9. Januar 2012

Prijepolje  – Đaci u Prijepolju sada plaćaju 50 odsto od redovne cijene javnog prevoza, pošto je lokalna samouprava povećala subvencije u toj oblasti, rečeno je u općinskom vijeću.

Općina Prijepolje je povećala subvencije za javni prijevoz na 40 odsto, pa će nakon ugovora potpisanog sa saobraćajnim preduzećem “Janjušević”roditelji za prevoz đaka mjesečno uštedeti oko 700 dinara po djetetu.

“Na ovaj način doprinosimo kakvom-takvom rasterećenju skromnih porodičnih budžeta jer će uštede za jednog učenika mjesečno biti oko 700 dinara”, rekao je član općinskog veća Asim Bećirović.

Ugovorom s preduzećem “Janjušević” općina će nastaviti i da mjesečno subvencioniše sa oko pola miliona dinara besplatan prevoz osoba starijih od 65 godina, zatim korisnika socijalne pomoći kao i osoba sa
invaliditetom i njihovih pratilaca.

Subvencijama je obuhvaćen i popust od 30 odsto na cijene karata u međugradskom prevozu za pomenute kategorije stanovnistva, dodao je Bećirović. Posle neuspjele privatizacije lokalnog prevoznika preduzeća
“Polimljetrans”, usluge prevoza putnika u općini Prijepolje pruža preduzeće “Janjušević” iz susednog Priboja, koje je te poslove dobilo na tenderu.

Izvor: Prijepolje.eu

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles