Lokalni putevi se čiste po prioritetima

0
19

Pljevlja – Lokalni putevi i danas su, 6. februara, čišćeni prema prioritetima, zbog bolesti ili u krajnjem smrtnog slučaja.

Na terenu je ukupno bilo angažovano 10 mašina.

Kako se radi o selima na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara na svim dionicama na kojima je mehanizacija dejstvovala visina snijega je preko metar i samo uz veliko požrtvovanje ljudstva koliko toliko je omogućena komunikaciju i da bolesnici nesmetano dođu do ljekara.

Tek u četvrtom pokušaju i to iz pravca Rudnice i Crnog Vrha mehanizacija Preduzeća uspjela je da stigne do Adrovića gdje je trebalo raščistiti put zbog sahrane. Vozilo koje je stiglo do Adrovića kasnije je angažovano na čišćenju puta Donja Rudnica – Milunići.

Očišćen je i put do Vidri zbog bolesti jednog mještanina, a potom je ista mašina bila angažovana na čišćenju u naselju Borovica.

Na terenu su radile i tri mašine Mat kompanije.

Prva od njih bila je angažovana na čišćenju puta Donja Brvenica – Pliješevina, ali je uspjela očistiti samo dionicu do Tikave odakle je jedno dvanaestogodišnje dijete prevezeno u Dom zdravlja zbog izuzetno visoke temperature. Ova mašina nastavila je ka Orlji, gdje je prijavljen još jedan hitan bolesnički slučaj.

Druga mašina Mat komapnije radila je na dionici Glisnica – Jakupov Grob – Rađevići – Strahov Do gdje gdje je jedan stariji sugrađanin trebao ljekarsku pomoć. Ova mašina kasnije je pokušala da očisti dionicu ka Vojtini.

Treća mašina ovog preduzeća nakon intervencije zbog prijavljenog hitnog bolesničkog slučaja nastavila je da čisti puteve u reonu Kruševa, dionice Katrana – Kakmuže, Katrana- Kuće Dragaša, Kruševo- Kraljeva Gora i u povratku je prošla dionicom Gornje Selo- Golubovići- Vrbica.

Mašina Vojske Crne Gore upućena je da očisti dionicu Vilići- Alići takođe zbog zdravstvenih problema jednog mještanina, ali uprkos brojnim pokušajima nije uspjela da se probije do predviđene lokacije i ovaj put će biti prioritetan za naredni dan.

Jedna mašina je upućena u Gačevića dolinu, a sa njom i vozilo sa ljekarskom ekipom zbog zdravstvenih problema jedne mještanke.

Čišćeni su i putevi u reonu Vijenca.

Mašina Vodovoda radila je u naselju Židovići i do Srdanovog Groba i Kotlina gdje je jedan srednjovječni mještanin imao zdravstvene probleme.

Izvor: Pljevlja.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.