Pod vodom mnoga domaćinstva

0
16

Bijelo Polje – Situacija na području bjelopoljske opštine i dalje je teška nakon obilnih padavina i izlivanja Lima, Lješnice Bistrice , Lipnice , kao i mnogih potoka i rječica.

Vatrogasci od ranih jutarnjih sati pomažu ugroženim mještanima i crpe vodu iz kuća i dvorišta u Gubavču, Sutivanu, Loznoj Luci, kao i u Pruškoj, u marketu Roda.

Vlado Moračanih iz Službe za spašavanje kaže da su nabujali seoski potoci prodrli u kuće i dvorišta nanijevši velike količine mulja i pričinivši štetu domaćinstvima.

Poplavljeni su hektari njiva pod žitaricama, oranice i livade u Srdjevcu, Loznoj, Zatonu, Nedakusima, Loznoj Luci, Bistrici i drugim selima. Dejan Luković sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj za Radio Bijelo Polje kaže da, iako se rijeke povlače u svoja korita još uvijek je kritična situacija u gornjem toku Bistrice, jer je voda prodrla u kuću Ivana Jevtovića.

“Nomoćni smo da trenutno bilo šta uradimo na saniranju štete u domaćinstvu Jevtovića, tako da moramo sačekati dan dva dok se voda povuče”, kaže Luković.

On ističe da je sanirano klizište u Crnči zbog kojeg je bila ugroženo domaćinstvo Drobnjaka, uklonjena je odronjena zemlja sa puta pa se saobraćaj odvija normalno.

“Pojavila su se i klizišta na Babića brijegu ali su naše mašine konstantno na terenu te će do kraja dana sve biti normalizovano”, tvrdi Luković i naglašava da problem trenutno predstavljaju propusti na putevima ali se i to rješava u hodu.

(RadioBijeloPolje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.