Paunović: Stop tiraniji GG, Vasiljević: Licitacija za zakup zemljišta urađena po zakonu

0
68

Nova Varoš – Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević oglasio se saopštenjem povodm objave nekadašnjeg predsednika ove opštine Dimitrije Paunović iz Nove Varoši koji je 11. jula na društvenoj mreži fejsbuk objavio:

„Dragi prijatelji, danas sam dobio ovaj `pismeni` odgovor `obaveštenje` od takozvanog predsednika opštine Nova Varoš, u ovom slučaju potpisanog i kao predsednika Organizacionog odbora Zlatarfesta 2019. Inače u pismu nas obaveštava da u našem gradu nema javnih površina na kojima bi se mogli postaviti roštilji…

Neverovatno!!! I usput još u istom obaveštenju iznese dve neistine, da ne kažem `slaga`. Prvu – da je održan sastanak organizacionog odbora i drugu da su izašli na teren i UTVRDILI… U vezi toga (mislim da je ispravno a ne `uvezi`), istina je sasvim drugačija a ona glasi: oni imaju za cilj da nas rasele odavde do poslednjeg.

STOP TIRANIJI RADOSAVA VASILJEVIĆA I GRUPE GRAĐANA KOJA LAŽIMA, POTKUPLJIVANJEM, OBMANAMA I ZLOUPOTREBAMA TERORIŠE GRAĐANE NOVE VAROŠI“, navodi se fejbuk profilu Dimitrija Paunovića.

U saopštenju dostavljenom medijima se obrazlaže, kako se navodi, pravo stanje davanja u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata tokom „Zlatarfesta”. Naime, 9. jula komisija određena Rešenjem predsednika opštine broj: 3/332-18/01/2019 od 14.05.2019. godine, sprovela je postupak licitacije.

„Na pomenutoj licitaciji, koja je sprovedena u skladu sa važećim propisima, za lokacije roštilja kojih ukupno ima 6 (V1-V6), prijavili su se: URIUS „Kod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši, SUR „Verona“, Nova Varoš, Ćirović Dragomir PR, iz Nove Varoši, MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši i „Kotlenik promet“ doo, Lađevci, po ovlašćenju Grbić Danko iz Nove Varoši.

Neblagovremene i nepotpune prijave su bile: TPURIPM „Mesara Vasiljević Delux Visibaba“, Nova Varoš, Milica Vasiljević PR iz Požege i TUPR „Delikates 1“ Nova Varoš, Milija Andžić PR i iste nisu ni razmatrane. Lokacije V1, V2, V3 i V4 u zakup je uzeo URIUS „Kod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši. Lokacije V5 i V6 u zakup je uzeo SUR „Verona“, Nova Varoš, Ćirović Dragomir PR, iz Nove Varoši. Od licitacije su odustali MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši i „Kotlenik promet“ doo, Lađevci, po ovlašćenju Grbić Danko iz Nove Varoši.

Istog dana 09. jula po završetku licitacije, Organizacionom odboru `Zlatarfesta` upućen je zahtev od strane: „Kotlenik promet“ doo, Lađevci, Grbić Danko iz Nove Varoši, TPURIPM „Mesara Vasiljević – Marinković Andrijana, MTZUR „Braća Vasilić“, Nova Varoš, PR Predrag Vasilić iz Nove Varoši, TUPR „Delikates 1“ Nova Varoš, Milija Andžić PR i URIUS „Kod Dika“, Nova Varoš, Paunović Dimitrije PR, iz Nove Varoši, za obezbeđivanjem dodatnih lokacija, jer, kako su napisali `na licitaciji koja je upravo sprovedena nisu mogli da zadovolje svoje potrebe`.

Iz svega napred navedenog se jasno da zaključiti da je upravo autor objave na društvenoj mreži „facebook“ od 11.07.2019.godine, Dimitrije Paunović uzeo u zakup četiri lokacije za postavljanje roštilja za vreme trajanja manifestacije `Zlatarfest`, a ostali koji su se prijavili na licitaciju su od iste odustali. Organizacioni odbor je i pored svega gore navedenog hteo da izađe u susret svojim sugrađanima i da pronađe rešenje za nove lokacije. Međutim i pored sve dobre volje, zbog nedostatka vode, struje i ostale komunalne opreljenosti u tom delu grada, nije mogao da udovolji zahtevu za davanje u zakup novih lokacija za postavljanje roštilja. Jer ipak se u konkretnom slučaju radi o pripremanju hrane, za šta se moraju stvoriti svi potrebni sanitarni uslovi. Takođe, vrlo bitna činjenica, koju bih napomenuo je i to da se broj lokacija za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata u periodu održavanja manifestacije „Zlatarfest“ nije menjao od samog početka organizovanja iste i da je broj lokacija i njihov raspored predviđen Programom postavljanja montažnih objekata. Ovim putem sam samo želeo da upoznam javnost o pravom stanju stvari, da ukažem na istinu i samo istinu i da demantujem objavu na društvenoj mreži „facebook“ od 11.07.2019. godine, autora Dimitrija Paunovića iz Nove Varoši da se ne radi ni o kakvoj tiraniji Radosava Vasiljevića i Grupe građana, koji, kako isti navodi `lažima, potkupljivanjem, obmanama i zloupotrebama teroriše građane Nove Varoši`, navodi se u saopštenju predsednika Opštine Nvoa Varoš Radosava Vasiljevića.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.