Skupština o završnom računu, rebalansu budžeta i zaduživanju

0
21

Odbornici Skupštine Novog Pazara razmatraće na današnjem zasjedanju odluke o završnom računu budžeta za 2018. godinu, prvom rebalansu budžeta za ovu, kao i uzimanju kredita od 180 miliona dinara, javlja radio Sto plus.

Završni račun prošlogodišnjeg budžeta pokazuje da se u gradsku kasu slilo 2,4 milijardi dinara, što je blizu 99 odsto planiranih sredstava predviđenih odlukom o budžetu.

Ukupni rashodi bili su preko 2,6 milijardi dinara, pa je fiskalni deficit iznosio 233 miliona dinara. Međutim, računajući i neutrošena sredstva iz prethodnih godina, na kraju prošle je ostvaren suficit od 175 miliona dinara.

Prvom izmenom budžeta za 2019. godinu predviđeni su ukupni prihodi od 3,1 milijardu dinara, što je za oko 500 miliona više nego što je planirano prilikom donošenja budžeta.

Za toliko novca su povećani i rashodi (nešto preko tri milijarde), tako da lokalna samouprava planira da godinu završi u plusu od 60 miliona dinara.

Pred obornicima će se naći i zahtev Gradskog veća Novog Pazara za podizanje kredita od 180 miliona dinara, odnosno, preko milion i po evra.

Lokalni parlament razmatraće i izveštaj Državne revizorske institucije o finansijskim izveštajima završnog računa budžeta Novog Pazara za prošlu godinu, a prema kojem, osim grešaka u knjiženju, nije bilo većih nepravilnosti ili nezakonitog trošenja novca.

Na dnevnom redu će se naći i predlozi Statuta i Poslovnika o radu Skupštine Novog Pazara koji su usklađeni sa poslednjim izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Odbornici će odlučivati i o produžetku mandata vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Muju Šaćiroviću i Domu zdravlja Ervinu Ćoroviću.

Do promene bi trebalo da dođe na mestu glavnog gradskog urbaniste jer je sadašnjem Elviru Hamidoviću istekao mandat. Za njegovog naslednika predložen je inženjer arhitekture Ahmet Biševac.

Skupština će razmatrati i Plan javnog zdravlja Novog Pazara do 2026. godine, kao i odluku o izboru članova i formiranju Lokalnog antikorupcijskog foruma.

izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.