Rožaje: DPS negodovao zbog nezakonitog zapošljavanja

1
33

Kalač (Foto: Arhiva Vijesti)

Rožaje – Predsjednik rožajskog DPS-a Nusret Kalač optužio je novu vlast u Rožajama da je mimo zakona imenovala Adisa Pepića za sekretara Skupštine opštine. Na prvoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta, opoziciona DPS je ocjenila da Pepić ne ispunjava zakonske uslove jr nema pet godina radnog staža u struci ni držani ispit. Iz vladajuće koalicije su odgovorili da je zakon kršen i u vrijeme vladavine DPS-a u Rožajama.

“Imenovanje Pepića za sekretara SO je isto po zakonu, kao što ste i vi uradili prije četiri godine kada ste za glavnog administratora imenovali osobu sa dvije godine radnog staža”, rekao je predsjednik Nurković na primjednu odbornika DPS – a da Pepić ne ispunjava zakonske uslove za obavljanje posla sekretara.

Nurković je ostavio mogućnost da se taj slučaj provjeri, iako su njegove partijske kolege prije svega desetak dana tvrdile da su ispoštovani svi propisani uslovi za Pepićevo imenovanje.

Kalač je kazao da kršenjem zakona BS i SDP obmanjuju glasače kojima su obećali da će na prvom mjestu raditi zakonito, te da rade upravo ono što su mu, dok su bili opozicija, pripisivali kao neoprostive greške.

“Ovo je čist dokaz vaše nedoslednosti, neprincipijelnosti i bahatosti koju ste nama spočitavali. Nijeste ni počeli da radite a već radite kako ne valja i suprotno onome što ste obećali u kampanji”, rekao je Kalač, najavljujući da će za sve pojedince koji se nezakonito zaposle u institucijama i organima tražiti razrješenje i pokrenuti odgovarajuće sudske postupke.

Nurković je Kalaču zamjerio što njega i odbornike savjetuje kako treba da se radi.

“Nije lijepo govoriti nekome da krši zakon. Savjete davati odbornicima i predsjedniku Opštine dobronamjerno, to je dobro. Ali savjete davati na temi kršenja propisa i negativnih konotacija, to su savjeti negativni, i te savjete negativne ne treba davati u toj negativnoj konotaciji”, rekao je Nurković.

Kalač je kazao i da SO nezakonito sazvana jer Statut i Poslovnik propisuju da se ona hitno, u roku kraćem od osam dana, može sazvati samo u slučajevima vanrednih situacija u kojima su ugroženi životi i imovima ljudi i materijalna dobra.

“Popunjavanje odborničkog mjesta i imnovanje odbora direktora je moglo da sačeka 17. jul, za kada je sazvana redovna sjednica”, rekao je Kalač, na šta je predsjednik SO Husein Kurtagić rekao da nova vlast radi zakonito, a da je razlog za hitno sazivanje Skupštine bio što bivša vlast nije ispoštovala zakonski rok da imenuje odbore direktora u “Komunalnom”, “Vodovodu i Kanalizaciji” i “Sportskom centru.”

Za Odbor direktora Sportskog centra imenovani su Bećir Šabotić, Rešad Kardović i Mirsan Kalač, “Komunalnog”, Safet Dacić, Rejhan Škrijelj i Armin Šabotić, a “Vodovoda”, Cena Kajević, Sead Kurtagić i Meta Kuč. Na mjesto Rafeta Husovića koji je podnio ostavku na odbornički mandat je imenovan Rafet Nurković. Parlament je potvrdio i ostavku koju je na funkciju glavnog administratora podnio Mersudin Dautović.

(vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.