Novopazarska vlast povukla odluku o predaji “Amir-aginog hana” nasljednicima

0
37

Novi Pazar – Prvi objekat koji je na osnovu Zakona o restituciji vraćen straim vlasnicima , na teritoriji ovog grada je „AMIRAGIN HAN“ koji je simbol ovog grada.

Danas 14.2.2013 godine bilo je zakazano prinudno izvršenje presude po kojoj je Grad Novi Pazar trebao da primi „Amiragin han“ ispražnjen od lica i stvari a izvršenju je prisustvovala i policija kao asistencija izvršnom sudiji i sudskim izvršiteljima obzirom samo jedan dio objekta – restoran , nije bio ispražnjen od lica i stvari.

Kako je Grad Novi Pazar prije donošenja rješenja o vraćanju objekta „Amiragin han“ starim vlasnicima , bio vlasnik i korisnik istog i kako je vodio spor za predaju objekta to je on i izvršni povjerilac u ovom postupku.

U toku izvršenja i rješenja o izvršenju , pošto su stvari popisane, izvršni povjerilac Grad Novi Pazar je poslije skoro dva sata sprovođenja izvršenja, obavijestio sud da povlači prijedlog za izvršenje i isto je obustavljeno na zaprepašćenje novih- starih vlasnika.

Grad Novi Pazar je bio u obavezi da novim – starim vlasnicima „Amiragin han“ ispražnjen od lica i stvari što je započeto izvršenjem skoro bilo završeno, međutim , povlačenjem prijedloga za izvršenje Grad je novim napaćenim, i teško oboljelim vlasnicima, samo napravio nepotrebne probleme i brige.

Napominjemo da je 10.2.2013 godine na zahtjev Lige za povraćaj imovine , održana tribina u Novom Pazaru na kojoj je direktor Agencije za restituciju odgovarao na pitanja mnogobrojnih građana o problemima vezanim za restituciju , obzirom da se na teritoriji Garda Novog Pazara , opština Tutin i Sjenica , osim „Amiraginog hana“ nije vraćeno ništa ništa a inače građani u malom broju podnose zahtjeve.

Imajući u vidu da je Grad trebao da pomogne građanima da svoja prava ostvaruju a on radi suprotno i prinuđeni smo da o ovakvom ponašanju obavijestimo i širu domaću i stranu javnost kao i organe nadlježne za ispitivanje privatizacije u Republici Srbiji.

Saopštenje je dostavljeno Sandžak televiziji

ZA PORODICU MURTEZIĆ

Murtezić Adem i Murtezić Semiha

(Sandžak TV)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.