Pljevlja: Dom kulture poput Skadra na Bojani

0
35

reg-pljevlja_620x0

Pljevlja – Komisija koju je imenovala lokalna Direkcija za izgradnju i investicije otvorila je ponude za adaptaciju pljevaljskog Doma kulture. Ovim ponudama obuhvaćeni su radovi u prostorijama biblioteke, muzeja, galerije i unutrašnjih stepeništa.

Tendersku dokumentaciju za adaptaciju Doma kulture otkupilo je pet, a ponude su dostavila samo dva ponuđača. Razlika u cijeni prispjelih ponuda je oko 500 eura.

– Od pet preduzeća koja su otkupila tendersku dokumentaciju, ponude su dostavili „Džoint venčer“ i „Tehnogradnja“. Ponuđena cijena „Džoint venčera“ je 1.108.777 eura, a „Tehnogradnje“ 1.109.274 eura. Oba ponuđača su rok završetka radova dali 150 dana – kazala je predsednica komisije Jadranka Bojović.

Po proceduri za dvadesetak dana će se znati ko je dobio posao, jer treba da prođe deset dana roka za žalbe, a onda još toliko za vrednovanje ponuda.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je još 2007. godine. Te godine iz objekta Doma iseljena je gradska biblioteka „Stevan Samardžić“, Zavičajni muzej, mnoge organizacije, kao i pojedina udruženja.

Tada je od strane DPS izvršne vlasti na čelu sa tadašnjim predsjednikom opštine Filipom Vukovićem dato obećanje da će radovi biti završeni za godinu dana. Kako se taj rok nije ispoštovao usledila su nova obećanja. U septembru 2011. opozicione partije su preuzele vlast i tada je izračunato da je na rekonstrukciju potrošeno tri miliona i četiri stotine hiljada eura. Oni su tada sumnjali u te podatke, pa su tražili da tužilaštvo ispita koliko je i zašta novca potrošeno. Još nije poznato da li je pljevaljsko tužilaštvo preduzimalo radnje u istrazi oko trošenja novca na rekonstrukciju Doma kulture.

Nakon toga utvrđeno je da je rekonstrukcija započeta bez građevinske dozvole, pa su radovi jedno vrijeme bili stopirani dok nije stigla dozvola.

Na početku radova bilo je dato obećanje da će se svi stanari u Dom kulture vratiti do kraja te 2007. godine, ali se to nije desilo ni do dana današnjeg.

Dok se čekao konačan završetak posla, na mnogim mjestima na krovu i fasadi Doma došlo je do oštećenja.

Rekonstrukcija Doma kulture u Pljevljima, prema procjenama, koštat će ukupno oko pet i po miliona eura. Mnogi smatraju da se za taj novac mogao napraviti novi, savremeniji, lepši i funkcionalniji objekat.

(novosti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.