Održana svečana dodjela indeksa

0
26

U ponedeljak, 04. 10. 2010 g. u 12h, na IUNP održana je svečana dodjela indeksa svim studentima koji su upisali prvu godinu u akademskoj 2010/2011 g., i to na svim departmanima Univerziteta u Novom Pazaru.. U prepunoj Svečanoj sali univerziteta, studentima i roditeljima obratio se rektor IUNP, prof. dr Mevlud Dudić poželevši im dobrodošlicu u prigodnom govoru. .

FOTO GALERIJA

POZDRAVNI GOVOR NOVIM STUDENTIMA AKADEMSKE 2010/2011.

INTERNACIONALNI UNIVERZITET U NOVOM PAZARU
rektor: prof. dr. Mevlud Dudić

Poštovane mlade kolege, želim Vam iskazati dobrodošlicu u našu akademsku zajednicu i ujedno odati priznanje i zahvalnosti što ste nam povjerili vlastitu budućnost i u našem Univerzitetu prepoznali onaj kvalitet koji će vam osigurati validnu propusnicu za ulazak u univerzum ozbiljne naučne naobrazbe i Vašeg budućeg afirmiranja kao referentne ličnosti u domenu discipline koju ste odabarali prema svojim afinitetima i interesiranjima. Već sada vam možemo obećati da imate privilegiju sazrijevati u ozbiljne naučne radnike uz najbolje profesore, najpozvanije stručnjake na prostorima Balkana za naučne discipline kojima se bave, a uz to i na raspolaganju su vam sva najmodernija tehnička pomagala u procesu izvođenja nastave do kojih se danas može doći. Također, nudimo Vam i usluge Univerzitetske biblioteke, Career centra, Računarskog centra, Kulturnog centra, Biznis centra, Izdavačkog centra, Centra za monitoring, Televizije „Universa“, Radija „Refref“, Studentskog parlamenta i svih ostalih pratećih programa. Za uzvrat, od Vas tražimo predanost savlađivanju nastavnih sadržaja i dosljednost u sukcesivnom sazrijevanju u ponosne lidere u onim profesijama za koje ćete se ovdje specijalizirati.

Na Internacionalnom univerezitetu u Novom Pazaru Vas očekuju sve pogodnosti studiranja koje ne možete naći nigdje u okruženju. Pod tim padrazumijevam ne samo Vaše profesionalno usavršavanje već i izgradnju potpune ličnosti spremne da se uhvati u koštac sa svim, kako stručnim tako i drštvenim, ličnim i svakim drugim vrstama problema. Karakternu ličnost slobodarskog duha, nepoklebljivog morala, pacifističkih pogleda na svijet, internacionalnih stremljenja, multietničkih i multikonfesionalnih razumijevanja, te ličnost ponosnu vlastitim identitetom i posebnošću, ali i tolerenacijom prema drugom i drugačijem. To su vrijednosti kojima se ovaj Univerzitet ponosi i koje s posebnom ljubavlju njeguje. Zato, imajte slobodu da se za sve vrste eventualnih nesuglasja prema nabrojanim principima obratite Upravi univerziteta koja će Vam uvijek izići u susret.

Boravak na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru trebate shvatiti kao veliku šansu da se na jednom velikom nadmetanju kvalificirate za ulazak u elitu. Taj proces nije nimalo lahak, potrebno je da kontinuirano radite na usavršavanju vlastitih talenata i svakodnevno ulažete napore koji će, na kraju, polučiti željene rezultate. Imajte na umu da ste skupina odabranih mladih ljudi, privilegiranih da ugradi sebe u ovu svetu zadužbinu našega naroda, te se tako i ponašajte, kao dio cjeline koja nosi najčasniji bajrak, bajrak nauke, bajrak zagarantirane pobjede svjetlosti nad tamom, bajrak sigurne budućnosti i bajrak općeg prosperiteta našeg naroda. To je velika čast, ali i obaveza predviđena za hrabre ljude koji ne prežu ni od jednog izazova pred kojim se nađu. Odvažnost da odaberete baš Internacionalni univerzitet dokazuje da posjedujete neophodne kvalitete da se izborite za vlastite, porodične i društvene ciljeve koje ste sami i koje je okolina postavila pred vas kao preduvjet općeg boljitka. Zato u potpunosti vjerujemo u Vas i želimo Vam pružiti pomoć svake vrste kako bi smo skupa uživali u plodovima Vaših i naših uspjeha, rađanju jedne nove generacije koja će nastaviti njegovati i dodatno unaprijediti vrijednosti svojih prethodnika. Na vama je da marljivo radite, upotpunosti iskoristite sve ponuđene pogodnosti, slijedite i bar za jedan stepen nadmašite svoje profesore. U to ime, još jednom Vam, na samom kraju, želim iskazati dobrodošlicu i poželjeti da za četiri godine proslavljamo kraj vašeg uspješno završenog prvog ciklusa studija, kada ćemo se okupiti da se naslađujemo Vašim uspjesima i prijateljski razgovaramo o nastavku studijskog obrazovanja, užeg specijaliziranja i ekspertskog usavršavanja. To od vas očekuju Vaše roditelji, Vaše porodice, svi mi sa Vašeg Internacionaslnog univerziteta u Novom Pazaru, Vaša zajednica i cjelokupno društvo. Živjeli i sretno!

Izvor: UNINP.edu.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.