Ministar Ugljanin sastao se sa novim ambasadorima u Srbiji

1
12

Ministar u Vladi Srbije i lider SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin imao je danas u svom kabinetu odvojene sastanke sa novim ambasadorom Švajcarske Konfederacije Žan-Danijelom Ruhom, ambasadorom Austrije, dr. Johanesom Ajgnerom i otpravnikom poslova Libiije, gospodinom Tadžurijem.

Na sastancima ministar Ugljanin je predstavio sagovornicima 46 nedovoljno razvijenih opština koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i istakao pogodnosti za ulaganja u te opštine.

Švajcarski ambasador je naglasio da je Švajcarska i ranije, kao i sada aktivna u podršci Srbiji, kao izrazitio multikulturnoj i multinacionalnoj zemlji. Postoje različiti programi podrške, koji Švajcarska sprovodi preko švajcarske Agencije za razvoj i saradnju. Ministar Ugljanin se zahvalio na razumijevanju i podršci i istakao da je zahvaljujući švajcarskim razvojnim programima, mnogo parktičnih projekata realizovano.

Na sastanku sa ambasadorom Austrije, ministar Ugljanin je naglasio da Austrija ima veliko iskustvo i da je nearzvijenim opštinama pre svega  potrebno da pomogne svojim znanjem i tako što će motivisati austrijske firme da ulažu u nerazvijena područja i da zaposle ljude.  Ambasador Ajgner je želeo da se bliže upozna o ekonomskoj situaciji u nerazvijenim područjima, koje vodi ministar Ugljanin. Tom prilikom je rekao da su svi austrijski programi podrške za sve zemlje Zapadnog Balkana istekli. ali da će kroz proces približavanja EU, Srbija  dobiti pomoć kroz fondove podrške.

Prilikom sastanka ministra Ugljanina i gospodina Tadžurija, otpravnika poslova Libije zaključeno je da je potrebno intenziviranje saradnje na ekonomskom polju. U srdačnom razgovoru, sagovornici su konstatovali da postoje dobri tradicionalni odnosi između dvije zemlje, ali i naglasili da postoji prostor da se podignu na viši nivo u svim oblastima saradnje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Žan-Pjer i Johanes, znate li ko je Nosferatu fantom noći? E upoznali ste ga lično i personalno. Krv će vam popit samo ako mu dozvolite.
    Tadžuri, ne znam kakvu ekonomiju možeš nama “prodat”, kad je od pada Gadafija uopšte i nemate. I to što ste imali, držali smo vam mi stranci, dok su vaši “stručnjaci” samo gledali što se radi i slijegali ramenima.
    I tako, trla baba lan.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.