Otvoren i Meydan u komšiluku Gaziye

0
12

Novi Pazar – Nakon svečanog otvaranja etno restorana „Gaziya“ prvog etno restorana u Novom Pazaru i šire uslijedilo je i svečano otvaranje “caffe Meydana”. Svečano otvaranje i dova za hairli i uspješan rad upriličeno je 20. maja 2010. godine nakon akšam-namaza. Domaćini su za goste pripremili lijepu zakusku, piće, slatkiše i dr.

Meydan je bio prepun. Pored velikog broja gostiju prisustvovao je i Glavni muftija Islamske zajedncie u Srbiji kao specijalan gost. Prozvan od strane domaćina da se u njihovo ime obrati gostima, Glavni muftija je između ostalog kazao:

„Ugostiteljski objekti pored one svoje elementarne funkcije da prime goste imaju važnu civilizacijsku ulogu posebno u ovim vremenima koja nisu lahka posebno za omladinu. Izuzetno je važno da postoje mjesta gdje roditelj može poslati dijete a da ne brine kako će njegovom djetetu tamo biti, kako će biti usluženo, da li će biti prevareno, da li će mu nešto biti podvaljeno, da li će biti otrovano ili neznam ti čime zvedeno. Mislim da je to jako važno. Izuzetno je važno da ovaj naš grad i širi prostor imaju što više ovakvih objekata, jednom riječju čistih prostorija.“
Dovu za hairli rad i nafaku domaćinima proučio je muftija Rešad ef. Plojović.

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.