SDA i SDP otvoreno protiv Sandžaka

13
61

Sjeverni Sandžak -Političari iz SDP-a i političari iz SDA su osUdili i oštro se suprostavljaju Deklaraciji koju je donio Bošnjački sabor.

Munir Poturak je izjavio:

„ Ne podržavam ni pristup kakav zagovara Zukorlić, jer kad on priča o tome, pravi se cijela jedna vrteška.“

Esad Džudžević je izjavio:

„Bošnjaci Sandžaka su nacionalna zajednica, a ne vjerska grupa. Sve drugo je zloupotreba njihovih emocija.“

Stim, politika SDA Rasima Ljajića i SDP Sulejmana Ugljnina se ne slažu sa sljedećIm stavovima:

I
Bošnjaci su konstitutivni narod u Srbiji.
Od Predsjednika i Vlade Republike Srbije zahtijevamo hitno organizovanje razgovora sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda, u cilju rješavanja ustavnog statusa Bošnjaka.

II
U cilju afirmacije rješavanja statusa regije Sandžak, kroz proces decentralizacije Srbije, Sabor formira odbor za obnovu Narodnog vijeća Sandžaka.

III
Sabor najoštrije osuđuje pravni i politički barbarizam Ministarstva za ljudska i manjinska prava, sa jasnom diskriminacijom i elementima rasizma nad Bošnjacima.
Sabor zahtijeva hitnu smjenu ministra Čiplića i utvrđivanje krivične odgovornosti učesnika falsifikovanja izborne volje Bošnjaka.

IV
U cilju internacionalizacije pitanja diskriminacije nad Bošnjacima u Srbiji, Sabor formira poseban odbor.

V
Sabor čestita na konstituisanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dajući mu punu podršku na putu očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka.

VI
Sabor poziva i ostale izabrane kandidate sa liste Bošnjački preporod i izabrane kandidate sa Bošnjačke liste da se pridruže radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

VII
Sabor poziva Bošnjake u matici i dijaspori da izdvajanjem jednog procenta od ličnih prihoda učestvuju u finansiranju projekata od nacionalnog značaja.

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

 1. Ova tri supka sa slike uvreda su za Bosnjacku inteligenciju,jos da je zu Mujo Mukovic onda bili bi uvreda za covecanstvo.
  Zanimljivo je da ova bagra sa slike sve sto je vise omrznuta u narodu sve vise laje,isti kao Suljo,sto je narod vise govorio Suljo lopov om je sve vise krao, e tako i ovi niko ih ne slusa a oni lupetajulj lupetaju.

 2. eh bruke pa zar tako pricate izdajnici pa zar vam nismo glasove davali a sa njima i moc,dabogda pred ALLAHOM isspastali a dragi ALLAH ce nagraditi svakoga ko se istinski bori za svoju veru…sellam mojim Pazarcima

 3. Ovaj Murat Podkurac pardon Poturak moze samo da radi ko kondukter i da cijepa karte u njegov Kimel na relaciji Pazar-Beograd a sto se tice mijesanja oko politike njega i slicne njemu vise niko ne uzima u obzir osim njegovih nalogodavaca u Beogradu a u Sandzaku takve budale vise niko nece sem onih koji su zakaceni na infuziju lokalnog budzeta.

 4. VII
  Sabor poziva Bošnjake u matici i dijaspori da izdvajanjem jednog procenta od ličnih prihoda učestvuju u finansiranju projekata od nacionalnog značaja.————————————————————————–SAMO DAJTE PARA I VI STE NA PRAVOJ STRANI TO SAM VAM JA REKAO MUHTIJA

 5. ABDULAH : Obojicu ih na kraju čeka vatra, u kojoj će vječno boraviti ————————- -Da ih nebi cekala vatra svetac muhtija im dao resenje————————————————-VII
  Sabor poziva Bošnjake u matici i dijaspori da izdvajanjem jednog procenta od ličnih prihoda učestvuju u finansiranju projekata od nacionalnog značaja.

  • Njima je ovladao šejtan i učinio da zaborave na Allaha. Oni su na šejtanovoj strani, a onī na šejtanovoj strani će, sigurno, nastradati. (19) Oni koji se suprotstavljaju Allahu i Poslaniku Njegovu biće, sigurno, najgore poniženi. (20) Allah je zapisao: “Ja i poslanici Moji sigurno ćemo pobijediti!” – Allah je, zaista, moćan i silan. (21) EL-Mudžadele

  • Obojicu ih na kraju čeka vatra, u kojoj će vječno boraviti, a to će biti kazna za sve nevjernike. (17) O vjernici, Allaha se bojte, i neka svaki čovjek gleda šta je za sutra pripremio i Allaha se bojte jer On dobro zna šta radite. (18) I ne budite kao oni koji su zaboravili Allaha, pa je On učinio da sami sebe zaborave; to su pravi grješnici. (19) Nisu jednaki stanovnici Džehennema i stanovnici Dženneta; stanovnici Dženneta će ono što žele postići. (20) El-Hašer

 6. Obratio se ljudima, Abdullah ibni Meshud r.a., rekao je: “Doista vam dani i noći prolaze, života vam manje ostaje, vaša se djela zapisuju, a smrt će doći iznenada! Ko posije dobročinstvo uskoro će ubrati sreću, a ko posije zlo uskoro će kajanje i očaj žnjeti. Svaki će sijač ubrati ono što je posijao. Sporom ne može umaći njegov udio, niti marljivi i brižljivi može ugrabiti više od onoga što mu je propisano!” ( Et-Taberani u djelu El-Mu'džemul-kebir, 8553, Ebu Nuajm u djelu Hil'jetul-evlija, 1/132-134, i El-Bejheki, u djelu El-Medhal, 439)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.