Rasim Ljajić se odriče Bošnjaka u Dijaspori

23
4

Sandžak – Opće je poznata činjenica da Bošnjaci Sandžaka u posljednjih dvadeset godina ekonomske segregacije ne bi preživjeli nebrigu režima i srpskih ministara Bošnjačke nacionalnosti, da nije bilo Bošnjaka koji su ekonomsku egzistenciju sebe i svojih porodica koje su ostale u Sandžaku morali tražiti u zemljama Zapadne Evrope i Amerike.

I pored te istine Rasim Ljajić, koji je sebe i svoju porodicu obezbijedio preko prljavog kapitala, prodajući interese bošnjačkog naroda, napada Bošnjake u dijaspori iznoseći lažne ocjene da oni nikada nisu niti jedan dinar uložili u Sandžak i pomoć Sandžaklijama.

To nema nikakve veze s ekonomijom, već je reč o čistom politikanstvu. Takva navodna zajednica, koja zvanično i ne postoji, ni dinara dosad nije uložila u Sandžak, niti će investicija uopšte biti, jer im to nije namera – rekao je Ljajić

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

23 KOMENTARI

  1. Prvo : Vratite se na vrh stranice, i opet procitajte tekst !
    Drugo : Urednici ove stranice,spustite loptu malo, ja da sam na Rasimovom mestu,tuzio bih vas zbog ovakvog naslova,rijeci su izvadjene iz konteksta..
    Trece : “Takva navodna zajednica, koja zvanično i ne postoji, ni dinara dosad nije uložila u Sandžak, niti će investicija uopšte biti, jer im to nije namera – rekao je Ljajić”

    Da cujem tu zvanicnu investiciju te zajednice Bosnjacke dijaspore, iliti Sandzacke,nije rekao nista netacno … Pojedinci ulazu pomalo,otvaraju firme i rade , njima svaka cast,Sandzak je zahvaljujuci nasim prepametnim politicarima, a i zahvaljujuci takodje prepametnoj Vladi Srbije, veoma nestabilan, dakle rizican region za ulaganje,tako da i ne treba da cudi, ali treba da nas cudi koliko ste vi ljudi spremni da vadite stvari iz konteksta i odmah pocnete sa pljuvanjem …Neverovatno … Pozdrav Sandzackoj dijaspori xD

    0

    0
  2. Pa ne verujem da su se nasi toliko obogatili da imaju toliki kapital da pokrenu privredu, ali oni koji jesu ne zele da rizikuju i da se obavezuju vise vole da uzimaju kamatu u nemackim i svajcarskim bankama a oni koji ulazu obicno kupuju nekretnine u Sarajevu ,svako zeli sigurnu zaradu ,retko ko se odlucuje na ulaganje narocito u vreme svetske ekon. krize, tako da ja stvarno razumem nase ljude

    0

    0
  3. Rasime kako te nije sramota da to radis sta trenutno radis ! Jeli znas da ces jednoga dana biti pitan sta si radio svome Narodu ! Ti nisi nista bolji od Gadafija, Sadama, Asada i ostalih diktatora samo sto ti nemas ono sto su oni imali !!! Ti nisi covek da moze neko da kaze e ovo je sandzaklija , mi se tebe sramimo gde god da smo! A jednoga dana ce se i tvoja Familija sramit tebe kao sto se tvoi gradzani srame tebe ! Jedino ako ne pokrades toliko novca da negde odes u drugu drzavu pa da crknes kao i tvoi prethodnici! Znadi da Ljutsko nije vecito ali znadi da ima ko je vecit !!!! Sandzaklije ti nikad nece halalit tvoju Izdaju a ti znas sta je bilo sa ostalim izdajnicima koi su bili prije tebe nikad srece nisu imali ili sa jedne starne ili sa druge. Sto se tice Stranaca nemoj nas dirat jer su tvoi suradnici sa koima danas suradzujes nas natjerali da odemo iz domovinskog Sandzaka i ti si to podrzo svoim govorom tako da danas je kasno za izvinjavajnje. pogledaj ko stoi iza tebe i koliko se naroda u istinu skuplja iza tebe bez pretnje. Ne LAZI NARO vise i gubise iskoristi ovaj apel i uzmi sto si bunkerovo u taj Sejf tvoj vidi sta je bilo sa ostalim koi su imali puno novca ! Da neko ne dodze na neke ideje koje nebi bilo povoljno , ja ti zelim da dozivis duboku staros da posmatras kako izdajnjici sprovode penziju medzu svoim narodom kao i oni prije tebe. Da sam od Ljaica ja bi odma izmenio prezime pa cak mozda i ozenio bi se i uzeo prezime zene . Zao mi je tvoje Ljaice i znam da se oni sa tobom neponose.

    Steta sto si Rasim bolje ti je Neko drugo ime bilo ali necu navodit da ne vredzam !

    0

    0
  4. Pas koji laje ne ujeda,pustite pasce Rasima neka se dobro izlaje,dok jos moze ! a nece jos dugo,da ga mijenjamo za “puni” deciji Pampers mislim da bi Pampers sa “prelivom” imao vecu vrednost nego ovaj Izdajnik !,a znamo sta je pun Pampers vrijedan (bar oni koji imaju djecu to dobro znaju) 🙂

    0

    0
  5. Joj Rasime puko si jarane ko Lubenica uhvatila te panika sto ce sad za tebe samo da glasaju srbi jer od bosnjaka neces dobiti ni jedan glas ti dobro znas da Sandzaklije mrze izdajnike kukavice ulizice nek ti je srecna politicka smrt

    0

    0
    • Dobro si se Izrazio Politicka Smt. To je bilo vrlo jako hahahahahhaha a i jeste tako gotov je nema sanse vise da pobedi jer vrlo sam jako upucen u to sta misle njegovi BLIZNJI i prijatelji a i Rodzaci ! Srame se njega svi ! ali politicari to kao prekrivaju samo da kao nebi ko primetio a sve se vidi.

      0

      0
  6. Rasime znas da si svojom politikom unistio Sandzacki narod i doveo do prosjackog stapa,,,Znasli da svakog -Meseca salem -1000-SFR -bliznoj familiji da ne gladuju,,A znasli da samo iz Svajcarske i Nemacke ode nasim u Sandzaku oko -Milion -Evra da prezive tvoj lopovluk i lopovluk beogradske lopovske garniture u kojoj si i ti–Mi dijasporci cekamo izbore,i tvoj i suljov odlazak na smetliste..pa ces videti ako nase nade se ispune i pobedi -BDZ -da sami vladaju da ce se u Sandzaku sliti ili doneti Milijarde eura,,Sramte bilo…

    0

    0
  7. SANDZAKA DIJASPORA najostrije je osudila izdaju svog naroda od strane Ljajica,Ugljanina, Zilkica i Corovic Aide!Mi cemo i dalje pomagati puno vise svoje najmilije u SANDZAKU i projekte Muftije Zukorlica u kojeg imamo povjerenje. Izdajnici SANDZAKA nikada nece dobiti nasu finasisku podrsku!
    Nemam tacne podatke za SANDZACKU DIJASPORU ali imam za BOSNJACKU DIJASPORU koja u prosjeku godisnje finansira 12 milijardi u BiH to je samo ono sto ide kroz protok banki!!!
    DIJASPORA je duzna da pomogne svom voljenom SANDZAKU i to cini prema svojim mogucnostima ali nije duzna da pomaze izdajnicima svog naroda.Haram bilo onim koji pomazu izdajnike i njihove sledbenike!!!

    0

    0
  8. Gde je rekao , kome je rekao ima li nekakav video dokaz?
    Nemogu vjerovat da ce neko izgovoriti tako nesto kad to znaju i ptice na granama koliko novca je stiglo i stize svaki dan od ljudi koji rade van Sandzaka. Prece mu je bilo da se potrudio da uspostavi kontakt sa dijasporom pa da se proba napraviti sto bolja saradnja jer sandzaklije sad pomazu svoje porodice i na taj nacin pomazu i citav region ali pitanje je dokle ce i koliko ce jos jer kad nove generacije pristignu i na njih dodje red da pomazu nisam siguran da ce imati toliko interesa i volje da se sprema novac domovini svojih roditelja, ako se to sve ne organizuje na vrijemei uspostavi veza izmedju domovine i dijaspore.
    S obzirom da su politicari odavno izdali Bosnjake trebala bi se Islamska Zajednica na celu sa muftijom postarati oko ovog problema.

    0

    0
  9. Obzirom na danasnje finansijsko stanje bosnjaka Sandzaka, oni imaju u potpunosti prava da finansiraju svoje rashode preko dijaspore, mogu se ponositi tim ako zele. Ako neko ima tu mogucnost to se ovde naziva sreca.

    Sa druge strane, price o tome kako je Novi Pazar donekle renoviran, izgradjen ( stadion, trg, setalista i ostale sitne stvari ) zahvaljujuci Rasimu je zabluda. Pogledajte ostale gradove u Srbiji kako su oni izgradjeni. Da li smo se mozda vise izgradili od njih?
    Novi Pazar je dobio samo ono sto mu sleduje, nema nikakve zasluge.

    0

    0
  10. A ko je to do sada ulagao u Sandzak, majke ti? Ko?
    Ako se misli na puteve i asfalt – pa to je od nasih para!
    To je politicki manevar vlade.
    Prvo, Suljku nesto mnogo para nisu dali, a i od toga je pola pokradeno, pa je on jadnik, morao šoderom da posipa puteve. Izgubio je na izborima. Vlada je sad (uoci izbora) SDP-eu dala malo vise asfalta … ali ne vredi – i on ce InsaAllah, izgubiti – i to katastrofalno.
    I ovo sto se izgradilo u zadnje vreme – 90% radile su firme iz Srbije i pare su otisle tamo.
    A sta je falilo da rade to nase firme? Evo “Razvitak” propada…
    Tako bi pare ostajale ovde, i te pare bi i dalje kruzile kod nasih ljudi ( a to podize ekonomiju i standard) a ovako sve pare odose u Srbiju a nama osta asfalt!
    Da nije bilo dijaspore i njihovih para – kako bi ovaj grad sa 50% nezaposlenih ziveo sve ovo vreme?
    Sto na to pitanje ministri ne odgovore?
    Bar svaka druga kuca je primala, pa i do sada prima, nesto para od svojih iz inostranstva – od dijaspore!
    Kad se sve sabere – to su ogromne pare!!!
    Te pare se trose ovde,ne idu u Srbiju, pa tako prehrambena prodavnica (zahvaljujuci tome) uvecava svoj promet, pa se od tih para nesto pravi, placaju se nasi radnici, sa nasih stovarista se kupuje materijal, kupi se farmerica, cipele itd.
    To je bio i ostao jedini pokretac nase kakve takve ekonomije.
    Da nije bilo tih para (citaj DIJASPORE) nasi bi ministri obezbedili druge pare, jel?
    Kako ih nije sramota !
    Da ne nabrajam sve propuste – al evo bar dva :
    – Jel’ mogao jedan ribnjak ( u svoje vreme najuspesniji na Balkanu) da se osposobi da radi?
    Jeste.
    Ceka se da propadne pa da ga kupi neko blizak vlasti, ako ga vec do sada nisu nekom ispod zita dali.
    -Jel’ mogla da se spasi “TK Raška”?
    Kako ?
    Ili da se nadje investitor (npr Turska firma) pa da im se daju podsticajna sredstva kao npr “Fijat”-u (na takve uslove svi dolaze) i da se ovde proizvodi teksas platno i druge tkanine.
    Ili ako to nije moglo, da se iz sredstava opstine i kredita (lizing) napravi savremena fabrika koja bi u pocetku bila sa opstinskim kapitalom pa kasnije , kada posao krene, prodaje se deo akcija, vrati kredit itd.
    Da ne objasnjavam sta bi to znacilo za nasu armiju tekstilaca, samo da napomenem da bi se tako moglo izvoziti (to sto bi se tu proizvelo) u EU sa 2 % carine.Kakav bi tu bio posao i prihod …
    E sad nesposobni “pametnjakovici” ne priznaju dijasporu!
    Ali izbori su blizu …

    0

    0
  11. Pa ovaj VELIKI SRBIN Ljajic bi svima i pasose oduzeo koji ga ne podrzavaju.Sandzak te je izgnezdio,izrode,sta si ti za njega uradio?
    P.S. Jeste,dijaspora je luda pare u Sandzak ulagati a TI Ljajicu zajedno sa Beogradom ih pljackati.Kada ono ulozeno ostane u Sandzaku onda se o tome moze razmisljati.

    0

    0
  12. Rasim govori istinu,Sandzacka dijaspora zvanicno ne postoji,postoji jedna grupica ljudi koji su sami sebe izabrali i koji ama bas nista ne rade i ne kontaktiraju skoro sa nikim u dijaspori.Ja bih voleo da znam u sta su to nasi ljudi iz inostranstva osim u nekoliko benzinskih pumpi ulozili pare,u nista.To da je Rasim obezbedio sebe preko prljavog kapitala cisto je politikanstvo onakvo kako je radio Ugljanin do prije dvije tri godine.Rasima u opste ne podrzavam moja opcija je Muftija,ali cinimi se da iza ovakvih a i predhodnih napada na sve politicare Sandzaka sa izuzetkom Ugljanina od strane Presa i ljudi oko Muftije najvise ce koristiti Ugljaninu,a ako on jos jednom dobije vlast i ljudi iz mesihata i Muftija morace da traze azil u neku drugu zemlju.

    0

    0
  13. Šta je Rasime,malo bi da očerupaš pare naših Sandžaklija koji su novac mukom stekli u inostranstvu.E pa buđavi ministru mnogi su i htjeli da ulože ili počnu neki biznis ali pri prvom razgovoru sa gradskim zvaničnicima njima bi se tražio reket za zemljište,infrastukturu…Isto su radili i oni prije vas na čelu sa bljesimetrom Ugljaninom.Strani kapital traži zdravo tržište gdje će zdravo raditi i poslovati bez spoticanja na svakom koraku od raznih reketaša,inspekcija,”dobrotvornih” priloga za stadione,klubove i slične potrebštine koje padnu na pamet grebatorima na vlasti.Kada se rešimo lopova i reketaša doći će i strani kapital!!

    0

    0
    • Ocito je da je Rasima Ljajica uhvatila panika!

      Ahmet Ahmatović, potpredsjednik Zajednice sandžačke dijaspore za podgoričke “Vijesti” kaže

      ZAJEDNICA SANDŽAČKE DIJASPORE TRAŽI FORMIRANJE PREKOGRANIČNE REGIJE

      Autor: Vijesti

      Sandžačka dijaspora je spremna da ulaže u Sandžak ukoliko se za to stvore stabilni ekonomski uslovi, koje trenutno najviše pretpostavlja stvaranje prekogranične regije, poručio je potpredsjednik Zajednice sandžačke dijaspore (ZSD) Ahmet Ahmatović. On je rekao da sandžačka dijaspora posmatra, analizira i čeka šansu za investicije u Sandžaku.

      “Sada ne postoji perspektiva za ekonomsko ulaganje i to treba mijenjati i stvoriti uslove da se može ulagati, zarađivati, da narod može živjeti od svog rada i, konačno, da i Crna Gora i Srbija imaju interesa od ulaganja Sandžaklija koji su otišli odavde. A oni bi imali interesa ukoliko bi vodili politiku kakva se sugeriše iz Sandžaka”, rekao je Ahmatović.

      Koliko je Sandžaklija po bijelom svijetu, bio bi stvoren fond veći nego što su godišnji budžeti Crne Gore i Srbije skupa”, tvrdi Ahmatović.

      http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=44509

      0

      0
    • Ocerupao je vas Suljo 90tih a sad isto radi i Zukorlic ,malo malo pa eto ga u nemacku ,francusku svajcarsku da se ofajdi, a ovamo vakufsku imovinu daje pod kiriju ,pokazao je pravo lice

      0

      0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.