25. Januar 2017

Opasno pisanje Putinove novinske agencije Sputnik o Sandžaku

Ruska novinska agencija Sputnik, Putinova medijska centrala na Balkanu, trenutno je najuticajniji medij među Srbima.

Ova agencija vodi radikalnu propagandnu politiku prema Kosovu, Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Sputnik svakodnevno objavljuje ratno-huškačke tekstove u kojima sa posebnim žarom širi mržnju prema muslimanima na Balkanu. Danas je Sputnik objavio tekst pod naslovom “Ko pali fitilj u Sandžaku i na jugu Srbije”. Spomenuti tekst širi mržnju prema Bošnjacima iz Sandžaka i Albancima iz Preševske doline. U nastavku prenosimo dio teksta kao primjer kako Sputnik priprema srpsku javnost i kako širi mržnju prema Bošnjacima i Albancima.

” Da li su zahtevi koji se baš sada čuju iz Sandžaka za autonomijom, a sa juga Srbije za pripajanjem Kosovu, nečiji „okidač“ za destabilizaciju naše zemlje? Albanci sa juga opet prete „odvajanjem“ od Srbije, a politički lideri Bošnjaka iz Sandžaka nisu zadovoljni tretmanom koji imaju kod srpskih vlasti i stalno ponavljaju zahtev za autonomijom.

Nije novo da su ovo dve pulsirajuće regije u Srbiji, ali pitanje je zašto se „pobune“ uvek kad Srbija pokušava da stane, kako-tako, sa obe noge na zemlju?

Nije tajna da su Amerika i zapadne sile, koje se godinama deklarativno zalažu za mir i dobrosusedstvo na Balkanu, uvek palile i fitilj za nove tenzije na ovim prostorima. Ako ovome dodamo i srpske komšije, kojima je glavno geslo kad se radi o Srbiji — „da komšiji crkne krava“ — realno je pitati: da li su Sandžak i jug Srbije nečiji okidači za novu destabilizaciju unutar Srbije? I koliko su zahtevi koje ispostavljaju Albanci i Bošnjaci zaista opasni?

Aleksandar Pavić, politikolog, za Sputnjik kaže da iza svega stoji zapadni liberalni establišment uz islamistički faktor. Sada postoji, dodaje naš sagovornik, žurba islamističkog faktora koji je povezan sa poraženim snagama u Americi na predsedničkim izborima, da upravo pokušaju da dodatno uzburkaju stvari”.

Srbija ima veliki broj medija koji na sličan način truju srpske mozgove, međutim Sputnik je poseban jer, osim što prednjači u ratno-huškačkoj indoktrinaciji srpske javnosti, nad ovom agencijom vlasti u Srbiji nemaju nikakav uticaj. Sputnik je dokaz da je Rusija medijski okupirala Srbiju.

(Saff)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles