Ljekarski pregledi za penzionere

0
3

Novopazarska Filijala penzijsko-invalidskog osiguranja, u saradnji sa Domom zdravlja i lokalnim Udruženjem penzionera organizovala je još jednu u nizu akcija zdravstvenih pregleda za penzionere. Današnjom akcijom obuhvaćeno je stotinak naših najstarijih sugrađana.

Novopazarska Filijala PIO fonda, sa ispostavama u Sjenici i Tutinu, ima ukupno 21 317 penzionera. Više od polovine čine penzioneri iz Novog Pazara 13 408, u Sjenici ih ima 4 651 a u Tutinu 3258.

”Ova akcija zdravstvenih pregleda je još jedna potvrda uspješne saradnje između PIO fonda, Doma zdravlja i novopazarskih penzionera”, kazao je direktor novopazarske Filijale Penzijsko-invalidskog osiguranja, Mirsad Abdurahmanović.

”Mi se trudidimo da udovoljimo našim penzionerima, s obzirom na ove vremenske prilike da proverimo njihovo zdravstveno stanje. Napomenuću da je Filijala Novi Pazar u prošloj godini izvršila 1730 pregleda, što za invalidsku penziju, što za tuđu negu i  pomoć iz kategorije zaposlenih i korisnika centara za socijalni rad. To je za 200 pregleda više nego u predhodnoj godini, tako da i ta aktivnost je vrlo važna da bi naši budući penzioneri ali i sadašnji,  što pre bili pregledani. Nadam se da ćemo nastaviti u tom tempu”, kazao je Abdurahmanović.

Ljuba Premović jedna je od članica Udruženja penzinora, koja je iskoristila ovu priliku da kontroliše zdravstveno stanje, izmeri krvni pritisak, nivo šećera u krivi, ali, kako isitče, i dobije koristan lekarski savet.

Direktor Filijale PIO Novi Pazar podseća da ovo nije jedina aktivnost, te da je 21. maja završen konkurs za odlazak u banje širom Srbije.

”Ove godine iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina će  otići 154 penzionera koji su to dobili po konkursu, što je više za 30 nego prošle godine. Imamo svake godine solidnu pomoć za najugroženije penzionere i trudimo se da udovoljimo našim penzionerima onoliko koliko je u našim mogućnostima i u okiviru naših standarda”, rekao je Abdurahmanović. On je izrazio nadu da će u tekućoj godini biti još više aktivnosti kojim će se, kako je kazao, unaprediti život najstarijih stanovnika Novog Pazara Sjenice i Tutina.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.