SDA: Brže do projekata

2
19

Novi Pazar – “Kako aplicirati projekte kod međunarodnih fondova, kako postati  konkurentan u odnosu na ostale gradove u okruženju”, teme su eduikativnog sastanka koji je organizovala SDA Sandžaka za predstavnike svojih odbora.

“Mladi ljudi koji su u vlasti , imaju priliku da od iskusnih predavača dobiju informacije o izradi projekata i načinu aplciranja. Želja nam je da Novi Pazar, Tutin i Sjenica, ali i Priboj i Nova Varoš, budu spremne da apliciraju i realizuju mnoge projekte. Naš je cilj da preko resornih odbora SDA Sandžaka i svih onih koji u ime SDA obnšaju odredjene funkcije u lokalnim samoupravama, damo svoj doprinos, na način što cemo ih obučiti da što kvalitetnije obavljaju svoj posao, kako bi doprinjeli razvoju naše zajednice. Ja se nadam da ćemo na taj način obezbjediti dodatna sredstva i tako rasteretiti restriktivan budžet Novog Pazara, smanjiti namete na budžet, kako bi sredstva mogli da opredelimo za druge svrhe”, rekao je sekretar GO SDA Ahmedin Šrijelj.

Menadžer za projekte, Nikola Mikašinović, predstavnicima odbora SDA predstavio je najkraći put od apliciranja do realizacije projekata, po principu “korak po korak”.

“ Vrlo je važno da se relevantni predstavnici opština upoznaju sa mogućnostima za finansiranje različitih aktivnosti međunarodnih i domaćih donatora. Oni su dobili listu donatora koji su otvoreni za finansiranje određenih aktivnosti.”- rekao je Mikašinović.

“Na seminaru su predstavljeni pristupni fondovi Evropske unije i domaćih organizacija, a na nama je da na najbolji mogući način iskoristimo ta sredstva”-rekao je Haris Imamovic- Asocijacija mladih

Podsecamo… U okviru SDA Sandžaka organizovani su odbori koji imaju za cilj i unapređenje rada lokalnih vlasti, a sve u cilju podizanja kvaliteta života građana. Realizacija pomenutih projekata jedan je od ciljeva rada odbora stranke od čega će korist imati svi građani ove regije.

rtvnp


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Eto koliko su kadrovski jaki. Treba edukacija za izradu projekata. Đe vi namakoste diplome. E tamo su trebali to da vas nauče.
    Koliko znam, sredstva koja dobijate na ime projekata, ako dobijete išta, strogo su namjenska.Ne znam kakve to veze ima sa budžetom? Ili mislite ko i dosad, uzmi pare pa krpi rupe, a projekte će neko odraditi poslije vas? Jadno i bijedno ko i do sad. Uglavnom od vas ništa novo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.