4. Januar 2014

unnamed (1)

Novi Pazar – U petak 03. Januara. 2014 godine u Velikoj Sali Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, održana je godišnja skupština Sandžak Biznis Asocijacije (SABA). Skupštini su prisustovali ugledni sandžački privrednici iz zemlje i dijaspore, predstavnik BNF-a Hako Duljević, rektor univerziteta Dr Mevlud Dudić, kao i profesori i studenti Internacionalnog Univerziteta, Državnog Univerziteta i Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru

Na skuštini je bilo riječi o :

1.Izvještaju o radu SABA-e u 2013 godini

2.Izboru prijedsednika SABA

3.Projektima za 2014 godinu

Rektor IUNP-a, poselamio je prisutne i  naglasio da je ta visokoškolska ustanova nastala uz pomoć ljudi koji su imali visoku svijest, o važnosti obrazovanja. Rektor je izrazio svoju sreću zato što je dio SABA-e, koja je u prijethodnom periodu postigla velike rezultate,uz zelje da nastavi i dalje tako.

Dosadašnji prijedsednik SABA-e Šemsudin Plojović, govorio je o značaju projekata koje je SABA u prijethodnom periodu sprovela i izradila. Jedan od najuspiješnijih je i projekat povezivanja studenata  IUNP  na rad u inostranstvu, gdje je ove godine 53 studenta tri mjeseca boravilo u inostranstvu na privremenom radu.

Jednoglasnim glasanjem za vršioce dužnosti izabrani su:

Sekretar SABA-Esmir Salković

Članovi nadzornog odbora: Ljutvo Balkan, Hako Duljević, Šemsudin Plojović.

Izvršni odbor čine:Izet Fijuljanin, Asmir Bihorac, Samir Tandir, Ismet Zukorlić, Safet Kurtović, Šerif Vatić, Almir Muratović

Vršioci funkcije uravnog odbora su: Šefadil Ličina, Senad Sejdović,  Iljaz Kurtanović, Muzafer Hadžić, Ferhan Sejdović, Faruz Crnišanin, Nihat Bećirović

Za prijedsednika SABA-e jednoglasno je izglasan Šefadil Ličina Bošnjak ugledni biznismen iz Pariza.

U daljem toku skupštine prisutni su upoznati sa daljim radom SABA-e o priremi projekata za narednu 2014 godinu. Hako Duljević je istakao da je glavna funcija SABA-e rad na poboljšanju standarda građana Sandžaka, povezivanju resurasa unutar i van Sandžaka,kao i priprema projekata koji se mogu sprovjesti u djelo kada za to bude povoljnija klima, jer je Sandžak trenutno nestabilno područje za ulaganje investicija zbog trenutne nestabilne političke slike.

Jedan od gostiju na skupštini je bio i dr Jahja Fehratović predsjednik BDZ Sandžaka koji je istakao da će se u narednom periodu zajedno sa svojim stranačkim kolegama zalagati za promjenu političke situacije i poboljšanje uslova standarda svih građana. U daljem toku skupštine članovi SABA-e su iznosili svoje prijedloge za projekte koji se u narednom periodu mogu sprovjesti.

Kao zaključak skupštine istakanuto je da će SABA u narednom periodu iznajmiti kancelariju u zgradi Fakulteta za islamske studije koja će od sada biti njihov poslovni prostor, da će se oformi tim koji će biti zadužen za sprovođenje projekata, kao i stručna komisija koja će te projekte odvajati po prioriteu,takođe su iznijete informacije da je SABA oformila fond koji sadrži sredstva za 10 projekata za izradu u 2014 godini a akcenat je posebno stavljen na to da se ove godine poveća broj studenata koji će otići na privremeni rad u inostranstvo sa 53 na 300 studenata. Rukovodstvo je SABA-e je javno pozvalo  sve privrednike u inostranstvu da podrže rad i projekte na kojima SABA radi.
DSC_0856_resize DSC_0885_resize unnamed (1)_resize unnamed

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles