Nikakvih kazni za bojkot popisa neće biti

7
37

Sjeverni Sandžak – U emisiji PRIZMA na TV Kopernikus zamenik direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kazao je da za Bošnjake i sve građane koji budu bojkotovali popis neće biti nikakvih kazni, te da sve glasine koje dolaze u tom pravcu su dezinformacije.

Gledalac iz Sjenice postavio je pitanje Kovačeviću i Samiru Tandiru da li je istina da će im, kako prijete iz Opštinske uprave Sjenica, zbog bojkota zatvoriti školu.

Kovačević je kazao da nema govora o nikakvim kaznama, a kamo li takvim mjerama koje bi prevazišle sve poznate diktature svijeta.

Izvor: SandzakPRESS.net


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

 1. Opet se ovaj javlja iz džungle i laprda ko i svi njegovi samo kopiraju jedan drugoj,situacija u Makedoniji i Srbiji je dijametralno suprotna a razlog što je popisni listić na ćirilici je jedan mali razlog za bojkot dok su glavni razlozi da se mi jedanput ne odazovemo na naređenja ove države koja nas diskriminiše i ne priznaje ništa naše,ne pokušavam ovo tebi objasnit jer ste vi navijeni i zalutali tako da bi bilo gubljenje vremena vama maloumnim izdajnicima nešto objasnit ovo se prevashodno odnosi na one koji su zbunjeni pa ne znaju zašto bojkot.

 2. muftija pozvao ,bosnjake u makedoniju da izadju na popise a popisi kao sto ,znamo su u makedoniji na cirilici, a jos zaci na sve to presednik BANU FERID MUHIC to je potvrdio sa potpisom na cirlicu, o boze dragi kakva bruka , a za nas bosnjake u srbiji trazi latinicu…… oj oj oj

 3. Samo je budala mogla povjerovati da će neko biti kažnjen,a popisivači su podgovoreni da plaše lakovjerne i pokolebljive uglavnom starije osobe te su se stoga mnogi iz straha popisivali a učešće u takvoj propagandi koju je organizovala gradska vlast možemo vidjeti i na tablama na kojima piše ne popisan-otpisan,u samom centru grada preko puta opštinske zgrade se može vidjeti taj propagandni materijal koji će neke lakovjerne zaplašiti,iste miloševićeve taktike koriste ovi licemjeri izdajnički ne bi li se što više zadržali na vlasti.Ujedno ko je gledao sinošnju emisiju uvjerio se po izjavi ovog Kovačevića da je to propaganda i da se niko ne plaši i sam je čovjek priznao dok je drugi gost naš Sandžaklija Samir Tandir izuzetno dobro prezentovao BNVS kao i Bošnjake,svaka čast Samire samo naprijed još jednom si dokazao da si patriota i jako pametan predstavnik bošnjačkog naroda!!

 4. Isto je izjavio i Milan Marković.

  Što ne kazne Albance u Preševu, oni se već godinama ne pišu?

  To je dokaz da je to samo Ljajićeva demagogija …

  ………….

  @aza

  Pogledaj zakon o Crkvama i vjerskimn zajednicama i vidjet ćeš zakonje gdje piše da ne može da se registruju dvije islamske zajednice pa je to država uradila.

  BOJKOT!

 5. Evo odredbi iz zakona o popisu stanovnistva i domacinstava za 2011:
  IV OBAVEZE I DUŽNOSTI DAVALACA PODATAKA I LICA KOJA VRŠE POSLOVE POPISA

  Dužnosti popisivača i drugih neposrednih izvršilaca poslova u popisu

  Član 25

  Popisivači, instruktori, kontrolori i druga lica koja vrše poslove u vezi s popisom dužna su da blagovremeno i na propisan način obavljaju poslove popisa.

  Lica iz stava 1. ovog člana dužna su da strogo vode računa o tačnosti upisa, odnosno o tačnoj obradi podataka koje su dali davaoci podataka.

  Zaštita prikupljenih podataka u popisu

  Član 26

  Podaci prikupljeni u popisu koristiće se isključivo u statističke svrhe.

  Lica iz člana 25. ovog zakona dužna su da čuvaju kao tajnu sve podatke prikupljene od popisanih lica.

  Dužnosti lica koja se popisuju u pogledu davanja podataka

  Član 27

  Lice obuhvaćeno popisom dužno je da da podatke koji se od njega traže popisom i da na sva pitanja u popisnim obrascima da tačne i potpune odgovore.

  Podatke o odsutnim članovima domaćinstva daje član domaćinstva kome su podaci najviše poznati, a o deci mlađoj od petnaest godina podatke daje roditelj, usvojitelj ili staratelj.

  Lice obuhvaćeno popisom nije dužno da se izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti i veroispovesti, a popisni obrazac mora da sadrži pouku o tome.

  U popisnom obrascu za pitanje o nacionalnoj pripadnosti i maternjem jeziku predviđen je odgovor otvorenog tipa.

  Pismeno obaveštenje odsutnim licima u vreme dolaska popisivača

  Član 28

  Ako popisivač u vreme popisa ne zatekne u stanu lice obuhvaćeno popisom, a podatke ne može da prikupi na način predviđen u članu 27. ovog zakona, ostaviće pismeno obaveštenje da je to lice dužno da se najkasnije do 15. oktobra 2011. godine javi nadležnom organu radi davanja podataka u vezi s popisom.

  V KAZNENE ODREDBE

  Član 29

  Novčanom kaznom od 20.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice obuhvaćeno popisom ili lice koje je obavezno da dâ podatke o odsutnim članovima domaćinstva, odnosno roditelj, usvojitelj ili staratelj za dete mlađe od petnaest godina ako odbije da odgovori na pitanja u popisnim obrascima ili da netačne i nepotpune odgovore (član 27. st. 1. i 2).

  Član 30

  Novčanom kaznom od 20.000 do 50.000 dinara kazniće se popisivači, instruktori ili kontrolori i druga lica koja vrše poslove u vezi s popisom ako:

  1) blagovremeno i na propisan način ne obavljaju poslove popisa (član 25. stav 1);

  2) protivno volji lica obuhvaćenog popisom zahtevaju da se to lice izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti ili veroispovesti (član 27. stav 3).

  Član 31

  Novčanom kaznom od 35.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj popisivači, instruktori, kontrolori i drugi neposredni učesnici popisa ako:

  1) postupe suprotno obavezi iz člana 25. stav 2, i

  2) postupe suprotno obavezi čuvanja tajne (član 26. stav 2).

  VI PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

  Propisivanje i objavljivanje metodoloških instrumenata popisa

  Član 32

  Direktor Republičkog zavoda za statistiku propisuje popisne obrasce (popisnica i upitnik za domaćinstvo i stan) i organizaciono-metodološko uputstvo za sprovođenje popisa.

  Obrasci iz stava 1. ovog člana objavljuju se u “Službenom glasniku Republike Srbije”.

  Objavljivanje prvih i konačnih rezultata popisa

  Član 33

  Republički zavod za statistiku objavljuje:

  1) prve rezultate popisa u roku od 30 dana od dana završetka popisivanja, i

  2) konačne rezultate popisa, utvrđene jedinstvenim programom obrade, u periodu od 1. januara 2012. do 31. decembra 2013. godine.

  Stupanje na snagu ovog zakona

  Član 34

  Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.