Pismo od predstavnika civilnog sektora sa naslovom: Nemilost Aide Ćorović

4
19

Novi Pazar – Prije dva dana morali smo na jedan način da reagujemo i skrenemo pažnju na probleme koji postoje u civilnom sektoru u Sandžaku. To smo uspeli da postignemo preko vašeg portala, jer ni jedan drugi mediji u Sandžaku nema slobodu da otovreno objavljuje o problemima koji postoje, a ponajmanje o odnosima u civilnom sektoru.

Zašto smo to uradili? – Ne možemo više da podnesemo pritisak koji kontinuirano traje već nekoliko godina od strane Aide Ćorović kao „predvodnika“ u civilnom sektoru. Naša draga koleginica Ćorović preuzela je svu kontrolu u civilnom sektoru u Sandžaku, vođena nikada datim kredibilitetom od strane nevladinih oraganizacija, a ponajmanje građana Sandžaka. Nikada Aida Ćorović nije imala snage da na jednom mjestu okupi sve relevantne nevladine organizacije (registorvane u APR) prizanate zakonom, a ne voljom dotične gospođice i dogovri bilo kakav oblik zajedničkog djelovanja i rada, u smislu jačanja civilnog društva u Sandžaku, iako je za takve aktivnosti dobila stotine hiljada eura, to je svima nama dobro poznato, a posebno donatorima koji su podržavali takve aktivnosti. Svaki pokušaj drugih nevladinih organizacija da ukaže na probleme, kako u Sandžaku, tako i u međuanrodnim krugovima, uvijek je nailazilo na krvničku nogu i otpor naše koleginice Aide Ćorović, svi dobo znamo, kakvim jezikom, izmišljotinama i lažima se trudila da svakog iz Sandžaka omalovaži (izuzetak su njene koleginice Zibija i Semiha Kačar) i time nalijepi etiketu, neznalica, budala i koje kakvih nepismenih stvorenja.

Posljednjih nekoliko godina konstantno je iznosila mišljenje koje je prezentovala kao stav civilnog sektora iz Sandžaka, pokušavajući da kao lider trećeg sektora ukazuje na probleme, fokusirajući se isključivo na muftiju Muamera Zukorlića i jednu, napominjemo opozicionu partiju. Pitamo se šta je sa drugim problemima koji postoje u  Sandžaku, a o kojima e obično ovlaž govorilo. Da li je ikada u posljednjih nekoliko godina Aida Ćorović, a posebno u periodu kada je Rasim Ljajić preuzeo vlast, ista ukazivala na jadno medijsko stanje, na cenzuru koja postoji na RTV koja se plaća od naših para, na obimnu stranačku mašineriju zapošljavanja, nepotizam i koje kakve druge radnje, ne, nikada, dotična, naša draga koleginica Aida, nije ni riječ rekla, ni u medijima ni kod međunarodnih predstavnika. O tome nisu govorile ni druge nevladine organizacije, jedna od najstarijih je promovisala i organizovala strančake skupove po mesnim zajednicama. No, i to je bilo i prošlo. Ali, civilni sektor, koji postoji, koji je vidljiv, koji radi, iako se dotična trudi da ga uništi, neće dozvoliti da se olako pređe preko svih uvreda koji su godinama bili inputirani od dotične. Civilni sektor u Sandžaku nije Aida Ćorović i nećemo dozvoliti da nas njeno bahato ponašanje, nekolegijalnost i vrhunski neprofesionalizam spriječe da radimo i djelujemo. Nama su dobro poznate njene veze u međunarodnim krugovima, Misiji OEBSa, ambsadama, kod naših ministara, i dobro znamo šta se forisara kada se želi neko omalovažiti, tome želimo da stanemo na kraj, ne Aidi Ćorvoić, već takvom bahatom, nasilničkom panašanju. Mnogo je tema potrebno otvoriti, razgovora povesti i krenuti da rješavamo neke osnovne probleme u civinom sektoru. Aidi Ćorović je možda najbolje da se ugleda na svoje beogradske kolege i privremeno se povuče sa scene civilnog sektora, ustupajući mjesto, drugim njenim kolegama, jer je i sama izjavila da se donatori povlače, tako da tu sa nju nema mjesta!

Autori pisma su iz bezbjedonosnih razloga željeli ostati izvjesno vrijeme anonimni

(Sandžak PRESS)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. ŠICA DOBILA KEŠICU DA NESTO PRICA A SAMA JE NEPISMENA DZABA TI SVE,TI SI ZAUVJEK PROTERANA IZ SANDZAKA SRPKINJO,NECE TI PROCI TO STO PORED PLJACKE PAZARA I BUDZETA NJEGOVIH GRADJANA I LICNOG BOGACENJA LAZES I BLATIS NA NAJBOLJE IZ NJEGA,PROCI CE I TVOJE VRIJEME I NIKO SE ZA TOBOM NECE OSVRTATI KAO NI ZA JENDIM IZDAJNIKOM A SANDZAK IH JE PUN KO PAKET,SVE SPIJUN DO SPIJUNA SMAO IM DAJ MALO DUNJALUKA I DA VIDIS KAKO CE DA PEVAJU KAKO BG KAZE,POGAN SAMA A U DZEHENNEMU NA SAMOM DNU

  2. Zasto naonimni posiljalac pisma isto nije kopirao i poslao na adresu organizacija kao sto je OEBS-a kao i odgovornim Ministarstvima za civilni sektor. Istina je da je Gospodja Aida grubo prekrsila pravila Organizacija koje pomazu civilni sektor u Sandzaku,istupajuci u javnosti sa aspekta politike, grubo se mijesajuci u politicku volju gradjana da slobodno i bez pritiska na demokratski i fer nacin biraju svoje politicke predstavnike(Javna kritika na racun bivseg kandidata za predsjednika Srbije Muamera Zukorlica),kome se ne smije repliciratii vrsiti se pritisak na njegove birace s mjesta od strane predsjednika/predsjednice jedne “ne vladine” organizacije. A kako je to gosp. Corovicka vise puta ucinila trebalo bi kao posljedicu da ima i njenu smjenu, kako to anonimnipotpisn u pismu i zahtijeva.

  3. O ovoj koja ni sama nezna ni koje ni sta je,poodavno pisem.Onaj ko je u Sandzaku niko, u Beogradu je prvi,Sava, Rastko,jos ovaj zenski jad, ako se sada preziva Nemanjic,pripremam HALVU.Nedaj ALLAHU dragi, da se zovu:Sulejman, Rasim i Aida.Samo jos da ih Toma odlikuje,krstom i mogu da sednu pored, onog vec odlikovanog,Savinog VAMPIRA,a posto su iskoristeni kao paloma maramice, doslo vreme da ih Nidza baci u smece.Istine radi on ih je najmanje iskoristijo.

  4. Jadna je ta drzava i sve u njoj kad jedna SICA dobija prostor da se o njoj prica jedna osoba kojoj se cio grad smijao i na cirkus dizao,jedna osoba koja je u carsiju bila primer nemorala ismijavanja i ona sad je nekom nesto blago onima koji su se islelili da ne udisu isti vazduh koi ona udise!!!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.