19. April 2018

Putniku namjerniku ili onom ko nekim slučajem zaluta u Bihor, a pri tom ne poznaje staze i bogaze naše male opštine, ne bi bilo nimalo lako da odabere pravac kojim treba da pođe da bi došao do odredišta. Naravno samo ako bi se oslanjao na saobraćajnu signalizaciju, odnosno znakove pored puta.

Išarani političkim i drugim porukama, uništeni, izlijepljeni ili prosto ukradeni, pa i okrenutu u suprotnom pravcu od odredišta, dobar broj saobraćajnih putokaza ničemu ne služe. na primjer, ako neko krene prema selu Radmanci i pri tom se osloni na putokaz na tabli, došao bi vjerovatno do Godočelja ili Lješnice. Sličnih primjera ima još.

Savjetnica za saobraćaj u Opštini Petnjica Anita Muhović kaže da je za sve krivo vrijeme ili bolje reći nevrijeme ali i ljudi.

“Veći broj saobraćajnih putokaza je odavno postavljeno, pa je vrijeme učinilo svoje. Ipak ima i ljduskog faktora i uništavanja signalizacije na razne načine. Od krađe do lomljenja i lijepljenja plakata, te šaranja raznim sredstvima. Podizanjem svijesti o značaju signalizacije kao javnog dobra doprinijelo bi njihovom čuvanju. Putokazne table su naravno mnogo važnije za one koji dolaze nego za nas koji smo odavde“, rekla je Muhović.

Opština je u januaru zamijenila neke od znakova, ali Komunalno preduzeće najaljuje novu akciju i zamjenu oštećenih i uništenih saobraćajnih putokaza.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles