Pljevlja: Optužen za ubistvo sa umišljajem

0
10

Pljevlja – Za­mje­nik vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca u Bi­je­lom Po­lju Na­da Bu­ga­rin po­di­gla je ju­če op­tu­žni­cu pro­tiv Jo­vi­ce Zin­do­vi­ća (36) iz Plje­va­lja, sa bo­ra­vi­štem u Moj­kov­cu, zbog kri­vič­nog dje­la ubi­stvo u sti­ca­ju sa ne­do­zvo­lje­nim dr­ža­njem oruž­ja i eks­lo­ziv­nih na­pra­va.

U op­tu­žni­ci se na­vo­di da je Zin­do­vić, 13. ja­nu­a­ra ove go­di­ne, oko 23 sa­ta, u so­bi broj 201 ho­te­la „ Enig­ma” na Ža­blja­ku, vla­sni­štvo Go­ra­na Ra­do­je­vi­ća, s umi­šlja­jem li­šio ži­vo­ta Lu­ku Po­po­vi­ća iz Plje­va­lja. Zin­do­vić je pu­cao iz re­vol­ve­ra „smit ve­son” , 357 mag­num , ko­ji je dr­žao neo­vla­šće­no, ta­ko što je usta ci­je­vi na­slo­nio na tje­me gla­ve Po­po­vi­ća.

Is­pa­lio je je­dan hi­tac ko­ji je Po­po­vi­ću na­nio te­ške tje­le­sne po­vre­de, opa­sne po ži­vot , zbog če­ga je kod nje­ga od­mah na­stu­pi­la smrt. Dru­gi pro­jek­til je is­pa­lio u prav­cu or­ma­ra.

To­kom is­tra­žnih rad­nji i is­pi­ta­va­nja Zin­do­vić se naj­pri­je pred tu­ži­o­cem, a po­tom i pred su­di­jom za is­tra­ge bra­nio ću­ta­njem i ni­je že­lio da iz­no­si od­bra­nu

Van­pre­tre­sno vi­je­će Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju ra­ni­je je pro­du­ži­lo pri­tvor Zin­do­vi­ću za dva mje­se­ca, zbog, ka­ko se na­vo­di u obra­zlo­že­nju, te­ži­ne dje­la za ko­je je pred­vi­đe­na ka­zna za­tvo­ra od de­set i vi­še go­di­na.

(Pvportal)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.