Počinje obuka za vozače kojima je oduzeta dozvola

0
36

Sjeverni Sandžak – Agencija za bezbednost saobraćaja će od danas u Beogradu organizovati seminare za vozače kojima je oduzeta dozvola zbog prikupljenih 18 kazenih poena ili izazivanja teških nezgoda, a povratak dozvole će koštati oko 40.000 dinara.Od primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja prije dvije godine do sada oduzeto više od 1.100 dozvola i da bi ih ponovo stekli vozači prethodno moraju da izmire sve novčane kazne za prekršaje i da izdrže sve kazne zatvora ukoliko su bile izrečene.Prve dozvole mogle bi da budu vraćene 20 dana posle početka seminara.

Neophodno je da su vozačima, koji žele da pohađaju seminar, istekle sve zaštitne mjere ili mjere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilima, kao i da je nakon toga proteklo više od 90 dana.

Svi vozači kojima je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oduzelo vozačku dozvolu,  mogu da se prijave Agenciji za ove seminare.

No, tek kada prilože dokaze o ispunjenosti uslova, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom i uplate po 25.000 dinara za obuku, polaznici mogu prisustvovati seminaru od 40 časova.

Vozači koji su ostali bez dozvole dolaze iz raznih dijelova Srbije i planirano je da se u narednom periodu, ukoliko ih bude više nego sada, organizuju seminari u ostalim većim gradovima.

Seminari će se održavati u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu.

Vožnja bez vozačke dozvole se kažnjava sa 120.000 dinara, kaznom zatvora od 15 dana i zabranom ponovnog polaganja ispita u roku od osam mjeseci.

Na časovima će se razjašnjavati zbog čega su ostali bez dozvole, što će trajati devet časova.

Zatim će 15 časova biti posvećeno pravilima saobraćaja, dok će preostalih 16 časova biće posvećeno rizičnim situacijama koje treba da izbegavaju vozači kako ne bi opet ostali bez dozvola.

Kada sve to odslušaju polaznici se mogu se prijaviti za polaganje ispita i ukoliko imaju više od 75 odsto tačnih odgovora položiće ispit i nakon toga dobijati uverenje da su zadovoljili na proveri znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Izvor: Jedinstvo.tv


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.