Nurković: Cilj Vlade dinamičniji razvoj sjevera

0
0

Nurković u radnoj posjeti

Na sjeveru ima puno izazova, ali cilj Vlade je dinamičniji razvoj te regije, a poboljšanje putne mreže je preduslov za razvoj privrede, ali i bolji kvalitet života stanovnika tog područja, ocijenio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je obišao radove na nekoliko lokaliteta u okviru radne posjete Opštini Berane.

“Značajna sredstva Vlada ulaže u izgradnju skijališta i generalno u turističku privredu i povezane privredne aktivnosti, a kvalitetna putna infrastruktura je jedan veoma važan segment”, rekao je Nurković.

Na početku posjete održan je sastanak sa predsjednikom Opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem, kojem su prisustvovali generalni direktor Direktorata za državne puteve Mirsad Ibrahimović i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva, bio prilika da se razgovara o tekućim projektima na teritoriji te Opštine.

Sagovornicu su ocijenili da je značaj sabraćajnica koje se trenutno rekonstruišu veliki, kako za stanovnike Berana, tako i za građane Petnjice, ali i okolnih naselja.

“Dinamika izvođenja radova je na zadovoljavajućem nivou, pa i pored jako izazovnih dionica na rekonstrukciji puta Berane-Lubnica-Jezerine sa izgradnjom tunela Klisura i rekonstrukciji regionalnog puta R-20 Berane – Kalače, dionici Berane – Podvade, radovi se izvode, pri čemu je akcenat na kvalitetu izvedenih radova”, navodi se u saopštenju.

Šćekić je rekao da su za Opštinu Berane projekti koji se trenutno realizuju važni i samo povezivanje, kako ruralnih sredina, ali i susjednih gradova, će uticati na svakodnevni život građana i lakše funkcionisanje u svakom pogledu.

Razgovor je bio prilika da se riješe neke dileme i izađe u susret zahtjevima stanovnika Berana u vezi sa rekonstrukcijom saobraćajnica. Prioritet je kvalitet izvedenih radova, a ne manje važno je da će ove saobraćajnice povećati bezbjednost i sigurnost učesnika u saobraćaju.

Parača je predstavio prisutnima dinamiku izvođenja radova na tim lokalitetima, ali i planove Vlade i Uprave za saobraćaj za naredne projekte.

“Kvalitet izvođenja radova se prati u kontinuitetu možemo biti zadovoljni sa do sada izvedenim radovima”, dodao je Parača.

On je naveo da se puno planira ulaganja u putnu infrastrukturu za tu regiju, za sjever generalno.

“Uz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama planiramo naredne projekte i određujemo prioritete. Stanje naše putne mreže je svake godine bolje, ali puno projekata je pred nama”, naveo je Parača.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.