Predsjedništvo SDA Sandžaka usvojilo nekoliko zaključaka

0
13

Novi Pazar – Predsjedništvo SDA Sandžaka nakon razmatranja aktuelne situacije usvojilo je sljedeće zakljućke:
1. Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka izražava posebno zadovoljstvo što je odlukom Vlade republike Srbije počelo izvođenje nastave na bosanskom jeziku u obrazovnim ustanovama u Sandžaku, na svetski dan maternjeg jezika 21.februara.2013. Predsjedništvo ujedno čestita svim bošnjacima u sandžaku početak obrazovanja na bosanskom meternjem jeziku.
2. Predsjedništvo SDA Sandžaka pozdravlja izgrađenu harmoniju u funkcionisanje lokalnih koalicija u opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj, ćime se stvara pozitivan ambijent za investiciona ulaganja i ekonomski razvoj.
3. SDA Sandžaka je stava da se nagomilani problemi u Novom Pazaru mogu riješavati sveobuhvatnom koalicijom svih stranaka, podjelom ovlašćenja i odgovornosti u skladu sa izbornim rezultatima.
4. Predsjedništvo SDA Sandžaka, podržava odlučnost gradskog odbora Stranke u Novom Pazaru za hitnim rešavanjem nagomilanih problema i otklanjanjem posledica nezakonitih radnji koje je ustanovio državni revizor, vraćanjem dugova i isplatom zaostalih zarada i doprinosa zaposlenih u javnim službama.
5. Predsjedništvo podržava koncept stavaranja široke koalicije u Novom Pazaru koja bi jedino mogla da riješi tako velike nagomilane probleme finansijske i socijalne prirode.
6. Predsjedništvo izražava zabrinutost zbog motiva koji je mobilisao SDP i ostale nebošnjačke stranke da proneverom izborne volje od strane Hedije Škrijelj i pomoći dva odbornika srpske liste suspenduju bošnjačku izbornu volju iz Novog Pazara, gdje Bošnjaci čine 80% populacije. Posebno zabrinjava prisustvo i uloga upadljivo velikog broja policijskih snaga u zgradi i oko zgrade gradske uprave 21.feb.2013. u vrijeme odigravanja pomenutih nečasnih političkih radnji, takozvane političke prostitucije.
7. Predsjedništvo čestita odbornicima SDA Sandžaka u Novom Pazaru na jedinstvu I pokazanim visokim moralnim vrijednostima, kao i činjenici da su ostali dosljedni poštovanju izborne volje bošnjačkog biračkog tijela i dostojanstvenom zastupanju programa i odluka SDA Sandžaka.
8. Predsjedništvo SDA Sandžaka podržava odluku Gradskog odbora Stranke o povlačenju iz koalicije u Novom Pazaru zbog nespremnosti SDP da rješavaju nagomilane probleme u gradu. SDA Sandžaka ostaje sremna za dogovor o formiranju široke koalicije svih stranaka koje učestvuju u radu Gradske Skupštine u Novom Pazaru.

(SandzakTV)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.