6. Novembar 2017

Novi predsjednik Opštine Tutin je Kenan Hot, odlučeno tajnim glasanjem na vanrednoj sjednici SO Tutin.

Hot je bio jedini kandidat za novog predsjednika, a za njegov izbor glasalo je 28 odbornika, pet je bilo protiv dok su tri listića bila prazna.

Hot istakao da će njegov ekspoze isti kao i prethodnog predsjednika iz 2014 godine. Dodaje da će Tutin nastaviti istu politiku razvoja, te da će projekte koje je Kučevic započeo uraditi.

“To su asfaltiranje preko 150 ulica u cijeloj opštini, autoput, gasovod i prekogranična saradnja sa južnim dijelom Sandžaka kao i otvaranje prijelaza sa Petnjicom. Planovi su da se preuredi kompletan vodovod u Tutinu, obnova osnovnih skola. A na političkom planu ostaje saradnja sa sadašnjim koalicionim partnerima SDP-om i SNS-om. kazao je Hot. 

Dodao je da će se trg u Tutinu zvati po Kučeviću, snimiti dokumentarni film i napisati knjiga o životu i djelu ovog dugogodišnjeg predsjednika opštine Tutin.

Izbor za novu opštinsku upravu izvršen je nakon što je tadašnji predsjednik opštine rhm. Šemsudin Kučević stradao u saobraćajnoj nesreći.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles