23. Decembar 2009

Beograd – Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) i član Odbora Skupštine Srbije za bezbjednost Meho Omerović kritikovao je danas prisustvo ministra za dijasporu Srđana Srećkovića na pomenu povodom godišnjice smrti Draže Mihailovića, kao i polaganje vijenaca tim povodom predstavnika BIA na Ravnoj Gori.

Jučerašnji dan Mihailovićeve egzekucije obilježen je u Beogradu i na Ravnoj Gori. Obilježavanje tog dana organizovao je Srpski pokret obnove. U Beogradu je tom činu prisustvovao ministar za dijasporu Srećković, a na Ravnoj Gori vijence su položili predstavnici SPO-a, kao i dva predstavnika srpske tajne službe BIA.

“Dražu Mihailovića je osudio srpski sud, a nije ga još nijedan sud rehabilitovao”, podsjeća Omerović i pita da li “treba očekivati polaganje vijenaca Nediću, Ljotiću i Pavlu Đurišiću nosiocu Hitlerovog gvozdenog krsta?”
Omerović pita i da li su , kako je rekao, ozbiljnoj državi ovakvi postupci dopušteni?

Meho Omerović se također pita da li je za rehabilitaciju Mihajlovića nadležan sud ili BIA, Ministarstvo za dijasporu, Vlada Srbije ili o tome odlučuje svaki organ “kome to padne na pamet i po kriterijumima koje oni sami određuju?”

Omerović je inače poznat po nekim svojim osobinama naklonjenosti ka srpskoj vlasti i Srbima uopšte, ali mu je ovaj potez korektan.

Prestavnici Srpskog pokreta obnove su najavili skorašnju rehabilitaciju Draže Mihajlovića.

Izvor: Sandžak PRESS

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles