Spavaćice i mahrame, ipak, stigle

0
38

Novi Pazar – Spavaćice sa maramama za žene koje se odevaju po islamskim propisima, spavićice bez marama za žene koje ne nose hidžab i pokloni za novorođene bebe uručene su danas Ginekološko-akušerskom odeljenju u Novom Pazaru. Rukovodstvo, koje je prvenstveno donelo odluku da ne primi donaciju, predomislilo se pa su predstavnici Grdske uprave danas, kako su to juče i najavili posjetili novopazarsku bolnicu i uručili poklone.
Iako je donacija Zdravstvenom centru u Novom Pazaru, odnosno Ginekološko-akušerskom odeljenju jučer dovedena u pitanje predstavnici gradske vlasti uručili su danas spavaćice za pacijentkinje tog odeljenja, i to trideset kompleta.
Poklon paketi sadrže spavaćice za žene koje se odevaju po islamskim propisima, ali i za one koje ne nose hidžab, kao i poklone za novorođene bebe.
’’Ovo je još jednan dokaz da činimo sve da izajemno u susret našim sugrađanima. Ovo je tek početak saradnje Gradske uprave i Zdravstvenog i mi ćemo i ubuduće, u dogovoru sa rukovodstvom bolice, nastaviti da pomažemo ovu zdravstvenu instituciju. ’’ rekao je član Gradskog vijeća Seadetin Mujezinović.
Rukovodstvo Zdravstvenog centra ranije je odbilo da primi donaciju. Pozivajući se na zakon o zdravstvenoj zaštiti direktor te utanove Avdo Ćeranić juče je novinarima rekao da je ta ustanova građanska bolnica i da ne dolazi u obzir bilo kakva diskriminacija. Član Gradskog vijeća Seadetin Mujezinović smatra da su takvi razlozi neopravdani.
’’  Odbijanje donacije od strane direktora Zdravstvenog centra doktora Avda  Ćeranića bilo neprihvatljivo, a njegova argumentacija kojom je pokušao da brani svoju odluku, u najmanju ruku, neobična. On je jučer rekao da je bolnica građanska, a ja ga pitam kakva je to negrađanska bolnica ’’ rekao je Mujezinović i dodao da je to bolnica svih građana Novog Pazara i šire, napomenuvši da muslimanke koje su pokrivene imaju izvanredan tretman, kako u toj bolnici, tako i u svim bolnicima širom Srbije.
On je dodao da je ženama koje nose hidžab dozvoljeno unošenje marama na Ginekološko- akušersko odeljenje i da su pacijentkinje te nesterilisane marame unosile na svoju odgovornost. Novi kompleti će biti sterilisani, pa zdravlje majki i beba neće biti ugroženo. U Zdravstvenom centru zahvaljuju za donaciju.
’’ Kao upravnik bolnice želim da zahvalim na ovoj donaciji i da napomenem  da je u program pomoći našem zdravstvenom centru uključeno i Ministarstvo zdravlja Srbije  ’’ rekao je upravnik bolnice doktor Damir Feković.
Gradskoj upravi je na donaciji zahvalio  i načelnik Ginekologijedoktor Sead Šačić.
Opertivni dan i obaveze u operacionoj sali sprečile su direktora Zdravstvenog centra da prisustvuje primoporedaji donacije, objansili su ljekari.

Izvor: RtvNP.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.