Novi kontejneri JKP „Lim“ na ulicama za pet dana

0

Druga isporuka kontejnera od firme „Novaković 3M“ iz Inđije, kojoj je u procesu javne nabavke dodeljen posao vredan 4 400.000,00 dinara bez PDV-a, stigla je danas. Kontejneri se smeštaju u magacin JKP „Lim“ odakle će za nekoliko dana biti rasporođeni po gradskim ulicama i prigradskim naseljima.

Raspisali smo javnu nabavku za 140 kontejnera zapremine 1,1 kubni metar i još tri otvorena kontejnera veličine 5 metara kubnih iz razloga što su kontejneri koje imamo toliko dotrajali da smo jedva uspevali da radimo svoj posao. Zamenićemo ih tamo gde su najviše oštećeni i dotrajali, a postavićemo ih u naselju Grobnice u Brodarevu – kaže rukovodilac RJ Komunalni objekti Dževad Beganović uz objašnjenje da je ovo naselje blizu Brodareva i da će se tako rešiti problem odlaganja otpada u samom naselju.

Kontejneri su do sada uglavnom nabavljani kroz razne donacije Evropske unije, programa Progres, Vlade Republike Srbije…Nabavka kontejnera nije u nadležnosti JKP „Lim“, već su, po opštinskoj odluci, korisnici sami dužni da obezbede sudove za odlaganje komunalnog otpada, ali i da ih koriste na odgovarajući način.

Apel koji ponavljamo stalno jeste da kontejnere koriste namenski. Oni su napravljeni da izdrže nekih 200-250 kilograma komunalnog otpada, međutim ljudi stavljaju kamenje, panjeve, a poseban problem je paljenje. Jedno paljenje i kontejner je uništen – objašnjava Beganović.
U planu je i ulaganje u vozni park.

Upravo smo u fazi nabavke dva kamiona smećara, vršimo pripreme i nadam se da ćemo ih nabaviti u skorije vreme, naravno od svojih sredstava opet – ističe Beganović.
JKP „Lim“ raspolaže sa 800 kontejnera, a uslugu odnošenja komunalnog otpada pruža za oko osam hiljada stambenih i poslovnih objekata na teritoriji opštine Prijepolje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.