Sjenica i Rožaje sprovode partnerski projekat za pokretanje i razvoj posla

0
13

U okviru programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, opština Sjenica sprovodi projekat “The Craftsman – projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata” koji se realizuje na području partnerskih opština Rožaje (CG) i Sjenica.

Vrijednost projekta iznosi 193.466,70 eura, a finansira se sredstvima Evropske Unije kroz program IPA II.

“Projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata se ralizuje sa ciljem davanja institucionalne podrške mladima, nezaposlenim licima i licima koja su započela sopstveni biznis u oblasti zanata,starih zanata, uslužnih djelatnosti, rukotvorina, specifičnih poljoprivrednih proizvoda i slično. Za zainteresovana lica, projektom su obezbjeđene obuke, mentorstvo pri sprovođenju aktivnosti razvoja biznisa i druge aktivnosti na promociji i razvoju biznisa”, saopćila je Opština Sjenica.

Projekat u toku, a javno predstavljanje projekta održano je 19.03.2019. godine u sali Skupštine opštine Sjenica.

Preko Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore objavila je krajem novembra 2017. godine prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije uspostavljen je julu 2009. godine. Tim je nadležan za jačanje kapaciteta Vlade da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja zasnovane na primjerima dobre prakse u Evropi i pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije sa organizacijama civilnog društva.

U okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, predviđeno je da se realizuju kroz promociju zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija u prekograničnoj oblasti sa posebnim ciljem povećanja zapošljivosti i mogućnosti zapošljavanja, kao i kroz zaštitu životne sredine, promovisanje ublažavanja efekata i prilagođavanja klimatskim promjenama, sprečavanje rizika i upravljanje rizikom sa posebnim ciljem zaštite prirodnih resursa.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.