemjeri i ostalo.

  No, nije moglo da se prodje bez podlih i bezobraznih rijeci predsednika zareza koji kao da se je tek probudio i u bunilu govori:„Čini mi čast i zadovoljstvo otvoriti ovu svečanost kojom će otpočeti zvanično obilježavanje Dana bošnjačke nacionalne zastave, sa nadom da ćemo naredne godine na mnogo veličanstveniji način obilježiti ovaj datum.“

  Ja, bez nih se ne moze nista otpoceti a ni zavrsiti.Oni su ti koji daju kome hoce i sta hoce.Oni bi da dijele vazduh,hranu i pice.Sve ovo je nekako proslo bez specijalnog gosta.Da je bilo njega bilo bi bar 200 ljudi na trgu.

 11. Muamer Zukorlic(muftija)
  Adem Zilkic (reis)
  Mnogo puta sam se uvjerio da Seljak ne vjeruje u nista osim u PARE.Ovima je jedini Bog kojem se mole i kojem padaju na sedzdu.NOVAC I SAMO NOVAC!

 12. Koliko mrznje, ovo je neverovatno! Pa, SDA kako se usudjujes da ovako govoris o covjeku koji je musliman! Kako mozes da kazes da je sejtan? Da je vlah itd??? Stvarno ste prevrsili svaku meru! Covjeka koji obavlja javnu funkciju treba kritikovati, ali naravno njegov rad, a ne i fizicke osobine te osobe… Ovdje niko nije uvredio vaseg lidera sto ne ume da govori? Adema Zilkica sto izgleda kako izgleda, Omeragica, Dzudjevica i Semsudina… Svako ko je vjernik zna da se ne smije ismijavati covjek zbog mahana koje su mu od Allaha! Ovdje upravo i pokazujete vasa lazna vjerska i nacionalna osjecanja! Sramota! Zato ste i propali i zato ste gubitnici 6.juna….

 13. Ti SDA komese ti obracas onje smenjeni muftija sta vristite .Da vas neboli to sto SUKICU nije hteo niko da primi u SARAJEVO.Kazu molijo Tadic Harisa ali dzaba JEDVA ZIVU GLAVU IZVUKO….ZIVIONAM MUFTIJA.

 14. Evo vidis kakvi ljudi podrzavaju muamerovu garnituru,aladine bog da ti pomogne,promijeni svoje stanje pa mozda allah dadne da se promijeni nase celokupno stanje,do duse mi smo navikli na vase uvrede,slobodno vi vredjajte,jer uvrede vama lice!!!!!

 15. SDA je u suštini jedina stranka u Sandžaku koja je Elhamdulillah do danas ostala čista od nasilja….
  SDA nikada nije ni na koga pucala, niti to ima namjeru..
  i to je takođe još jedan pokazatelj za zrele i hić normalne ljude, ali ova najbitnija činjenica kada se govori o sukobima i razjedinjenosti se ipak uglavnom zaobiđe….

  to je jedina stranka čije je dvoje pristalica poginulo, i kakva takva mi bolje niti imamo niti moremo imati ovakvi kakvi smo!

  a sve ovo što ispričah, ako nekome nije bilo mučno da čita.. ustvari ispričah sa jednom namjerom…
  naime nakon svega toga (a stanje jeste zaista užasno) imamo i jednoga Zlukorlića koji je najveće zlo koje je ikada Sandžak zadesilo!!!
  (ja sam inače malko historiju više izučavao, i ne nađoh da je bilo višeg zla)

  riječ je o osobi koja ne bira sredstva!
  lično mislim da njemu i nije toliko do fotelje koliko se predao zadatku!
  a zadatak mu je da podijeli i izazove nered, razjedinjenost, da razbije…
  uzgred, on kupi i po koji auto, dadne sebi neku novu titulu, prigrabi koji euro više ili ženu čak i sl., ali svoditi zlo koje dolazi od njega samo na to, je opasno!

  on ti je vrbovan u Alžiru još, od američkih službi da zajedno sa ostalim “hodžama” koji djeluju na Balkanu djeluje na uništavanju posljedica ovoga političkog buđenja uz koje smo mi rasli….
  inače, politčko buđenje i osvješćavanje je direktna ili indirektna posljedica djelovanja Imama Homeinija, nakon čije se revolucije širom svijeta rađaju manji ili veći muslimanski pokreti i stranke, države i revoluicije… i sl

  u BH su bošnjaci (muslimani) politički dokrajčeni.. bar zasada…
  tamo su već stvoreni uslovi da se sva politika svede pod cerićevu kapu, i nova politička opcija poznata kao SBB Fahra Radončića koja, sva prilika, pobjeđuje na narednim izborima, nije ništa drugo do totalno svođenje Bošnjaka na vjersku skupinu, a bošnjačke politike potpuno pod IZ..
  koja je opet poodavno cionizirana…

  Zlukorlićeva najnovija “politizacija” je trud da se to na koncu i ovdje uradi… ali vjerovato zbog toga što je SDA Sandžaka bila ipak malko tvrđi orah od Tihića i Harisa u BH, ovdje se pribjeglo i opštem izazivanju netrpeljivosti, mržnje i sukoba!
  ili možda jer je ovdje u Srbiji zbog same te činjenice da je to Srbija a ne Bosna takvo što bilo i lakše izvesti i izvoditi…

  milion je pokazatelja da muamera niti interesuje Altunalem (kada je lajao i huškao da se navodim: “ne da ljepotica Bg IZ), njega ne interesuje niti zaštita od Bg hegemonije, jer da ga interesuje onda ne bi imao izuzetno dobre odnose sa miloševićevom vlašću… njega ne interesuje niti (a što takođe ponavlja) niti tzv “nebriga” sandžačkih političara i ministara, već je o tome počeo tek kada je Sulejman postao ministar (rasim je 9 godina ministrovao nikad aga nije ni spomenuo… a itekako je bio nebrižan i nezainteresovan…)…
  njega ne interesuje niti jedan od onih “svetih ciljeva” kojima transparentno maše, jer u vezi svake izjave toliko je očigledna laž da lično mislim, niti jedan mu njegov saradnik ne vjeruje!

  Muamer Zukorlić, ili preciznije Zlukorlić je aposlutno najveće zlo u Sandžaku!
  i dinski i politički, i svetovno i duhovno, i kako god hoj..
  on je pucao (naređivao)
  njemu su ruke krvave, a dva života su već prekinuta
  on je davao prostora “Beogradu” i pomagao him protiv Sulejmana i SDA (od mrtvog mirka marjanovića do mrtvog đinđića i čede narkomana sa đinđ. hudovicom)….
  on je podijelio IZ (mnogo prije džamije u Muru
  on je na najeftiniji način ispolitizirao mimber!
  sve stranke u Sandžaku je u mnogome podržavao (osim SDA!, kojoj se jedino ulizivao malko na početku dok je bila jedina), i o tome postoje mnogobrojne poznate činjenice
  on je prvi uveo kriminalce u politiku
  on je najveći propagator vehabizma
  on je prekršio sve moralne norme tako što se pod ahmedijom šetao (vozio) sa ženama sumnjivog morala i ispijao kahve u restoranu Sunce i dalje sa narko dilerima NP-a, Rožaja itd
  on je razjedinio
  bez njega bi sve bilo mnogo mnogo bolje…. turske diplomate su nam npr već pomogle da pružimo ruku jedni drugima, a jedini on to koči!
  on je inače i najružniji od svih šejtana i to ne samo u Sandžaku
  on je ustvari jedan od dva tri najveća Din dušmanina pa i na nivou čitave Evrope čak
  on je prvi “hodža” koji je otvoreno i javno i glasno psovao na Gospodara
  on je najveći vlah, u ovoj državi.. pa mislim i prije nego je Pavle umro a Dabić otputovao u Holandiju

  a sada neka je u zdravlje čitanje i obrađivanje ovoga texta u nekoj jazbini u kojoj misle da je svaki povik protiv njih i u kojoj se boje i vlastite sjenke

 16. Neobicno mi je drago da gospodin ili gospodja Slavuj nije imao zamjerki niti kontra-argumentaciju za cinjenice koje sam iznio u svom tekstu, vec je, kako prilici subkulturnoj grupaciji kojoj pripada pribjegao rijecniku koji dolikuje onome u cije se ime i javlja. Naravno, da ce mi biti veoma veliko zadovoljstvo da i dalje podsjecam Bosnjake o tome sta im je obecavao tvoj ljider, a sta su zauzvrat dobili! Jos jednom, gosp., ili gdjo, izvinjavam se i sebi i tebi sto sam te udostojio komentara, jer ocigledno je da druge optuzujes za ono nasta itekako zaudaras. S postovanjem!

 17. Ne znam sto komentarisete Sulja on je svoje odradio za drzavu i sad ide niz vodu sto bi nas narod reko odsviro je svoje, a Rasima sad zasad samo gledamo.

 18. e,kad bi ti,vrlo necenjeni potpisnice mnogih gadosti st ovako napisao za svoga gazdu onda bi ovo bilo ok.TI SI ISTI KAO SVI ONI-DUPELIZAC SI I LJUDSKI SMRAD.

 19. Esselamu alejkum

  Od Ebu Hureejre r.a. prenosi se da je Poslanik s.a.w.s.,rekao: Na isteku ovoga svijeta bice varalica, lazaca… Muslim

  Ibrahim ibni Mejsere, rekao je: Ko bude postovao novotara pomagao je rusenje islama. Esujuri 18

 20. JADNI I BIJEDNI MOJ NARODE,VI NE VJERUJETE U JEDINOG STVORITELJA VEC U NEKE LJUDE.UZMITE MALO PA LISTAJTE A,POSEBICE KURAN VALJDA CE TE NESTO NAUCITI ZA VASEGA VIJEKA.BADIHAVA VAM SEDZDA KAD VI U NISTA NE VJERUJETE,OSIM U OVE KOJI SU ISTI KAO VI.SVE JE KAD NAS LAZ.URLAJTE DOK MOZETE A VJERUJTE NECETE TIME NISTA POSTICI.”SARAJEVO JE DUHOVNI CENTAR”RECE MUFTIJA,OK.MENI NECE BITI CENTRAR DUHOVNOSTI TAMO GDE SE DO PODNE LOCE ALKOHOL A POTOM PADA NA SEDZDU.TURCI IH NAZVASE ALLAHOVI KRSCANI.

 21. Sjetim se samo kad je taj bivsi muftija zukorlic i miroslav ilic, tast sutanovcov, zajedno sa tadicem dinkicem vukom draskovicem ljajicem i ostalom srbadijom pozivao bosnjake sandzaka da ne glasaju za bosnjacku listu, jedinu bosnjacku listu na proslim parlamentarnim izborima, pa je taj muftija ugoscavao tu velikosrpsku koaliciju, pravio prijeme u njihovu cast, obecavao kule i gradove inevesticije itd, samo da bosnjaci nebi glasali za bosnjacku listu, pa sad ajjj kuku, e nema aj kuku, Allah dz.s. sve gleda i sve vidi.

  insallah dozivece debakl u cijelom sandzaku, oni su se rasparcali u milion dijelova a mi kao i uvijek do sad da izadjemo na ove izbore i eto nama 45 000 bosnjackih glasova ali pravih muslimanskih bosnjackih glasova, bez miroslava ilica, ruzice dzindjic, dane draskovic i naravno cede jovanovica, Ja od sad cestitam pad najveceg zla sandzaka bivseg propalog srpskog agenta muamera zukorlica

 22. Hehehehehhe, samo nek se oni kace sa glavnim najglavniijim, njegovim velicanstvom, gospodinom njegovom ekselencijom, najlepsim najpametnijim, her mister profesor doktor hodza glavni muftija rektor predsjednik muamer zukorlic.HAAAAAAAAAAAAAA

 23. CUMA IH POGODILA KAKI SU.ENO VAM OBECANI MINISTARSKI ASFALT.POSTAVLJAJU VAM SODER PO GRADU.LAZU KAD KAZU ASFALT A O AUTO PUTU ZABORAVITE.CIME DA SE GRADI KAD SU SVE UPROPASTILI NJIHOVIM MARIFETLUCIMA.

 24. Tražeći pravdu za Bošnjake na Sadžaku u Beogradu,nikad je nečete dobiti.Treba se u Bošnjaka da rodi jedan Rugova pa da svijet shvati šta treba uraditi na Sandžaku i Bosni.Sve dok Srbija prepada evropljane od muslimanskog fundamentalizma mi smo donji.Zato se opametimo i naučimo nešto i od Albanaca.

 25. Ma vi samo pricate praznu pricu,i prosli izbori kad su bili vi ste govorili kad mi pobjedimo Rijaset se gasi,pa vidite da on radi ELLHAMDULILLAH punim kapicitetom,i dosta je vise te vase propele propagande kad mi pobedimo nestaje ovo nestaje ono,otvorite oci vidjecete da upravo vi nestajete!!!!

 26. Nek bude sad Muamer Zukorlic na red sa bkz….
  Oni poltroni prije njega nista nisu cinili za Bosnjake i Sandzaka, pa nemoze Muamer biti gore od njih….
  Svakako Sandzak zeli promena pa uz bkz ins'Allah

 27. Sa covekom koji zna sta bi bilo kad bi bilo nema rasprave. Ti koji se potpisa sa SDA, posto sve znas obavesti nas koji ce rezultat biti na predstojecim izborima. O tvojoj pameti netreba pricati Tarabicu. Bistel vi ono sa Veljom i Kostunicom ili si se juce rodio. Ovo sto Velimira zovem Veljom nije tepanje nego imitiranje, tako ste ga vi zvali.

 28. lupaj te vi koliko hocete Muftija Zukorlic je jedini koji koristi svaku priliku da brani nas Narod od Srpke Politike, vec je nas Narod promjenio uz njegoh Universitet stavara se pametnija Generacija koja ce mejnjat ove nekompetentne Subjekte za njihovih Fotelja i na Kraj ce biti za svija nas bolje, kada bude glasajnje sve ce ove Partije da nestanu,jer je Narod sit vasih Gluposti BKZ je nasa Elita i Buducnost

 29. Da kojim slucajem Allah dz.s. nije jasno rekao da je Muhamed a.s. poslednji boziji poslanik sad bi bilo ubjedjivanje naroda od strane muamera zukorlica da je on boziji poslanik subhanallah. Ali hvala Allahu dragom sto sve zna i sto je jasno rekao da je Muhamed a.s. poslednji boziji poslanik. Znao je Allah dragi da ce doci ovakva vremena i ovakvi licemjeri i ovakvi hajvani od ljudi koji slijede ovakve licemjere.
  Ja mislim da muamer zukorlic najjkasnije do avgusta ide u zatvor zbog raznoraznih mutnih poslova utaja korupcije kradje kriminala na svim poljima. I insAllah uskoro nasem Sandzaku stizu bolja vremena, slobode mira blagostanja jedinstva.

 30. Ada vi ste propali,vi se krijete iza ahmedija a bagdadski ste lopovi!!!do juce se taj vas mumer grlio sa TADICEM i vi isti ste vikali TADIC TADIC e sad nek vam pomogne TADIC i VESELINOVIC upali ste u govna i tesko cete iz njih azaci pa vi opet pravite koaliciju TADIC,RASIM I MUAMER,i nosite po dzak brasna i litar zejtina za glasove,a ovi sto zaradjuju 20 e da nedaju da se klanja dzenaza nek stave prst ne celo i nek dobro razmisle za ciju volju to rade!!!!!

 31. vidis koliko vi iz SDA imate pameti u glavu naziva Islam- Sljam ,nebi vam dao ni ofce da cuvate jer niste kompitentni za to,a kamoli da reprezentirate nas narod, ovaj Zaledjeni Mutavi i Milan Ljajic nek se preseli u Pozerevac u Pazar samo dodje da kaze “Nisam ja vas Zaboravio”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.