Nemoj nas više braniti Hadžeme Hajdareviću

1
19

Muhamed MAHMUTOVIĆ: Veoma je zanimljivo da se ovi branioci Bošnjaka oglašavaju samo kad Bošnjaci pokušaju nešto učiniti kako bi makar biološki opstali. Kazazu, recimo, smeta ideja da Bošnjaci imaju stolicu u UN-u, jer bi je izgubila država BiH po njegovom mišljenju, što uopće nije istina jer se zna da stolicu imaju i Jevreji i Izrael. Osim toga, kakvu bi mi štetu imali da je izgubi BiH, čiji predstavnik nikad ne smije ništa podržati što je u interesu BiH, pa smo se samo sramotili sa uzdržanim stavom u situacijama kad je nešto cijeli svijet podržavao.
Prošlo je nekoliko dana od prvog Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK), a polemike oko tog događaja se vode u svim BH – medijima. Zanimljivo je da su mediji iz okruženja bili mnogo korektniji i ne vide osnivanje SBK kao opasnost po cijelu planetu, kako to vide frustrirani “Bošnjaci” poput Envera Kazaza, Hadžema Hajdarevića, Senadina Lavića, Šaćira Filandre i još nekih. Usprkos tome što se taj dan u Domu mladih okupilo 275 uglednih Bošnjaka, među kojima je bilo i nekoliko akademika, oni se ponašaju kao da je dr. Cerić govorio pred praznom dvoranom. Svaki od njih ima svoje razloge, ali je šteta za nas jednako velika. Kazazu, kao deklariranom ateisti, smeta prisustvo vjernika u toj organizaciji i za njega se nije ni čuditi, ali da prisustvo vjernika i vjerskih službenika smeta jednom Hadžemu Hajdareviću, profesoru iz Gazi Husrev-begove medrese, ili Senadinu Laviću, predsjedniku Preporoda, doista je za ibret. Ovoj grupi će se sasvim sigurno pridružiti Mustafa Spahić – Mujki i još neko poznato lice iz grupe zakletih neprijatelja dr. Mustafe Cerića i navodit će, kao i ovi da je jedini razlog što su protiv SBK to što je dr. Cerić na njegovom čelu, ali će im povjerovati samo naivni. Ja nisam pristalica teorija zavjere, i nisam se mogao složiti sa nekim kolegama uoči održavanja Kongresa, kad su pobrojali ova imena i rekli da će se oni ubrzo oglasiti i nabrojili medije u kojima će to napraviti, uz tvrdnje da su kupljeni ili rade za neke službe. Ne mogu ni sad to vjerovati, ali su se javili svi onim redosljedom u medijima koje su pobrojali, pa čak se i priča poklapa koju su predvidjeli.

Zadnji nastup ovih “zabrinutih” Bošnjaka bio je danas na sesiji “Kruga 99”, jedinoj preostaloj komunističkoj utvrdi na području biše Jugoslavije. Portal Klix.ba je prenoseći dešavanja sa ove “historijiske sesije”, gdje su spašavani Bošnjaci od – Bošnjaka, predstavio Hajdarevića kao pjesnika. U zadnje vrijeme je on ipak više poznat kao kadar SDP-a koji u skupštinskim klupama sjedi već dosta dugo i bez brige za Bošnjake prima za svoj (ne)rad visoke honorare. Sendain Lavić je predsjednik “BZK Preporod” i mnogo je poznatiji od institucije kojoj je na čelu, jer ona ne radi doslovno ništa, a on je lijep, visokoobrazovan, željan javnih nastupa i zato sve češće se pojavljuje u ulozi branioca Bošnjaka. On ističe da “Cerić sa SBK getoizira Bošnjake” te misli da je to “doprinos antibosanskohercegovačkom projektu da se naprave tri etničke teritorije na kojima će biti po jedan jezik, vođa, religija i jedan narod, odijeljen od druga dva naroda u BiH. Saborovanje ili kongresi monoetničke naravi direktno udaraju u povijesno biće BiH”.

Veoma je zanimljivo da se ovi branioci Bošnjaka oglašavaju samo kad Bošnjaci pokušaju nešto učiniti kako bi makar biološki opstali. Kazazu, recimo, smeta ideja da Bošnjaci imaju stolicu u UN-u, jer bi je izgubila država BiH po njegovom mišljenju, što uopće nije istina jer se zna da stolicu imaju i Jevreji i Izrael. Osim toga, kakvu bi mi štetu imali da je izgubi BiH, čiji predstavnik nikad ne smije ništa podržati što je u interesu BiH, pa smo se samo sramotili sa uzdržanim stavom u situacijama kad je nešto cijeli svijet podržavao.

Dežurni sarajevski ‘intelektualni’ drotovi kojima smeta bošnjačko organiziranje

Prerušeni SDP hodžica: Hajdarević

Ateista po naciji: Kazaz

Laviću, čija je Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”?

Filozof koji bježi od sebe: Filandra

Hajdareviću smeta “Cerićevo privatno preduzeće” koje nema ni jedne marke na računu, a ne smeta mu Lagumdžijino privatno preduzeće(SDP), koje ispija krv na slamku državi BiH, najviše Bošnjacima kao najmnogobrojnijem narodu, a otvoreno trguje njihovim interesima pa i životima sa Miloradom Dodikom. Tu ga nimalo nije strah za Bošnjake. Nije ga bilo strah ni prije neki dan kad su se okupili neki “novokoponovani četnici” u Bosanskoj Gradiški, niti se bojao kad su u Banja Luku dolazili policajci iz Srbije da istražuju srpskog teroristu Božidara Stanišljevića (kojeg proglasiše sitnim švercerom oružja iako je arsenal koji je kod njega pronađen bio dovoljan da sravni Banja Luku sa zemljom), što je čisti napad na suverenitet države.

Hajdarević nije zabrinut za Bošnjake koji raznim marifetlucima SANU i SAZU mogu postati manjina u BiH, na predstojećem popisu, niti ga brine što Bošnjaci sa Kosova ne mogu od svih europskih država ući samo u svoju matičnu domovinu, jer ne smiju naši hajdarevići Dodiku ni spomenuti priznanje njihovih dokumenata, a ne kažem ti priznanje Republike Kosovo, koju su priznale sve važnije zemlje svijeta. Ne brine cijelu ovu ekipu dušebrižnika što nijedan političar ne smije otići u Sandžak ni da posjeti rodbinu, a ne kažem ti u službenu posjetu, kako nebi ishatorili Dodiku & comp.

Zanimljivo je da Hajdarević & comp., koji su bili i protiv osnivanja BANU, nisu bili zabrinuti za Bošnjake, kad su prilikom nedavnog prijema u ANUBiH u akademike primljeni pored Dubravka Lovrenovića, Mirko Pejanović, Slavo Kukić (svi članovi SDP-a, kao i predsjednik Akademije) i Miodrag Simović. Za razliku od njih, prof. dr. Esad Zgodić, prof. dr. Sadudin Musabegović, prof. dr. Rifat Hadžiselimović i prof. dr. Emin Sofić nisu bili podobni za prijem, jer kako je javio do skora komunistički bilten Oslobođenje, važnije je za prijem u ANUBiH biti član SDP-a nego završiti Harvard. Da je to istina potvrđuju i reference svih koji su odbijeni, a posebno dr. Sofića koji je drugi put odbijen za prijem u ANUBiH iako je profesor emeritus sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu. Radio je na Institutu za kliničku neurobiologiju u Beču, Julius Maximilian univerzitetu u njemačkom Wuerzburgu, Tufts univerzitetu HNRC u Bostonu, zatim na Department of Molecular and Cellular Toxicology Harvard univerziteta. Objavio je više od 120 znanstvenih i stručnih radova koje prate relevantne međunarodne baze podataka, kao što su Web of Science i PubMed. Citiranost njegovih radova u bazi ScopusTM prelazi brojku 3.500, a primjera radi, neki nobelovci imaju oko 2000 citata.

Zato se Akademija odlučila da u svoje redove primi prof. dr. Miodraga Simovića, potpredsjednika Ustavnog suda BiH, redovnog profesora Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, te nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i člana SDS-ovog Statutarnog vijeća. Prva srpska paralelna vlada, formirana u decembru 1991., bila je sastavljena od srpskih članova Vlade SRBiH upravo sa Simovićem na čelu, kao predsjednikom.

Obzirom na to da me mnogi prozivaju što sam još uvjek prijatelj sa Hadžemom Hajdarevićem, ja sam ga kao prijatelja, ovako javno, odlučio zamoliti da nas ne brani više!
Ako ne možeš da nas ne braniš, brani od Dodika i njegovog popa Kačavende, čije su ruke krvave do lakata, nemoj od Cerića i Zukorlića!

(Bošnjaci)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Ako nekome smeta osnivanje BANU,zatim SVEBOSNJACKOG KONGRESA onda ih treba obradovati i u cilju informativne blokade koju su nametnuli Bosnjackim nacionalnim interesima treba osnovati NACIONALNU BOSNJACKU TELEVIZIJU kako bi im pokazali da ima ko da se brine da nas ne nestane na ovim prostorima kako su nam bili namijenili bjelosvjetski hostapleri i spletkarosi uz pomoc i Bosnjacke pete kolone ljudi koji rade za strani interes a ne za interes svoga naroda.Takve treba obradovati osnivanjem i zaokruzivanjem nacionalnih Bosnjackih institucija koja nece vise nikad dozvoliti da se desi GENOCID,KULTUROCID,SILOVANJE NASIH NENA ZENA DJEVOJAKA,treba im pokazati i dokazati da sun Bosnjaci postali zreo narod koji vodi racuna o svojim nacionalnim interesima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.