Raskol: Džudžević pozdravlja konkurs, a SDA traži poništenje

3
40

Sjeverni Sandžak – Dok Esad Džudžević pozdravlja i poziva sve pripadnike Bošnjačke nacionalnosti da se u što većem broju prijave na konkurs MUP-a, sa druge strane stranka SDA poziva Mup na poništenje konkursa.

Džudžević podsjeća da 25. aprila ističe rok za prijavu na Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije za prijem polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova za područje policijskih uprava u Novom Pazaru i Prijepolju i ujedno poziva pripdnike bošnjačke nacionalne zajednice da iskoriste zadnji rok za prijavu.

Džudžević pozdravlja raspisivanje konkursa MUP kao prvi korak u procesu usaglašavanja nacionalnog sastava zaposlenih u policijskim upravama u Sandžaku, ali istovremeno izražava nezadovoljstvo zbog odbijanja Ministarstva da u procesu usaglašavanja izvrši prijem kadrova bošnjačke nacionalnosti sa visokoškolskim obrazovanjem iz oblasti kriminalistike koji su studije završili u Sarajevu i Skoplju i čije su diplome nostrifikovane u Srbiji.

Samo na taj način bio bi donekle ispunjen zahtjev BNV iskazan u Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji od 1. marta 2012. godine.

Međutim, na današnjem trening Centru OEBS-a održanog u Novom Pazaru, na zajedničkoj pres konferenciji na kojoj su učestvovali Dimitrios Kipreos i gospođa Antje Rothemund, šefica delegacije Savjeta Evrope u Srbiji i predstavnici političkih partija podnosilaca izbornih lista za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koje su potpisale Kodeks ponašanja za lokalne izbore u Novom Pazaru, potpredsjednik SDA Sandžaka i kandidat na listi za izbor narodnih poslanika Enis Imamović je istako da je Stranka demoktratske akcije Sandžaka dala ključni doprinos stvaranju pozitivne političke klime u Sandžaku.

“Izbori za nas su svječanost, a glasanje svječani čin. Mi u SDA Sandžaka ocjenjujemo da izborne kampanje ove godine protiču u mnogo boljoj atmosferi nego proteklih i mi smo zadovoljni zbog toga”, istako je Imamović.

Imamović je zatim podsjetio javnost a i samog Kipreosa, sa konkursom koji je raspisan za prijem novih policajaca u Prijepolju i Novom Pazaru.

“Taj konkurs prijeti da još više pogorša nacionalnu strukturu u MUP-u u Sandžačkim gradovima, a na štetu Bošnjaka. U ime SDA Sandžaka, tražim da se taj konkurs poništi, i tražim da se raspiše novi konkurs, koji će imati za cilj da usaglasi nacionalnu strukturu u MUP-u sa strukturom stanovništva. Od OEBS-a i gospodina Kipreosa, kao najvišeg predstavnika ove organizacije tražimo pomoć i podršku u ovom zahtjevu”, rekao je u završnici svog obraćanje medijima Enis Imamović.

Izvor: Sandzak-x.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. – Ouh,da ste mi vi zivi i zdravi,smao ve si nadajte r5askolu,ouh…Doduse,to vam je jedina sansa da nesto urdite,ali…kad vam je to jedina sansa,onda vidim u kojem ste halu…

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.