Kukavičje jaje u mraku političke scene Sandžaka

2
10

Na sajtu ministarstva zaduženog za preregistraciju političkih stranaka, od 22.02.2010.godine, nalazim na frapantan podatak da je „svaka šesta stranka u Republici Srbiji iz Novog Pazara“, što znači da ih ima 10, a to su: Sandžačka demokratska partija, SDA Sandžaka, Reformisti Sandžaka, Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka, Stranka za Sandžak, Sandžačka alternativa, Demokratska partija Sandžaka, Sandžačka narodna partija, Narodni pokret Sandžaka i Sandžačka demokratska unija.

Zašto ovoliki broj partija

Svaki normalan Bošnjak se pita da li nam je potreban ovoliki broj partija? Oni koji imaju ličnog interesa od takozvanog političkog pluralizma naravno će reći da nam trebaju, jer pratimo svjetske trendove u svemu, pa i u nužnosti uvođenja političkog pluralizma, zbog multietničnosti i multikulturalnosti na našem podneblju. Ovu nametnutu nužnost posmatram na drugačiji način, jer je smatram kukavičjim jajetom, posađenim na truhlo tle ove naše sandžačke zbilje. Ovo moje glasno razmišljenje nije rezultat neke moje inovacije u naučno-istraživačkom radu, već je samo podsjećanje na ono što su napisali najveći islamski alimi u vezi sa ovim problemom. Između ostalih, pozivam se na Imami Gazaliju, Seida Kutba, Jusufa el Karadavija, Aliju Izetbegovića, Muhameda Taibija i mnoge druge. A oni nas uče istinama koje su aktuelne do Sudnjega dana.
Počnimo prvo od premise da je etimološko i gramatičko tumačenje pojma „džamija“ – UNIVERZITET, što znači da se studiranje svih vrsta nauka vrši na univerziteima, što znači u džamijama. Zakleti protivnici islama (čitaj: cionisti sa iluminatima) u startu su „prepoznali“ ovu našu bazičnu istinu, pa su nam nametnuli svoja drugačija i moderna pravila igre, personifikovana u: vehabizmu, boljševizmu, liberalizmu, komunizmu, socijalizmu, bezbroj nevladinih organizacija, modernom bankarskom sistemu, toleranciji i sklapanju gej brakova i naravno višepartizmu. Naši gore pomenuti alimi nas uče da se ova strana sjemena ne mogu primiti u bašči čiste islamske zemlje iz više razloga.

Nemojmo se dijeliti

Za sada ću se samo osvrnuti na aktuelnu temu višepartizma, jer ona trenutno, a i nadalje, najviše razjeda ovo naše krhko islamsko tkivo. Naime, Allah dž.š. nas je naučio da u svemu moramo imati vođu (emira), da ga moramo slušati i ukazivati mu na greške i pomagati mu u vođstvu, a hadis nas uči ako se pojavi drugi samozvani voda da smo dužni da ga sklonimo. To vođstvo počinje, prije svega, od samog oca, kao pastira svog stada, pa se nastavlja preko imama ili emira u vjeri, sve do vladara u državi, ili reisuleme, pa i muftije. Takva hijerarhija je ustanovljena i časnim Kur'anom. Pošto su “neki” mudraci shvatili da nam ne mogu dirati u Kur'an, skontali su da nam poremete gore citirani red vođstva, pa su kazali: „Vama u Sandžaku treba vise partija, jer je to normalno, jer je to u trendu i jer tako Zapad traži.“ A naši šićardžije kao žabe, „vidjeli da se konji potkivaju, pa i oni digli noge“.

No, prije ove podvale, na globalnom nivou su nam nametnuli obavezu da „Crkva mora biti odvojena od države“, dok za njih ova maksima, naravno, ne važi. I otuda, zapravo, nastaju svi problemi. Ovo zbog toga što nam zabranjuju da se u džamiji, kao našem UNIVERZITETU, politički organizujemo, jer je to zabranjeno USTAVOM. A naš USTAV je KUR'AN, a on kaže da se „ne razjedinjujemo i da se držimo svi Allahovog užeta“. Da se ne razjedinjujemo znači da se ne dijelimo nikako, pa ni u partije. Za ovo naše ukupno biračko tijelo, statistički gledano, kao minorno u odnosu na većinski narod u Republici, dovoljna je samo jedna partija, a višepartijski sistem zamijenimo pluralizmom mišljenja i tolerancijom u samoj partiji. Ova nam se obaveza nameće sama po sebi, ako u praksi primijenimo veličanstveni ajet: „Allah neće izmijeniti jedan narod, dok on sam sebe ne izmijeni.“ (Er-Rad, 11). Ako to sami učinimo, Allah će nam i pomoći, jer ako hoćemo da „sačuvamo kamilu, moramo je svezati“. To znači da nam je spas u takozvanoj SAHVI (buđenju), koja je kost u grlu cionističkog obmanjivanja, a cionističko obmanjivanje je upotpunjeno u njihovom otvorenom izjašnjavanju, kada su kazali: „Mi u našim govorima o islamskoj opasnosti ne mislimo na vas, nego aludiramo na nešto drugo što je opasno za nas i za vas. To je SAHVA (buđenje), kako je nazivaju kod vas, ili FUNDAMENTALIZAM, kako se naziva kod nas.“ A jedan od predsjednika Amerike, Nikson, u svojoj knjizi „Pobjeda bez rata“ rekao je: „Ako postoji rat kojeg čovjek želi, onda je to IRAČKO-IRANSKI rat. Ako postoji rat u kome bi čovjek poželio da niko ne pobjedi u njemu, onda je to opet IRAČKO-IRANSKI rat.“ Osmotrimo ovu cionističku perfidnu istinu u vremenu i prostoru današnjem, misleći na Sandžak. Neka je hvala Stvoritelju što nam je SAHVU podario, personifikovanu u otvaranju INTERNACIONALNOG UNIVERZITETA, a kada Allah pošalje dar Svojim robovima, onda donacija dobija novu dimenziju u smislu čuvanja tog božanskog emaneta, koji obavezuje višedimenzionalno, a najvažnija dimenzija je „držanje za jedno – Allahovo uže“.

Ružičnjaci multietičnosti i multikulturalnosti

Naravno da smo takav emanet primili, pa budući da smo svjesni tog „tereta“ idemo dalje od UNIVERZIZETA-DŽAMIJE. Ubirajmo plodove tog stabla, otvaranjem Bošnjačke kulturne zajednice, za koju smatram da ne treba da krijemo da, uz Allahovu pomoć, jednog dana preraste u Bošnjačku akademiju nauka, i to ne treba kriti. A budući da takva krajnja INSTITUCIJA mora biti majka svakakvoj i drugoj vrsti organizovanja, onda je normalno i prirodno da ona mora iznjedriti samo jednu političku partiju u kojoj ćemo sučeljavati PLURALIZAM MIŠLJENJA. Naravno da ni za ovo nemamo pravo da krijemo namjere i nijete, jer to nije imanentno sa iskrenim vjernikom, jer se iskreni NIJET u islamu vise cijeni, čak i od samog djela, jer djelo može biti i sa greškom i podložno kažnjavanju, a iskreni nijet je imun od toga.

Dakle, da rezimiram. Kukavičja jaja su nam bačena u gnijezda, barem tako „oni“ misle. A ja mislim drugačije. Umjesto gnijezda nama su, Allahovom voljom, dati ružičnjaci multietičnosti i multikulturalnosti, na kojima su nikla dva predivna stabla: stablo Univerziteta, i stablo Bošnjačke kulturne zajednice, iz kojeg se nazire zeleni pupoljak partije samo sa jednim liderom u kojeg je Stvoritelj utkao dar sa h. Omerovim vođstvom i strah h. Ebu Bekra od povjerenog emaneta. U ovakvom ružičnjaku korovske biljke nemaju šta da traže, jer one uspijevaju samo u mraku učmalosti i letargije zalutalog UMMETA. Ovaj korov se vrlo lako prepozna „kada se upale svjetla (Muftija) karadavijevske SAHVE“, koje zrači iz jednog izvora, neuništivog, a pohranjenog žrtvom naših velikana, koji nam u emanet ostaviše djela u pisanom obliku, koja do skoro nismo imali prevedena na naš jezik, a Stvoritelj nam je poslao obrazovanu ulemu koja nam to neprocjenjivo blago učini dostupnim. Razbojnici nam do Sudnjeg dana ovo blago ne mogu oduzeti, jer nam je Imami Gazalija svojim primjerom na to ukazao, a Stvoritelj u praksi hafiza i Kur'anom potvrdio.

„Gospodaru naš, daruj nam Svoju milost i pruži nam u ovom našem postupku prisebnost.“ (El-Kehf, 10)
„Gospodaru naš, ne dopusti srcima našim da skrenu, kada si nam već na Pravi put ukazao, i daruj nam Svoju milost. Ti si, uistinu, Onaj koji mnogo daruje.“ (Ali lmran, 8 )

Autor: Mahmut Memić

Izvor: Glas-Islama.info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Teorija zavere. Da nije malo pretjerano, imam utisak da sam na sajtu neke srpske nacionalisticke organizacije. Ispade kako su svi protiv nas, a mi smo zlatni… Ja sam vise za to da kriticki posmatramo sebe, da vidimo sta smo uradili da nam bude bolje, pa onda da vidimo ko nam to mrsi konce. I mislim da ne treba da se koristi Bozija rijec, i uopste Islam da se promovisu neke politicke ideje i na taj nacin manipulisati vjernicima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.