Novi brojevi telefona za hitne slučajeve

0
450

Novi Pazar – Od 1. januara 2013. godine u potpunosti će se primenjivati novi brojevi telefona službi za hitne slučajeve, kao i brojevi koji su od javnog značaja.

Novi brojevi se od mjeseca maja primenjuju paralelno sa starim, a prema ovom planu numarcije brojevi moraju da sadrže minimum tri a maksimum šest cifara i obavezno prva cifra će biti “1”.

Poziv hitnoj službi, policiji i vatrogasno-spasilačkoj jedinici od 1. januara 2013. godine vršiće se putem već postojećih brojeva “92”, “93” i “94” uz obavezno dodavanje prefiksa “1”.

“Ovim planom je predviđeno da se pozivanje brojeva vrši trocifreno,  odnosno da se dodaje „1“ , tako da je broj policije sada „192“ vatrogasno-spasilačke jedinice “193” , hitne službe ”194”. Stanje gde se mogu pozivati i stari i novi brojevi za hitne intervencije je do 1. januara 2013. godine od kada će se primenjivati samo novi brojevi i oni će biti besplatni bez obzira da li se poziv obavlja sa fiksnog ili mobilnog telefona”. – kazao je Miroljub Milošević iz PU Novi Pazar.

Osim policije,  hitne pomoći i vatrogasne službe, izmene će se uvesti i na brojevima koji su od javnog interesa.

“Promenjeni su i brojevi od javnog interesa i od početka 2013. godine koristiće se samo novi brojevi koji počinju sa “1”. Navodim neke od značajnijih službi koje se mogu dobiti na novom broju, tačno vreme “195” , telegram “1961”, pomoć na putu “1987”. – kazao jeSamir Harčinović iz preduzeća Telekom Srbija PJ Novi Pazar.

Promjene brojeva  izvršene su i za centre za pomoć žrtvama kriminala,  službi za nestalu djecu, informacijama o telefonskokom imeniku, službe za pomoć na putu i ostalih. Kada je riječ o brojevima za hitne slučajeve u planu je da se uvede broj “112” koji će se odnositi na sve službe za hitne slučajeve.

(Rtv NP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.