9. Decembar 2010

Sjeverni Sandžak – U organizaciji Islamske konferencije, pod pokroviteljstvom ministra vanjskih poslova Republike Poljske, danas 07.12.2010. god. u Varšavi je otpočeo međunarodni simpozijum na temu „Muslimanske zajednice u Istočnoj i Srednjoj Evropi – stanje i perspektive“. Konferenciji prisustvuju predstavnici skoro svih islamskih zajednica Balkana, Istočne i Srednje Evrope.

Na simpozijumu će glavni muftija Islamske zajednice Muamer ef. Zukorlić nastupiti sa referatom na temu „Muslimani u Srbiji“, a rektor Internacionalnog univerziteta prof. dr. Mevlud Dudić podnijeće referat pod naslovom „Uloga islamskih organizacija u afirmaciji prava muslimanskih zajednica“.

Simpozijum je otvorio generalni sekretar Organizacije islamske konferencije dr. Ekmeledin Ihsanolu, a otvaranju su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Poljske, većina predstavnika diplomatskog kora u Varšavi, među kojima i ambasador Srbije u Poljskoj.

Izvor: IslamskaZajednica.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles