Mahmutović odbranio doktorsku disertaciju

4
50

Novi Pazar – Novopazarsko zdravstvo dobilo je još jednog stručnjaka sa najvišim zvanjem. Dr Meho Mahmutović, aktuelni gradonačelnik, odbranio je doktrosku disertaciju na Medicinskom faklutetu iz Prišine sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Zvanje doktora medicinskih nauka dr Meho Mahmutović dobio je nakon prezentacije i odbrane doktorske disertacije na temu ”Ehokardiografska procena mase lijeve komore u djece sportista”.

O radu dr Mahmutovića govorio je član komisije prof.dr Vladislav Vukomanović.

”Kada bi me neko ko ne poznaje doktora Mamhutovića pitao da ga opišem u jednoj rečenici, ko je on, rekao bih da je dr Meho Mahmutović prije svega ljekar i humanista, koji se privremeno i povremeno bavi i drugim poslom, ali isto tako savjesno kao što savjesno, sistematski i požrtvovano kao što se bavi i svojim ljekarskim poslom.

Tokom odbrane doktorske disertacije zasjedala je tročlana komisija kojom je predsedavala prof.dr Dragica Odalović, dok su ostala dva člana prof.dr Vladislav Vukomanović, koji je inače i direktor Insituta za majku i dijete u Beogradu i doc.dr Ljiljana Šulović- mentor.

”Kada se javio i rekao da želi da radi doktorsku disertaciju na ovu temu, kolegu  Meha Mahmutovića nisam poznavala i po malo sam bila skeptik. Međutim nakon prvog razgovora shvatila sam da pričamo istim jezikom a to je jezik pedijatrisjke kardiologije i ehokradiografski jezik. Kada sam vidjela da poznaje ehokradiografski jezik onda smo se vrlo lako snašli za temu i vrlo lako pokušali da napravimo jedan solidan doktorat” rekla je doc.dr Ljiljana Šulović.

Prema riječima predsjednice komisije prof.dr Dragice Odalović komisija nije imala težak zadatak.

”Konstatujemo da je kolega dr Meho Mahmutović svoj rad jako lijepo prezentovao i odbranio i time stekao titulu doktora medicinskih nauka i naravno ima sva prava koja mu po zakonu sleduju kao doktoru medicinskih nauka. U to ime mi mu čestitamo” kazala je Odalovićeva.

Odbrani doktorske diseratcije prisustvovao je i dekan Medicinskog fakulteta prof.dr Rade Grbić.

”Čestitao bih dr Mahmutoviću na uspješno odbranjenoj doktorskoj disertaciji. Još jednom želim da istaknem i da kažem da je u posljednjih mjesec dana na našem fakultetu doktorski rad odbranila jedna koleginica sa VMA, jedan kolega iz Podgorice, i sada kolega Mahmutović iz Novog Pazara, što predstavlja još jednu potvrdu da je naša škola otvorena za sve” kazao je prof. dr Grbić.

Dr Mahmutović je osnovne i postdiplomske studije završio na ovom fakultetu.

”I magistraturu i doktorat na lični izbor sam ovdje stekao, jer sam vezan za ovu vrstu fakulteta i ovo je moj pokušaj da jednim malim doprinosom dam podršku ovoj visokoškolskoj instituciji koja je edukovala mnogo kadrova koji žive i rade u Novom Pazaru i zahvaljujući toj saradnji sa ljudima koji su ovdje završili mnogo toga korisnog je urađeno za grad Novi Pazar” kazao je Mahmutović zahvalivši svima koji su prisustvovali odbrani doktorske disertacije.

”Mislim da je rad bilo kog ljekara najteži mogući rad, i da funkcija koju trenutno obavljam može biti privremena jer gradonačelnik može da se bude ili ne bude, ali ljekar je za čitav život” naglasio je Mahmutović.

Dr Meho Mahmutović Medicinski fakultet završio je u Prištini 1993. godine, a  specijalizaciju iz pedijatrije u Beogradu 2002. Zvanje magistra medicinskih nauka stekao je 2006. godine.

Radio je u Zdravstvenom centru Novi Pazar u službi za zdravstvenu zaštitu djece i omladine od 1993. godine. Od 2002. bio je načelnik dečjeg odeljenja. Član je predsedništva pedijatrijske sekcije Srbije. Član je stručne redakcije časopisa „Moj doktor“. Bio je član republičke stručne komisije za pedijatriju Ministarstva zdravlja, i komisije za reproduktivno zdravlje Republijke Srbije. Stalni je saradnik UNICEF-a.  Do imenovanja za gradonačelnika Novog Pazara 14. 9. 2009. godine bio je predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda PIO Srbije.

(rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. kakav doktor??? ja mu ne bih dao ni stoku da pregleda a kamo li dijecu !!!Haj ti blagos za beograd kod nikolica i on je neki vajni magistar a skolovo se ko to ti u na “Pristinskom univerzitetu u kosovskoj mitrovici”HAHAHAHAHA!!!!

  2. Bio predsjednik Upravnog odbora PIO. Koga je penzioniso? Dojenčad. I što me uopšte ne čudi da je doktoriro na Prištinskom Univerzitetu. Zar ta nakaradna Institucija za ” štancovanje” nazovi kadrova još postoji?

  3. PITANJE JE KO MU JE PLATIO TO ŠKOLOVANJE I KOLIKO ĆE GRAĐANI IMATI KORISTI OD TOGA.
    ŠKOLOVO SE U MITROVICI JELI O TROŠKU BUĐETA ?
    ZLOUPOTREBLJAVA REGIONALNU TV, ZA LIČNU PROMOCIJU.
    MEHO SRAMI SE, CRVENI SE . . .

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.