26. Maj 2018

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja sa ogorčenjem i gnušanjem odbacuje zlobno likovanje najviših predstavnika Socijal-demokratske partije Srbije Rasima Ljajića, u povodu privođenja Ferhana Sejdovića od strane nadležnih organa u Njemačkoj.

Izražavamo iskreno žaljenje zbog iskušenja u kome se naš veliki prijatelj i dobrotvor Ferhan Sejdović našao sa članovima svoje porodice, uvjereni da će on i njegova porodica ovu kušnju, kao i mnoge druge, dostojanstveno prebroditi.

Našem prijatelju i aktivisti se mogao desiti neki proceduralni propust u poslovanju zbog koga je izložen istražnim radnjama za šta iskreno žalimo.

Istovremeno, sa ponosom konstatujemo naše zadovoljstvo i sreću što se aktivistima SPP-a, u pravilu i nikada, ne dešava da budu hapšeni za dilovanje droge i druge teške kriminalne radnje što je uobičajena pojava, a koja će u bliskoj budućnosti postati još intenzivija i kod najznačajnijih faktora SDP-a Rasima Ljajića i njegove porodice.

Stojimo na raspolaganju Ferhanu Sejdoviću i njegovoj porodici spremni da im olakšamo svim raspoloživim sredstvima, iz zahvalnosti zbog brojnih dobrih djela, vjerske i humanitarne prirode, kao i činjenice da je zapošljavao na stotine radnika, koji su time hranili svoje porodice.

Razlika između nas iz SPP-a i vas iz SDP-a je i u tome što se mi nikada ne radujemo problemima časnih ljudi kao što to vi činite ovih dana.

Prvu sedmicu mjeseca Ramazana ste nam obilježili smutnjama i blaćenjem oko Arap džamije, a evo ovu drugu likovanjem zbog toga što se jedna ugledna bošnjačka porodica suočava sa problemima.

SDP-ovci nastavite ovako jer je budućim generacijama potrebno da imaju primjer na koji će prstom pokazivati i govoriti :“Da Bog da se pomenulo, a ne ponovilo“!

 

Info služba SPP-a

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles