Novi Pazar: Posljedice izlivanja rijeka saniraju se svim raspoloživim resursima

0
0

Novi Pazar – Na drugoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsjedavao gradonačelnik Meho Mahmutović, predstavljen je izveštaj o stanju na terenu nastalom nakon povjećanja vodostaja rijeka na području Novog Pazara.

Tokom sastanka definisane su konkretne aktivnosti u cilju sanacije poplavljenih područja, i data zaduženja članovima Štaba. Tokom noći bilo je puno aktivnosti kako bi se spriječile posljedice većeg obima.

Nihad Hasanović, član Gradskog štaba za vanredne situacije najavio je da će sve promene u pogledu snabdevanja građana vodom, električnom energijom i telefonskim signalom , nastale usled problema sa izlivanjem rijeka, biti sanirane u nakraćem roku.

„ Interevencijama u pogledu čišćenja rečnih korita, koje smo imali tokom poslednje dve godine izbegnuta je katastrofa koja bi nastala zbog količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom roku. Divlje sagrađeni mostovi koji su doprineli komplikaciji problema su uklonjeni, pa je situacija na terenu znatno bolja. U naselju u blizini mosta kod robne pijace došlo je do prekida ptt signala, što je oko 450 korisnika ostavilo bez mogućnosti telefonske konunikacije. Uspostavljanje normalne komunikacije posredstvom telefonske mreže očekuje se tokom dana.“

Jedan dio grada ostao je tokom noći i bez električne energije, dok se u pojedinim naseljima, zbog problema na niskonaponskim mrežama , pojavio problem sa javnom rasvetom.

„ Reka Raška je izlivanjem potkopala dve bandere u naselju Lug tri, usled čega smo morali da isključimo električnu energiju i na taj način eliminišemo mogućnost nastanka nekih nemilih događaja, ali će čim se steknu svi uslovi, građani opet dobiti struju“.

Hasanović je naglasio da je voda u Novom Pazaru hemijski i bakteriološki ispravna i da se može koristiti u potpunosti, iako je kapacitet isporuke nešto manji, sem u domaćinstvima koji spadaju u III visinsku zonu, a koji su u potpunosti bez vode, i to upravo zbog smanjenog kapaciteta isporuke sa filterskog postrojenja. Za mještane u onim naseljima gde vode uopšte nema, obezbjeđene su cisterne sa pijaćom vodom.

Normalizacija stanja se očekuje na svim poljima u toliko prije što je u sanaciju problema nastalih nakon izlivanja reka uključen čitav grad. Izvršena je rapodjela mehanizacije po terenu, kako iz javnih preduzeća tako i ona u vlasništvu privatnih firmi, da bi se uklonili nanosi mulja, drveća i drugog materijala koji remeti prohodnost puteva. . Potkopane deonice biće posute kamenom i šutom u cilju sanacije i stvaranja uslova da građani normalno komuniciraju sa okruženjem.

(novipazar)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.