Održana Skupština akcionara Rudnika uglja a.d. Pljevlja

0
19

Pljevlja – Skupština akcionara usvojila je Izvještaj o radu i poslovanju sa finansijskim iskazima Rudnika uglja A. D. Pljevlja u 2011. godini, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za 2011. godinu.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila Odluku kojom se nalaže Odboru direktora da stavi van snage sve odluke koje su donijete od dana 02. maja 2012. godine, a koje se odnose na sponzorstvo i druge troškove koji ne služe osnovnom poslovanju Rudnika uglja.

Po četvrtoj tački dnevnog reda, donošenje Odluke o raspodjeli profita ostvarenog po Godišnjem računu u 2011. godini, akcionari su u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom Društva donijeli Odluku da se ostvareni neto profit u iznosu od 1.325.376 eura usmjerava za pokriće dijela gubitka u poslovanju iz ranijih godina.

Akcionari su, po petoj tački dnevnog reda Izbor revizora za 2012. godinu, donijeli Odluku i za reviziju finansijskih iskaza Rudnika uglja A. D. Pljevlja izabrali nezavisnog revizora – Deloitte d.o.o Podgorica.

Na sjednici Skupštine akcionara Rudnika uglja, po šestoj tački dnevnog reda Izbor članova Odbora direktora, izabrani su članovi: ispred državnog akcijskog kapitala Zoran Gospić, Avdo Ajanović i Munir Redžović, zatim ispred akcijskog kapitala A2A Massimo Tiberga, Paolo Rossetti i Flavio Bianco, a ispred akcijskog kapitala Aca Đukanovića, Vesna Bogdanović.

(Pvportal)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.