Nastavljaju se radovi na izgrdnji Regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje MNRO

0
12

Novi Pazar – Do završetka radova na izgradji Regionalnog centra za smještaj mentalno nedovoljno razvijenih lica ostalo je još dosta toga da se uradi mada su oni grubi radovi odavno završeni. Do maja bi trebalo da se završi ugradnja elektroinstalacija.

Rad na elektroinstalacijama je obezbjedilo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja Republike Srbije, a u toku je  i malterisanje koje su obezbjedili privatni preduzetnici i građani Novog Pazara. Ovi radovi bi trebali da budu završeni do kraja maja ove godine. U narednom periodu svi u Udruženju MNRO se nadaju da će projekat kojim su aplicirali kod jedne međunarodne NVO proći i da će u tom slučaju dobiti vrijednu donaciju od 15 000 evra.

– Ima još dosta obećanja i pregovora, bez obzira na napore koje čine, ukupna ekonomska i politička situacija dosta otežava – kaže direktor centra za MNRO,Tahir Delić.

Uslovi u prostoru koji trenutno koristi ova organizacija nisu na zavidnom nivou ističe Delić. Trenutno imaju oko 70 korisnika usluga dnevnog boravka i radionica koje organizuju u ovom centru. Tim koji radi projekat ” Otvorena vrata za djecu i roditelje”, čini dosta nadljudskih napora da u ovim uslovima izvuku preostale sposobnosti i mogućnosti djece koja dolaze. Cilj projekta je evidentiranje mentalno nedovoljno razvijenih osoba, podizanje svijesti u lokalnoj zajednici o ovim licima i njihovim problemima, aktivnosti na stvaranju uslova za njihovu kontinuiranu rehabilitaciju, socijalizaciju i osposobljavanje za samostalan život prema preostalim mogućnostima i sposobnostima.

U narednom periodu planirano je da se upriliči jedan razgovor sa roditeljima da oni daju ocjenu o tome kako radi centar za MNRO, koja su postignuća i koji se rezultati postižu.

Izvor: Universa.tv


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.