Prva redovna sjednica Savjeta za ekonomiju

0
40

Tutin – U Tutinu je održana prva redovna sjednica novoformiranog Savjeta za ekonomiju i fiskalnu politiku.

Poreski dužnici koji svoja dugovanja izmire do 30.12-og ove godine biće oslobođeni plaćanja kamate koja je u većini slučajeva veća od glavnog duga, zaključak je koji je donešen na današnjem sastanku Savjeta.

Delokrug rada novoformiranog Saveta za ekonomiju i fiskalnu politiku jeste budžet i finansije, privatno preduzetništvo i bankarstvo. Posle sastanka sa predstavnicima organizacija čiji osnivač je Opština i predstavnicima republičkih organa  na sednici koja je održana danas  razmatrani su načini naplate dugovanja privrednika prema lokalnoj samoupravi kao i načini uštede sredstava iz budžeta.  Predsednik saveta za ekonomiju i fiskalnu politiku Safet Derdemez je rekao da pojedina dugovanja firmi iznose i po 8.000.000 dinara samo prema lokalnoj samoupravi.

„Naš akcenat posle poslatih 260 opomena za plaćanje lokalnih komunalnih taksi biće razgovor sa svim privrednim subjektima, sa svim pravnim i fizičkim licima kako i na koji način da se izvrši uplata“, rekao je Derdemez.

Na ovoj sednici je donešen zaključak da lokalna samouprava ponudi građanima i firmama otpis kamata na sve dospele obaveze za porez na imovinu, naknadu  za korišćenje građevinskog zemljišta i lokalnu komunalnu taksu ukoliko glavnicu duga izmire do Nove godine.

(RtvNP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.