Porodica Hajdarović traži od suda kaznu za Ahmedina Škrijelja

17
93

Capture

Novi Pazar – Porodica Seada Hajdarovića ne odustaje od zahtjeva nadležnim organima da se napadači na njihovog člana porodice adekvatno kazne. Supruga i maloletna kčerka Hajdarovića su još uvijek pod stresom.

Porodica Hajdarović traži kaznu za napadače

U tuči koja se desila u nedelju Sead Hajdarović zadobio je teške tjelesne povrede. On se tada javio Regionalnoj televiziji da bi upoznao javnost sa nemilim događajem i da na taj način od nadležnih traži adekvatnu kaznu za one koji su ga napali. Hajdaroviću je polomljena nosna kost, te je bilo neophodno da se izvrši i operacija. Njegova supruga Fahreta Hajdarović nam je opsiala cio događaj I rekla da će napad koji se desio naočigled cijele porodice ostaviti trajne posljedice, naročito na maloljetnu djecu.

Otac Šućo Hajdarović je danonoćno uz svog sina i prati njegov oporavak.

Načelnik odeljenja otorinolaringologije u Opštoj bolnici dr Sead Ljajić je u pisanoj izjavi za Regionalnu televiziju rekao:

“Dana 8.2.2015.godine sam oko 19h sam pregledao pacijenta Seada Hajdarovića, a potom i primio na Odeljenje ORL I MFH zbog povreda zadobijenih u tuči. Odmah po prijemu sproveo sam protokolom predviđene procedure. Poslije kliničkog pregleda urađeni su odgovarajući RTG snimci, konsultovan neurolog I maksilofacijalni hirurug, urađene standardne laboratorijske analize. Sprovedene dijagnostičke procedure pokazale su da pacijent ima prelom kostiju nosa sa dislokacijom. Dana 10.2.2015.godine na sastanku kolegijuma je donijeta odluka da je neophodno operativno liječenje. Istog dana urađena je operacija repozicije polomljenih fragmenata kostiju nosa sa splin imobilizacijom I tamponadom nosnih hodnika. Operacija je učinjena u opštoj endotrahealnoj anesteziji. Pacijent dobro podnio operaciju I opštu anesteziju. Postoperativni tok protiče uredno uz tretiranje infuzionim rastvorima antibiotika I analgetika”, kaže se u izjavi, koju je potpisao dr Sead Ljajić.

Podsjećamo, nakon saslušanja u policijskoj upravi podnijete su krivične prijave protiv Ahmedina Škrijelja za nanošenje teških tjelesnih povreda, dok je protiv F. Š. i S. H. Krivična prijava podnijeta za nasilničko ponašanje.

(RTVNP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

17 KOMENTARI

 1. Mnogo toga što je krasilo Bošnjake Sandžaka je izgubljeno.Ljudskost,čast,dostojansvo je zamenjeno silom i bahatim ponašanjenjem onih koji služe režimu.Sve se pogazlio samo zarad neke svoje fotelje,svog interesa.Napasti čoveku na kuću a nebiti osuđen bar od starne svih Bošnjaka to može sada nekada se to nije moglo desiti.Nadam se da je napadač bar poslao ljude i tražio pomirenje i oprost od ove porodice,to je bilo nešto što je bila praksa u našem narodu ili je i to zaboravljeno.Priznati grešku je ljudski,a što se tiče BNV nebih da komentariše poruku predsjednika”Motkama će mo mi riješiti to…..”.

 2. Nijednog trenutka Ahmedin Škrijelj nije smeo zaboraviti da je javna ličnost i da je generalni sekretar najvišeg bošnjačkog predstavničkog tijela – bošnjačkog nacionalnog vijeća. Svjestan sam da čovjek u afektu izađe van sfera razuma i počini neku glupost zbog koje se kasnije u većini slučajeva kaje. Ali, ovo svakako Ahmedina ne opravdava. Znao je da će biti ovakvih reakcija. Znao je koju funkciju obnaša i da će javnost burno reagovati, a oni kojima nije simpatičan niti on, niti sadašnji sastav rukovodstva bošnjačkog vijeća da će imati fenomenalan propagandni materijal za kritiku. Ahmedin očigledno ne umije da nosi teret vlasti i odgovornih funkcija. one ga obore s nogu i poazgini od trenutka imenovanja. Ovim činiom je naneo nenadoknadivu moralnu štetu Bošnjačkom vijeću. Znam da musliman muslimanu treba praštati, jer je komšijski hak prevelik, ali komšija komšiju ne smije da pretuće i da svi glume kao da se ništa posebno bitnmo nije desilo. ON MORA PODNIJETI OSTAVKU NA FUNKCIJU KOJU VRŠI U BOŠNJAČKOM VIJEĆU, DA NE BI CIJELO VIJEĆE BILO OPRLJANO I ISKOMPROMITOVANO ZBOG OVOG MONSTRUMNOG POSTUPKA NJEGOVOG GENERALNOG SEKRETARA. FUNKCIONERI KOJI PREDSTAVLJAJU BOŠNJAKE, NE SMIJU DA FIZIČKI MALTRETIRAJU DRUGE BOŠNJAKE. NEOPOZIVA OSTAVKA. ON SE PONAŠAO VEOMA NADMENO I KAO ZAMENIK GRADONAČELNIKA GRADA NOVOG PAZARA. ON I BAĆIĆANIN SU PRILIKOM SKLAPANJA KOALICIONOG DOGOVORA SA SDP GLEDALI SAMO SEBE DA UDOME, A NISU GLEDALI DA POSTIGNUI PISANI DOGOVOR I UGOVOR O KOALICIJI SA SDP GDJE ĆE BITI DOMINANTNI INTERESI STRANKE KOJU SU PREDSTAVLJALI. KAKO SU RADILI SEBIČNO I NAIVNO TAKO SU NA KRAJU I PROŠLI.

 3. Aman aman. Pa jos je ovaj covjek na tom mjestu. Ni za lanac da se veze nije. ovo je dokaz suljovog bezobrazluka i neljudskog ponasanja. gadi mi se ovaj covjek. ako nema zakona ima Boga.

  • MOJ NARODE MOJE DOBRO
   MOJ NARODE MOJA STOK
   Hoceteli tuzit Cira kod Todora

   Dali jos ovaj jadni narod nekapira dasu to UDBINI ljudi.

   SULJOVI na stotine kriminalaca sa kriminalnim dosijeima.

   RASIMOVI na stotine krimosa sa
   Kriminalnim dosiejima.

   Prebijali , tukli, pucali,ranjavali,padali sa crno i belo koje to bre u corku.

 4. Nego, nego da bude kaznjen i to dobro i jos ostetu za pretpljenji stah gospodji Hajdarevic i njenoj dragoj cerki. Pa ako se mora i do zadnjeg suda bez odustajanja, gos.Hajdarevic treba, samo da se obrati javnosti ako je potrebna finansiska podrska za sudske troskove. Treba vise da je kraj ovakvim politicarima koji misle da mogu da rade sta hoce i kako hoce…

  • Pod hitno izbaciti tog razbojnika iz BNV !
   Nadam se da će ga makar sud oduditi kao i svakog drugog razbojnika koji upada u tudj stan i prebije pred porodicom čoveka koji se zamerio njegovom bratu – a ne ovom Al Kaponeu.

  • Kakav dino kakav slino.
   Dje se to on bori, za koga, zasta?
   za svoju platu, mesto i funkcije.
   Dobro mi Enis imamovic jednom rece, suljo ne moze da ga se otaraksi, a svi u partiji znaju da je samo radi reda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.