Pisana urgencija: Ustvrditi krivicu Svetozara Čiplića, Jasminka Hadžisalihovića, Ivane Petrić, Petra Antića, Smiljanović Dušana

1
22

Novi Pazar, Prijepolje, Sjenica – Pravni zastupnik BNV-a i BKZ-a podnio je višem javnom tužilaštvu u Beogradu pisanu urgenciju, kojom je zatražio da ovo tužilastvo postupi po krivičnim prijavama protiv Svetozara Čiplića, Jasminka Hadžisalihovića, Ivane Petrić, Petra Antića, Smiljanović Dušana.

Ovo predstavlja logičan nastavak su institucionalne borbe vijeća i pobjednika na izborima BKZ-a za vladavinu prava kao i poštivanje izborne volje bošnjačkog naroda.

Neshvatljivo je da u društvu koje sebe smatra demokratskim imamo situaciju da se po krivičnim prijavama i tužbama ne postupa i ako su one podnijete prije dvije ipo godine.

BNV će dosljedno insistirati na krivičnoj odgovornosti spomenutih, ali i potpunom rasvjetljavanju falsificiranja blanko ostavki vijećnika Hidajeta Mustafića i Zehnije Bulića.

Ova vlast, u koliko doista želi da se obračuna sa kriminalom i korupcijom mora procesuirati odgovorne i adekvatno ih kazniti. Poštivanje ljudskih i manjinskih prava u Republici Srbiji i otklon od pogrešne politike bivšeg režima aktuelna vlast može pokazati potpunom deblokadom legalnog i legitimnog vijeća konstituiranog po Ustavu i zakonu Republike Srbije.

BNV poziva i vijećnike sa liste „Bošnjačka lista“ i preostale vijećnike liste „Preporod“, da se uključe u rad Vijeca i da tako manifestujemo nacionalno jedinstvo.

(BNV)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Cvetković: Uzeo sam advokata, za svaki slučaj

    Bivši poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije i bivši premijer Mirko Cvetković kaže da je radio pošteno svoj posao i da je za to da se odgovorni za ono što je rađeno mimo zakona procesuiraju i kazne.

    Cvetković navodi da se “i dalje ne osjeća bezbjedno” zbog, kako kaže, hajkačke klime u društvu i da je zato za svaki slučaj “obavio razgovor sa jednim advokatom”.

    “Stvorena je takva hajkačka klima, a veliko je pitanje šta će na kraju pojedinih predmeta biti moguće dovesti do kraja. Za svaki slučaj, ja sam na nagovor bliskih prijatelja obavio razgovor sa jednim advokatom”, rekao je Cvetković za najnoviji broj “Nedeljnika”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.