Na sjednici SO Novog Pazara i o planu rada Regionalnog pozorišta

0
23

Na posljednjem skupštinskom zasijedanju odbornici razmatrali plan i program rada Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra za 2019. godinu.

Izvestilac Regionalnog pozorišta ističe da će ta ustanova nastaviti sa aktivnostima kao i predhodnih godina. Predstavio i ambicioznije planove koji se mogu realizirati uz izvesnu podršku.

“ Posebnu pažnju ćemo posvetiti našoj najmlađoj populaciji, nastavit ćemo rad na edukaciji ali ćemo se i truditi da djecu dovedemo u pozorište, najmlađeg i školskog uzrasta. Kao i prošle godine tako i ove, ulazimo u prigratske škole, igramo dečije predstave u seoskim školama, gdje se djeca po prvi put susreću sa pozorištem. Sve su to interaktivne predstave “, izjavio izvestilac Regionalnog pozorišta Muzafer Župljanin

Odbornik SPP-a dr. Jahja Fehratović postavio pitanje vezano za ujedinjenje i saradnju Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra, jer je glavni problem pozorišta nedostatak sopstvene sale pa se svakodnevno usklađuju termini sa Kulturnim centrom.

“ Zašto se ne ujedine snage Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra, kao jedna produkcija već imamo jedno pozorište koje je profesionalno i imamo Kulturni centar koji se bavi produkcijom pozorišnih predstava. Zašto nije jedan jedinstven projekat u okviru jedne jedinstvene institucije, već se razdvaja na dvije jer ne možemo osporiti rad Regionalnog pozorišta. Regionalno pozorište daje izuzetne rezultate i doprinosi, zaista, promociji kulture našega grada “, istakao je Odbornik SPP-a dr. Jahja Fehratović.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić, složio se sa dr. Fehratovićem da je saradnja sa Regionalnim pozorištem veoma dobra ali da bi se mogla poboljšati.

“ Kada smo odvojeni, mi možemo da putem tih pristupnih fondova, konkretno od Ministarstva kulture i informisanja, uzmemo neki dodatni novac za njihove honorare. Saradnja sa Regionalnim pozorištem je itekako dobra, jer mi uvjek ponudimo ljude, koji nisu toliko angažovani, nemamo ih mnogo. Zaista bih želeo da se zahvalim na ovoj odluci da se jjima uplate doprinosi, nekako mi je to prošlo malo zapaženo, a smatram da je to jedna od najvažnijih tačaka koja je danas usvojena “, dodaje direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Odbornik SPP-a dr. Admir Muratović pohvalio rad Regionalnog pozorišta ali i doprinos koji pruža Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

“ Čestitam Regionalnom pozorištu, čestitam ljudima zato što su uradili dobar posao. Ujedno čestitam i Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, iznova i iznova. Uvijek sam ponosan na taj univerzitet, što je dao takav doprinos u osnivanju, radu ali i djelovanju ove veoma važne institucije, da nije merljiv. Ljudi koji rade tamo znaju da je to tako “, završava Odbornik SPP-a dr. Admir Muratović.

Odbornici SPP-a izrazili nadu da će predstavljeni planovi biti realizirani, da ne ostanu samo kao spisak lijepih želja.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.