Most u funkciji početkom maja

0
9
Prijepolje – Ovih dana u Prijepolju su intenzivirani radovi na uređenju pristupnih saobraćajnica koje će omogućiti da novoizgrađeni most na Limu bude u funkciji.

U toku je definisanje trotoara i kolovoza kao i uređenje pješačke staze na lijevoj obali, što je sastavni dio ugovorenih obaveza još prošle godine, kada je Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj odobrilo za ovu namenu 50 miliona dinara.

Ovi radovi biće završeni do 15.aprila, ali se na tome neće stati jer će se nastaviti radovima na postavljanju rasvete i žardinjera, za šta su potrebna dodatna sredstva. Naime, Ministarstvo može da prihvati da finansira još 25 odsto vrijednosti osnovnog ugovora, što je oko 11 miliona dinara, a za ostatak, od oko 10 miliona dinara moramo naći donaciju i na tome intenzivno radimo kako bi most zaista bio u funkciji krajem aprila ili početkom maja, što će značiti i smanjenje saobraćajne gužve u centru grada jer će gradsko jezgro biti povezano sa magistralnim putem, kaže predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

Uređenje pristupnih saobraćajnica počelo je jesenas i svi radovi sa desne strane Lima gotovo su završeni, ali je na lijevoj strani došlo do zastoja zbog problema sa vlasnicima privremenih objekata koji su odbili da postupe po rešenju građevinskog inspektora i uklone svoje objekte. Tako je prinudno uklanjanje objekata uslijedilo tek u decembru, a potom je zimska sezona onemogućila bilo kakvu građevinsku aktivnost.

Novi most na Limu je kapitalni objekat poslje više decenija u prijepoljskoj opštini i njegova izgradnja, uz prateće saobraćajnice i uređenje trotoara, pješačkih staza i kružnog toka, koštaće oko dva mliona eura. Paralelno, radi se i studija koja će definisati rešenje parkinga jer Prijepolje za sada ne raspolaže ni jednim pravim javnim parkingom, iako je tokom posljednje decenije višestruko uvećan broj automobila, pa zbog toga u najužem centru grada vlada pravi saobraćajni haos.

Izvor: Prijepolje33.blogspot.comSandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.