Licemjerna igra Mullasadrovaca

3
18

mulasadra

Fondacija “Mulla Sadra” izdala je saopćenje za javnost povodom hutbe reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića, koju je izrekao na džumi-namazu održanoj 23.8.2013. godine u Stocu.

U svom saopćenju “Mulla Sadra” licemjerno podržava sve što je rekao reis Kavazović. „Fondacija “Mulla Sadra” u Bosni i Hercegovini, kao i uvijek dosada, izražava svoju punu podršku stavovima reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića i obznanjuje da se protivi bilo kakvom djelovanju koje ima za posljedicu stvaranje jaza u redovima muslimana”. Koje licemjerstvo, pa ovo je nevjerovatno. Maullasadrovci misle da su muslimani U Bosni i Hercegovini glupi pa neće primjetiti kako ovaj centar širenja šiizma jedno govori a potpuno drugo radi. Da podsjetimo šta je reis efendija Kavazović, između ostalog, rekao na spomenutoj hutbi. „Širenje sektaških učenja i pravaca je štetno u Bosni i Hercegovini i djelovanje s tih pozicija je neprihvatljivo.

Mi smo zajednica ehli sunetskog učenja, hanefijskog mezheba i tahavijsko-maturidijskog pravca u akaidu. Privrženi smo svojoj tradiciji i svom učenju i nećemo ih se odreći”. Evo testa iskrenosti za “Mulla Sadra”. Ako podržavaju reisa Kavazovića u ovome što je rekao neka napuste širenje šiizma u BiH, neka prestanu sa podvaljivanjem šiizma Bošnjacima, kao što su podvalili sufijskom šejhu Urijanu Kukavici i mnogim drugim Bošnjacima.

Ako su iskreni Mullasadrovci će od danas opozvati sve šiitsko – misionarske aktivnosti, više se uopće neće baviti tumačenjem vjere, umjesto toga oni bi trebali nastaviti svoj rad šireći dobar glas o kulturnim i historijskim obilježjima Irana i perzijskog naroda. Naravno, takvo što se neće desiti, ovdje je jasno šta pokušava “Mulla Sadra”. Oni su veoma opasni, znaju igrati igru. “Mulla Sadra” očito ima cilj da smiri galamu koja se digla oko njih, da usmjeri pažnju javnosti na drugu stranu, kako bi na miru i u tišini mogli nastaviti svoju misiju širenja sektaškog učenja i pravca koji je, kako je rekao reis Kavazović, štetan za Bosne i Hercegovinu. Oni znaju i vole raditi iskuljučivo daleko od očiju javnosti, u „zatamnjenim” prostorijama i uz pomoć obavještajnih metoda.

 Saff.ba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. http://www.youtube.com/watch?v=lrKxTUmsBDU

    Vladimir Putin, predsjednik Rusije naredio je oružanim snagama svoje zemlje da u slučaju napada zapadne koalcije na Siriju izvedu napad na Saudijsku Arabiju. U nastavku pomenute novine pozivajući se na bliske izvore iz ruske vlade pišu: Putin je nakon susreta sa Bander bin Sultanom, šefom saudijske obavještajne službe, bio veoma bijesan jer je Bander kazao u slučaju da Rusija ne prihvati poraz Sirije, Rijad će narediti čečenskim teroristima da u cilju stvaranja haosa u Rusiji izvode terorističke napade tokom održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

    • Davno je SSSR pao. Rusija je pod americkom cizmom, komunizam koji su stvorili je unisten, usla je demokratija i njihova moc je pala. SAD, Rusija i EU su sada jedno te isto . Saudijska vladajuca porodica nema veze sa mudzahedinima. Cela igra je oko Irana i Kine. Visih dusmana za muslimanski narod nema od porodice iz plemena Darija trenutno, jer su ubili svoga oca Fejsala u saradnji sa CIA i prikljucili se Americi i saveznicima zbog novca od nafte. Posle Irana doci ce i njima kalovita subota jer zatvaraju cele porodice( muskarce i zene) vjernika koji se neslazu sa njihovom izdajnickom politikom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.