Održana predavanja za učenike o selektivnom sakupljanju otpada i reziklaži

0
8

Berane – U okviru projekta ,,Selektivno sakupljanje otpada u školama i zajednicama”, koji FORS Montenegro realizuje sa EDEN Centrom iz Albanije, a Opština Berane je jedan od partnera, koji je dio programa prekogranične saradnje Albanija-Crna Gora, a što finansira EU, realizovana su predavanja za učenike o selektivnom sakupljanju otpada i reciklaži.

U realizaciju projekta je uključeno pet osnovnih škola: Vuk Karadžić – Berane, Vukašin Radunović – Berane, Bajo Jojić – Andrijevica, Hajro Šahmanović- Plav i Džafer Nikočević- Gusinje, lokalne samouprave i komunalna preduzeća u Beranama, Andrijevici i Plavu.

Dana 11. decembra 2012. predstavnik Opštine Berane, Rita Barjaktarović i predstavnik FORS Montenegro, Emil Kočan, održali su predavanja na pomenute teme učenicima petog razreda u osnovim školama “Vuk Karadžić” i “Vukašin Radunović” u Beranama.

Tokom predavanja učenici su imali prilike da steknu nova znanja o zaštiti životne sredine i nauče pojmove otpad, reciklaža i kompost, kao i pravila selektivnog odlaganja otpada. Predavanja su pored zanimljivih fotografija i informacija o zaštiti životne sredine, obuhvatila i dva crtana filma o reciklaži koja su djeca rado prihvatila.

Ova aktivnost je iskorišćena da se promoviše veb sajt urađen u okviru projekta, koji je dostupan na adresi www.pronature.me, a iskorišćena je i prilika da se djeci podijele edukativne brošure i leci.

(Berane)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.