Polovinom aprila Telekomove akcije

0
35

Sjeverni Sandžak – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je danas očekivanje da će između 15. i 20. aprila početi besplatna podela akcija Telekoma Srbija za oko 4,8 miliona građana Srbije.

Vlada Srbije zastala je sa podjelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija, rekao je Ćirić.

Oko 4,8 miliona građana Srbije dobiće svoje akcije kompanije koja je profitabilna i na kraju će odlučiti da li će te akcije prodati ili sačuvati i čekati da se poveća njihova vrednost na Berzi, kazao je ministar.

– Građani će dobiti obaveštenje, biće uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gdje će biti navedeno da svaki građanin ima toliko i toliko akcija, nominalne vrijednosti te i te – objasnio je Ćirić i napomenuo da će građani dobiti potvrdu iz Centralnog registra koliko imaju akcija i koje nominalne vrijednosti.

Odgovarajući na pitanje da li bi uskoro trebalo očekivati privatizaciju Elektroprivrede Srbije (EPS), Ćirić je naglasio da je Vlada zauzela jasan stav i rekla da privatizacije EPS-a u mandatu ove Vlade neće biti i dodao da ne veruje da će se to desiti ni u mandatu sljedeće Vlade.

Ćirić, međutim, smatra da treba uključiti privatni kapital da zajedno sa državom participira u izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, kao što je podizanje novih hidrocentrala, termoelektrana i u korišćenju obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije.

Republika Srbija bi mogla da ponudi zemljište, a privatni partner, neka velika svjetska kompanija, investicije u proizvodne kapacitete, a profit bi se delio u dogovorenom odnosu, dodao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Izvor: Tanjug


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.