24. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačke demokratske zajednice Sead Šaćirović sa saradnicima primio je 23.11.2011. godine g. Serđa Bjankija, predsjednika italijanske organizacije AGENFOR sa sjedištem u Rimu.

U jednočasovnom razgovoru gost je pokazao interesovanje za dosadašnjim aktivnostima BDZ i razlozima njenog
osnivanja, kao i mogućnost izlaska BDZ na parlamentarne izbore koji se očekuju.
Takođe je pokazao interesovanje prema problemima Bošnjaka i doprinos BDZ-a za njihovo rješavanje, kao i razlozima za bojkot nedavno održanog popisa stanovništva.
Dobar dio razgovora posvećen je interesovanju gosta za način rješavanja problema u vezi sa  nacionalnim pitanjem bošnjačkog naroda, kao i problemima oko Islamske zajednice, odugovlačenja akreditacije Internacionalnog univerziteta, oduzimanja vakufske imovine, nepriznavanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i istjerivanja vjeroučitelja iz škola.
Predsjednik IO Šaćirović je rekao da se BDZ zalaže za prihvatljivo i adekvatno rješavanje problema koji opterećuju Bošnjake, ističući da je nacionalni interes svih Bošnjaka cjelovita i suverena Bosna i Hercegovina, a da je interes Bošnjaka na ovim prostorima vraćanje autonomije Sandžaka. Šaćirović je dodao da je budućnost i naše trajno opredeljenje život u Evropskoj uniji i Srbiji kao njenoj članici.
.
Izvor: BDZ.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles