Laže Meho Mahmutović

39
42


Sandžak PRESS – Paralažu da je Mirko Marjanović, tadašni premijer SR Jugoslavije, prilikom obilaska Altun-alem džamije u nju ušao obuven plasirali su Sulejman Ugljanini i njegovi spin majstori kako bi kod bošnjačkog naroda izazvali zgražavanje i nezadovoljstvo zbog navodnog nepoštovanja pomenute džamije. Mirko M. je tada u okviru posjete Novom Pazaru sa delegacijom od nekoliko ministara uključujući i Milutina Mrkonjića pored Altun-alem džamije obišao i bombardovana mjesta u gradu.  Prilikom posjete džamiji on je poklonio tepih i donirao novčana sredstva za rekonstrukciju mekteba u džamijskom haremu. Izvođač radova na rekonstrukciji pomenutog mekteba bilo je građevinsko preduzeće Razvitak.  Marjanović je tada obećao finansiranje obnove Altun-alem džamije, ali je rat i propast režima Miloševića to onemogućio.

Priču o“ obuvenom Mirku u džamiji“  nastavljaju prenositi Rasimovi sateliti poput ljekara Mea Mamutovića, koji je u emisiji „Raspakivanje“ emitovanoj na RTS-u 14.10.2010.godine u 21:15h, javno ponovio decenijsku lažu i tako ušao u anale najvećih pazarskih lažova pridruživši se Sulju i Rasimu. Dječji ljekar Meo je u zadnjih nekoliko mjeseci plasirao niz neistina i lažnih optužbi na račun Islamske zajednice i njenih čelnika optužujući ih za prodaju vakufske imovine, što predstavlja još jedan u nizu laža i neistinitih govora pazarskog Gradonačelnika Mea.

U svrhu prikazivanja istine i činjeničnog stanja Sandzakpress objavljuje fotografije koje potvrđuju da je Mirko u džamiju ušao ozuven, tj. samo u čarapama, baš onako kako se u vjerski objekat muslimana ulazi.

U svemu, oko priče za „obuvenog Mirka u džamiji“ najčudnije je to što Meu, Sulju i Rasimu ne smetaju obuveni policajci u džamijama u Prijepolju i Sjenici kada su prije tri godine iz njih isteravali imame i vjernike lojalne IZ-i u Srbiji. Zašto se Meo ne oglasi kada policija tuče vjernike i nevine muslimane koji brane vakuf i vakufsko dobro, a sa druge strane vrlo je bučan kada iznosi paralaže i neistine. Policajce su doveli Suljo I Rasim, zato Meo ne smije da pisne protiv svog šefa koji ga je izveo na stranputicu i doveo na ćuruk tahtu.

Poznato je novopazarskoj čaršiji ko je ko i šta je šta u ovom gradu. Oni koji su jeli masnog beogradskog hljeba poput Mea olako posežu ka napadima na svoje sugrađane, vjerske velikodostojnike i vjernike, te sakralne objekte muslimana i to sve u maniru većeg patriote od Mirka, koji je za razliku od Mea ušao u džamiju još 1999. godine, a kad li je Meo ušao u džamiju to Bog zna. Vjerovatno je ulazio u džamiju u toku izborne kampanje da bi se narodu predstavio kao nekakav vjernik – musliman. Samo što se u džamiji ništa ne uči ekavicom, a vidi se da Meo najbolje priča ekavštinu jer se stidi što je Bošnjak. Meo i njemu slični nikada nisu znali da je istina dostupna, samo treba imati hrabrosti izgovoriti je. Oni koji su živote poklonili režimu u Beogradu nikada neće progledati, ali zato moraju znati da narod sve pamti, pa i to da je Meo lažov. I to jedan od najvećih!

Autor: Haris Isabegović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

39 KOMENTARI

 1. da,smeje se narod na njegov ulazak,kao kriminalac…onako je jedino jos cenik arkan ulazio,pa zukorlic…mi bosnjaci nismo onakvi,bahai,drski,bezobrazni…no zukorlic je “banda nad bandama”…on je i u srebrenici usao bahao,kao nei kauboj,pa mu se ljudi smejali…zukorlic je samo dokaz da ljudska glupos,i ljudski prosakluk nemaju dna…
  i naravno,jadni on kada ne moze drugacije da bude primjecen,nego sa svojim dzipovima koje je uzimao od siroinje i kupovao sebi…dno samoga dna je zukorlic.

 2. Ako si bio na toj utakmici vjerovatno si puko kad si video dva beluhana kad udjose na stadion iza gola,hajd nek dodje tvoj ljider tako trijumfalno.,usput da ti odgovorim za Meha mi imamo oci pa kad vidimo da neko nije dobar otkazemo mu podrsku,ne idemo glavom kroz zid ko ovi tvoji.

 3. sta fali mehu mahmutovicu, sposoban covek i sta mu se ima zamerati. politika je takva, mora svoje neprijatelje na takav nacin prikazati. mi nemamo bolje i neka ih neka vode ovaj grad i sve u njemu. to sto se vama ne svidjaju rasimovi najbolji kadrovi nema veze. sta fali sici, resku, misku, zeki, svi su neko i nesto u ovome gradu. bolji su od onih suljovih.

  • Meho Mahmutovic je zavrsio specijalizaciju prodajuci farmerke. Ali vest da podiidje po kozu. Bio je u veyi sa onima koji su spremali bombardovanje. Uoci bombardovanja je pobegao za Tuesku. Pobegao je u politiku jer nije siguran u svoje medicinsko znanje koje je stekao poklonima. Izuzetno ambiciozan, ali smo bez znoja i truda.

   • – Ljudi…jel ovo sve pisete o ovom Mehu,isti onaj Meho sa kojim je Zukorlic “rame uz rame” gledao utakmicu Pazar-Zvezda? I onda se hvalio kako je to “dokaz kako lokalna samouprava moze da saradjuje sa privatnom islamskom zajednicom”? Jel to taj isti Meho,ili neki drugi?
    -Hahahahahahaaa…hahahahaahaha…kakvi su to licemjeri…

 4. ZA SVE ONE KOJI TRAZE ISTINU MOGU JE NACI NA YOU TUBE AKO POTRAZE”PRAVO LICE (NE)ISLAMSKE ZAJEDNICE.
  DOSTA JE BILO PREPUCAVANJA I PSOVKI HAJDE MALO DA UCIMO NESTO O NAMA SAMIMA.

 5. Esselamu alejkum

  -Nema nikakvog problema i da je ušao obuven u dzamiju, jer cipele nisu nikakva nečistoća a od prakse Poslanika s.a.w.s. je da se u dzamijama može ulaziti i obuven, ako se na obući ne nalazi nekakva nečistoća…

  -SDA,SDP, … se služe lažima, obmanom, krađom, podmetanmjem, otimanjem, rušenjem … je su Demon-kracke partije i to je kod njih halal po njihovom šejtanskom šerijatu. Ima li pametnih da uzmu pouku?!!!

  -Mi živimo u zemlji u kojoj su Hrišćani većina i sa njima treba da pravimo dobre odnose, ali da to ne bude na račun naše vjere, nacije, kulture… Narod Sandzaka je no ovim temeljima a političari su glavni krivci za mržnju, netrpeljivost… jer svo vrijeme nas truju mržnjom, poltronstvom… Treba neko iskren stati na čelu Sandžaka i ovom dijelu Srbije donijeti autonomiju, razvoj, mir i svako dobro.

  -Mahmutovića nemam šta da komentarišem on je smeće koje je spasilo glavu od crnogorskih četnika u N. Pazaru a sada se ponaša kao Četoo.

  Braćo i sestre nemoj da se svađamo, psujemo… jer od toga nećemo imati nikakve koristi osim posledica koje će nas skupo koštati na ovom i budućem svijetu. Čitaj mo ove vijesti kako bi razlučili istinu od neistine, i kako bi stali na stranu onih koji žele da donesu dobro ovome narodu. Allah da je zadovoljan nama i da nas sačuva svakog zla i zločinca. Amin!

 6. GRKA HALVA I BAKLAVA
  Autor: Ferid Ferko Šantić

  Objavljeno: 09. October 2010. 13:10:48

  Kad bi me neko osudio da pišem o izborima i ostalim političkim rospelucima hasli bih, namah pomahnit’o. Međutim, ovi nedavni izbori u Bosni i Hercegovini upravo su sebet za nastanak ovog priloga. Ali kao uvod “ispičat” ću vam nešto što sam slušao i utefterio prije tridesetak godina.

  Ne mogavši dalje trpjeti torturu srbijanske zloglasne “udbe” Hakija odluči te 1956. god. napušti svoj sandžački vatan i sa familijom se odseliti u Tursku. Nađe mušterije kojima će prodati imanje svoje pa potom ode na Kosovo da pronađe kuću koju će kupiti i u njoj živjeti dok ne dobije “vasiku”. Vasiku, iseljenički pasoš, Bošnjaci su u to vrijeme, u vrijeme Titove Srboslavije mogli dobiti samo ako su najmanje godinu dana živjeli na Kosovu ili Makedoniji, gdje su se morali upisati da su Turci. Tako i Hakija dođe u okolinu Peći gdje je jedan Albanac, Skender prodavao kuću. Skender je primio Hakiju kao svojeg musafira a nakon konaka Hakija upita Skendera hoće li mu prodati kuću i pošto.

  – Hoću da ti prodam kuću ako se moj komšiluk složi sa tim. Zato će večeras u moju kuću doći na sijelo sve moje komšije da te vide, da sa tobom pričaju pa ako se oni slože onda nek ti bude sa srećom.

  Tako je i bilo. Tu veče Hakija, ponosit i gord Bošnjak, susreo se sa Skenderovim komšijama, sa njima džematile akšam klanj’o, oni ga pitali za familiju i još dosta toga a onda su Skenderove komšije međusobno dugo i dugo nešto na albanskom muhabetili. Kad se sijelo razišlo Hakija nestrpljivo upita Skendera je su li se njegove komšije složile da on može kupiti Skenderovu kuću.
  – Hakija, moje komšije neće da se ti ovdje doseliš… – odgovori Skender.
  Začuđen Hakija ništa nije mogao progovoriti a Skender nastavi svoje kazivanje.

  – Vidimo mi da si ti musliman k’o i mi, da si ti dobar čovjek ali, Hakija, ti si Bošnjak. Nemoj da se nađeš uvrijeđen ali ovdje kod nas za vas Bošnjake ‘vako se kaže:
  Kad uzmeš jednog Bošnjaka pa ga staviš u jednu nozdrvu, pa onda prstom zatvoriš tu nozdrvu i puhneš kroz nos onda na ovu drugu, otvorenu nozdrvu ispa’nu dva škijeta…
  – Šta je škijet? – začuđeno upita Hakija
  – Tako se kod nas kaže za Srbina, uzvrati Skender.
  Začuđen ovim Hakija upita otkud tako kazivanje o Bošnjacima, pa Skender nastavi:
  – Neki vaši ovdje šuruju sa Srbima, daju im čak i svoju djecu, uradit će sve ono što im Srbi kažu pa makar to bilo i na štetu Bošnjaka. Hoće s nama Albancima k’o sa muslimanima a onda trče da se ulizuju škijetu. Sve to ne bi li dobili kak’u službu, kak’o mjesto u srpskoj vlasti. Zato se mi plašimo od takvih… Zato oni nama nisu ko jedan škijet neko ko dupli škijet.

  Znaju li SDA murtati da Srbija cijela dva vijeka organizovano radi na tome samo da pređu Drinu i sad su, upravo i uz pomoć SDA halvedžija, u tome uspjeli?
  Čuvši sve ovo, sjedeći za sofrom, Hakija nije mog’o ni zalogaja progunuti. Na Skenderovo nuđenje halvom Hakija je jedva progovorio:
  – Skendere, sad mi je i halva grka.

  Nakon ovoga vratio se Hakija svojeme vatanu sandžačkom. Familiji svojoj rekao je da neće biti nikakve selidbe a na upit svoje hanume zašto to kratko je, jedva čujnim avazom, odgovorio:
  – Vaki kaki smo nemamo kud.

  Napisah vam, na široko, sve ovo što sam od hanume Hakijine slušao, tamo negdje osamdesetih, samo zbog jednog jedinog habera kojeg neki dan pročitah. U tom haberu se veli kako se, dva-tri dana pred ove žalosne i čemerne izbore u Bosni i Hercegovini, oglasilo čelništvo jedne od bošnjačkih političkih stranaka i svojim biračima poručilo da peku halvu i baklavu, da se slade i vesele nakon plahe radosti koja im se smiješi jer će stranka njihova odnijeti izbornu pobjedu. Čelništvo te stranke, koja je toliko godina bila i moja stranka, imenom SDA, danas se zaista šepuri nekakvom izbornom pobjedom. Danas i oni, bezbeli kusaju onu halvu i baklavu na koju su pozvali i svoje birače a da, hudnici ni svjesni nisu koliko je grka i čemerna i halva i baklava njihova!

  Da li shvataju da tu njihovu grku halvu i baklavu na cijele tri četvrtine Bosne i Hercegovine više nejma ko da pokusa, tj. da pojede. Jer, gdje god je ova, na mapi Bosninoj, crvena i plava farba tu, uglavnom više nejma onih koji halvu i baklavu spremaju i jedu. Ako ih i ima onda se, najviše njih, o jadu i belaju svome zabavilo, pa im nije ni do halve ni do baklave.

  Razbucana Bosna

  Znaju li SDA murtati da crvena i plava boja, na mapi Bosninoj, pokriva devedeset posto granice Bosne i Hercegovine? Ustvari, znaju li oni da gdje su te dvije boje tu i nejma Bosnine granice? Jer granicu jedne države čini narod, stanovnici te države. A “crveni” i “plavi” sa ove mape, u ogromnoj većini, neće da budu ni Bosnin narod ni Bosnini stanovnici.

  Znaju li SDA murtati da Srbija cijela dva vijeka organizovano radi na tome samo da pređu Drinu i sad su, upravo i uz pomoć SDA halvedžija, u tome uspjeli?

  POUCNA,NADASVE ISTINITA PRICA KOJA GOVORI O NAMA SAMIMA KAKVI SMO.

 7. Milosevic nije bio los koliko su ga prestavili Amerika i Zapad. Njemu je sve namesteno. Ja bi sad vise voleo da je Milosevic ziv on bi verujte opet bio presednik Srbije i Suljo ne bi bio ministar nego bi bio u zatvoru!

  • Pa kada ti je bio dobar što je porušio toliku zemlju, fabrike, gradove,… nemoj mi reći da su ga možda ameri bili po ušima da ide na Gazimestanu, da ubije Stambolića… da Beograd postane najveći kriminalni grad u Evropi… Dosta nam je bilo 90 i Suljovog kandidovanja za predsednika Srbije!!!

   Gledaj malo opširnije!!!

   • E HASHadalju pa sta hoces ovde vidis da si ko bijela vrana a, ko je to na toj foto montazi zaboravili ste da izbrisete ono pasce4 samoproklamovanog reisa Jusufspahica.
    Ne mos
    da podneses poraz Hashadalju

   • To mora da je photoshop sto kazu ovi sa sandzaknews'a :))) (za carape)

    Bilo kako bilo narod je vecinom za Muftiju i Sarajevo (i uvjek je bio) a nije da im vjerski centar bude Beograd.

    A za Meha: Dal je on zaboravio da nije bilo podrske od Muftije da on nebi danas bio gradonacelnik. (na zadnjim izborima se pokazalo kolika je podrska njegovom sefu Ljajicu u Sandzaku – 10 – 15%)

  • Pa muftija rece da je saradjivao sa Milosevicem. Gledali ste ,,Presvlacenje”. Sigurno da su usmeno rzgovarali, nisu preko kurira.
   Ali druga su ovo vremena, a isti ljudi misle da su i oni drugi ljudi, a ne oni predjasnji. Vuk dlaku menja a cud nikada.

   • Da, isto kao i onaj Vojo Kostunica sto je u slobodno vrijeme vezbao gadjanje civila u Sarajevu, a za koga je Ugljanin izjavio da je najbolji premijer!

 8. Poražavajući podaci o higijenskim navikama
  Polovina sugrađana se ne tušira redovno
  I. Mišković | 15. 10. 2010. – 00:02h | Foto: Shutterstock | Komentara: 187

  Higijenske navike stanovnika prestonice nisu na zavidnom nivou. Lekari i učitelji koji su u svakodnevnom kontaktu sa njima kažu da im pacijenti i deca veoma često dolaze neokupani i prljavi. I jedni i drugi se slažu da je reč o mentalitetu i lošim navikama, nikako o nemaštini, jer za sapun i vodu svako može da izdvoji.

  Statistika pokazuje da samo 50 do 55 odsto stanovnika prestonice redovno pere rukeProf. dr Gorica Sbutega Milošević s Medicinskog fakulteta godinama se bavi komunalnom higijenom. Njena statistika kaže da samo 50 do 55 odsto stanovnika prestonice redovno pere ruke. Kada je reč o tuširanju statistika je još poraznija i procenat ne prelazi 50 odsto.

  – Ljudi se ne tuširaju redovno. Pa dovoljno je da uđete u javni prevoz ili u ordinaciju lekara nakon samo tri ili četiri pregledana pacijenta i biće vam jasno o čemu govorim – kaže za „Blic“ dr Sbutega Milošević.

  Specijalista opšte medicine dr Milica Nikolić iz Doma zdravlja „Vračar“ svakog dana je u kontaktu sa pacijentima. Uprkos očekivanjima da bi stanovnici centralne gradske opštine kakva je Vračar trebalo da imaju makar pristojne higijenske navike, doktorka to oštro demantuje.

  – Verovali ili ne, pravi je izuzetak da mi dođe okupan pacijent. Sve češće razmišljamo da na vrata ordinacija okačimo natpis „okupajte se pre dolaska kod lekara“. Uprkos drugačijim uverenjima, sastav stanovništva Vračara je veoma šarolik i ne čudi me što mi pacijenti dolaze, a osećaju se na znoj jer se danima nisu oprali. Uvek me začudi kad vidim da i ovi mlađi ne vode računa o higijeni – priča za „Blic“ dr Nikolić.

  Utisak pedijatra iz Doma zdravlja „Čukarica“ dr Vere Vujović da kada je reč o deci situacija nije tako teška ni beznadežna. Stanje nije katastrofalno, kaže ona, a siromaštvo i nehigijena se kod dece više vide na odeći.

  – Ima slučajeva da roditelji dovedu neokupanu decu, ali to je mahom kad deca dođu iz prigradskih naselja. Sapun i voda su dostupni svima. Veoma često na deci osetim i miris cigareta i naftalina, što ne bi smelo – navodi doktorka.

  Lekari ističu da se higijena gleda na odeći, telu i zubima. Slažu se da situacija nije sjajna ni u jednoj od ove tri kategorije, što potvrđuju i učitelji. Petar Anokić, koji trenutno vodi prvi razred u Osnovnoj školi „Stari grad“, kaže da higijena mališana varira od generacije do generacije. Ovom koju vodi od prvog septembra kaže da je veoma zadovoljan. Ipak, iz prethodnih godina ne nosi sasvim pozitivna iskustva.

  – Više puta sam u učionici osetio neprijatan miris znoja, što me uvek iznova začudi. Dosta toga zavisi i kako vaspitači pripreme decu u predškolskom – navodi ovaj učitelj.
  STA BI MEO REKAO ZA OVU INFORMACIJU?

 9. RECI CE MEO I TO DA JE I HEDIJA SKRIJELJ SAMA NAPUSTILA POSAO.SLUSA MEO SVOGA GAZDU PA GA NIJE BRIGA ZA OSTALE.PA ON VREDJA NAS RAZUM.PA TO SE NIJE DESILO PRE STO GODINA VEC,MALTENE, JUCE.NA FOTOGRAFIJI SE VIDI I TADASNJI GRADONACELNIK PAZARA KOJI JE NA SLICAN,KO MEO, NACIN ULETIO NA TO MJESTO.NEMA GA VISE U POLITICI A NECE GA NI BITI ISTO KAO STO NECE BITI NI MEICE.LAZI DO IZBORA ALI OD IZBORA NEMA TE VISE A NADAM SE NI TVOGA SEFA KOME SLUZIS TAKO VERNO UMESTO NARODU.

 10. Dosla Aida Corava i racuna koliko je izaslo na izbore i kolko je glasalo za Muftiju i stim se tisa kako nije bilo puno :))) Pa ni ja nisam bio na glasanje a bio bi za Muftiju 🙂

  A sto se ona ne pita kolko je za nju glasalo i kojim pravom ima ona da prestavlja bosnjacki narod na RTS??

  Bolje bi bilo da se uda al ako nemoze nek bar cuti sumljiva lezbejka 🙂 -> Aida Corovic Facebook

 11. E moj Emire Ugljaninu pa Milosevic je bio bolji od tvog midza jer Milosevic nije pokusao da cijepa islamsku zajednicu.
  Ljudi prolazu al ce islamska zajednica ovako ostati pocijepana (vidi sunite sijite)

  A sto ne spominjes vise da je usao sa cipelama u Altun Alem dzamiju i smanjujes slike gdje se to vidi.
  Bruka stvarno me sve vise iznenadzujes.

  • Au prijatelju al` si ti nepismen. Moras brat moj da zavrsis bar srednju skolu pa da pises ovdje ili bilo gdje. Ne ide tako ziv mi ti. Nije samo bitno koga kritikujes, vec i kako pises. Jer ostavljas utisak nepismenog covjeka i niko te ne shvata ozbiljno. Ovo je dobronamerno.

 12. Ne lupetaj ljeba ti,po tebi ko uvede Srbina Marjanovica u Dzamiju on je izdajnik a da te podsjetim da je taj Marjanovic pustio u saobracaj tek asfaltirani put kroz Selakovac koji je bio ruiniran,dakle oni koji gaze sad taj put su izdajnici.,Ono sto ti je lijepo nebitno od koga je slatko ti je,nemoj bit dvolican.

 13. Mirko Marjanovic je zlocinac i predsjednik vlade Miloseviceve Srbije!Odgovarao za zlocine u Bosni i Kosovu za zlocine u Hagu! Njega ste primali u Altun Alem dzamiju skotovi jedni! Mislio sam da je to laz a ova slika sve pokazuje! Sram Vas bilo ovim se ponosite. Dok je Pazar bio pod opsadom srpske vojske i tenkova vi ste u Altun alem dzamiju uvodili ove ZLOCINCE! IZDAJNICI !!!!

  • A sta ti je Ivica Dacic i Milutin Mrkonjic sa kojima sada u vladi sede tvoj Sruljo i Prasim, u dzamiju je greh nekoga ne pustiti a zasto bi se to zabranilo Mirku, koja je razlika izmedju Tadicevaca i Milosevicevaca, EK je rekla da Tadic koristi Miloseviceve recepte, nema razlike, al slika govori da je MEO lazov, to je svrha jer je lagao na RTS da je M. Marjanovic uso obuven i treba mu podnijeti krivicnu prijavu za klevetu, ali znamo da to nije njegovo maslo vec Rasima Ljajica kjeg ovaj slijepo slusa zarad foteljice, futo prodani, lazovcina neotesana, majku bi prodo za fotelju a vera je za njega nista

 14. brate izbegavaj to “cafir” i “nevernik”,moramo sacekat izbore i jednom za svakad ovu bagru proterat iz opstine.Dal moze neko ovoliko da laze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

  • Trebalo ga izgubit jos dok je bio u JUL-u Mirjane Markovic, a kao kritikuje Mirka Marjanovica a bio him sluga, e moj Meo kako ce te se deca sramit, sram te bilo lazove JULovski a sad Ljajicevski

 15. Bravo za sliku. A Meho futni radi po nalogu Rasima Ljajica. Kritikovao bih autora teksta zbog nacina pisanja imena. Zasto izostavlja slovo h? Sa tim ne ponizava Meha nego sebe i ovaj sajt. Nemojte biti kao glupi suljovci.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.